Recenzie Lenovo Legion Y520: O alegere excelentă pentru gameri

Recenzie Lenovo Legion Y520: O alegere excelentă pentru gameri
Rating

Experiența de utilizare a laptopului de gaming Lenovo Legion Y520

Primul lucru pe care îl observi la Lenovo Legion Y520 este faptul că design-ul său pare clasic deși îți spune imediat "gaming". Carcasa este realizată din plastic, dar este un plastic care pare să fie solid și durabil. Nu există linii sau accente colorate pe spatele ecranului sau pe partea de jos a dispozitivului. Spatele ecranului are o textură drăguță și cu aderență bună, precum și trei linii în relief care îi oferă o imagine ușor agresivă. De asemenea, în colțul din stânga sus al capacului, este gravat numele Lenovo.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Deschide capacul și poți vedea că marginea dinspre exterior a laptopului este tăiată în unghi, făcând laptopul să fie puțin ascuțit. Ecranul se conectează la baza laptopului printr-o balama centrală care pară să fie robustă. Deși nu putem spune același lucru despre ecran, care poate fi îndoit relativ ușor, din cauza plasticului din spatele său, trebuie să apreciem faptul că ecranul nu tremură deloc când folosești laptopul.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Din alt punct de vedere, ecranul este probabil singura slăbiciune importantă a acestui laptop. Deși este un ecran IPS și unghiurile sale de vizualizare sunt generoase, acesta nu are o luminozitate mare și culorile sunt puțin prea calde.

Reclamă

Cu alte cuvinte, ecranul este puțin închis și galbui. În lumină puternică, atunci când îl folosești afară, poți să ai probleme în a vedea clar ce este pe ecran. Însă, dacă ești o pasăre de noapte, iar gamerii sunt astfel, ecranul este excelent în spații închise și pe timpul nopții.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Tastatura este extraordinară! Deși este o tastatură de laptop, tastatura de pe acest laptop este perfectă pentru sesiuni lungi de scris. Acest review și alte câteva tutoriale pe care le-am publicat recent pe Digital Citizen au fost scrise toate folosind Lenovo Legion Y520 și experiența este extraordinară. Tastatura este rigidă și nu se lasă în jos când apeși pe taste. Tastele au un feedback bun. În plus, tastatura este și iluminată în roșu: ai la dispoziție două niveluri de iluminare pe care le poți activa ca să vezi tastele mai bine în lumină puțină.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Suportul tactil are o formă puțin ciudată, dar este destul de mare pentru a fi ușor de folosit. Are o formă de trapez care poate să fie puțin incomod de folosit la început dar la care te adaptezi rapid. Nouă ne place faptul că butoanele stânga și dreapta sunt separate de suprafața tactilă, ceea ce le face ușor de identificat și apăsat.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Un lucru pe care nu îl poți rata pe Lenovo Legion Y520 este calitatea sistemului său audio. Laptopul are două difuzoare îndreptate spre utilizator care oferă o fidelitate înaltă a sunetului. Funcțiile Dolby sunt eficiente și pot face sunetul să fie mai bun în funcție de ceea ce faci: te joci jocuri, asculți muzică sau te uiți la un film. Singurul neajuns este faptul că volumul maxim al sunetului nu este foarte mare, dar este ceva de așteptat de la un sistem de sunet de laptop.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Lenovo Legion Y520 nu dezamăgește nici din punct de vedere al porturilor. Toate sunt poziționate pe marginile din stânga și din dreapta, ceea ce le face să fie mai ușor de găsit și de folosit decât dacă ar fi fost poziționate pe marginile din spate sau din fața laptopului. Pe lângă porturile HDMI, USB 3.0 Type A și USB 3.1 Type C, cel care va fi apreciat probabil cel mai mult de către gameri este portul de rețea cu fir Ethernet. Asta pentru că este întotdeauna mai rapid și mai stabil decât orice conexiune wireless, în orice joc.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Un alt lucru pe care toată lumea îl va aprecia la Lenovo Legion Y520 este calitatea sistemului de răcire. O mare parte din baza laptopului este o grilă de aerisire prin care poți să vezi cum se rotesc două ventilatoare mari. Ventilația este eficientă și rezultatul este că acest laptop nu se încinge repede, nici măcar în jocurile pretențioase.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

La final, menționăm că Lenovo Legion Y520 ne-a ținut pe baterie cam 2 până la 2,5 ore în condiții de utilizare normală. Asta înseamnă scris de documente, navigare pe internet și ascultat muzică. Când ne-am jucat jocuri, laptopul a rezistat în medie 1,5 ore.

Lenovo Legion Y520 este un dispozitiv de gaming frumos, care funcționează excelent. Ne place design-ul său și ne place experiența de utilizare pe care ți-o oferă. Felul în care arată este destul de clasic și calitatea construcției sale este bună. Dacă îl folosești și la scris, te vei îndrăgosti de tastatura lui, iar dacă îl folosești pentru gaming, vei fi foarte mulțumit de sistemul de răcire.

Aplicații preinstalate pe Lenovo Legion Y520

Lenovo Legion Y520 vine cu Windows 10 preinstalat. Poți alege să îl cumperi cu Windows 10 Pro dar și cu Windows 10 Home. Modelul pe care l-am testat noi a venit cu Windows 10 Home. Lenovo a inclus și câteva apllicații:

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520
  • Lenovo Nerve Sense - îți permite să activezi sau să dezactivezi opțiuni precum Extreme Cooling (Răcire extremă), Network Priority (Prioritate rețea), Prevent Mistaken Input (Prevenire apăsare taste accidentală) și Sound Enhancement (Îmbunătățire sunet). Acestea sunt toate instrumente foarte utile în timpul sesiunilor de gaming. Extreme Cooling crește viteza ventilatoarelor de răcire, Network Priority dă prioritate în rețea jocurilor, Prevent Mistaken Input dezactivează tasta Windows în timpul jocurilor, iar Sound Enhancement activează sunetul Dolby îmbunătățit pentru jocuri.

  • Lenovo Companion - este util pentru descărcarea și instalarea de actualizări de sistem și de drivere. De asemenea, îți oferă informații de suport și instrumente de diagnosticare.

  • Lenovo Settings - se comportă ca un hub central pentru setările care controlează utilizarea bateriei, suportul tactil și utilizarea tastaturii, stilul audio, luminozitatea și contrastul camerei web, precum și ale ecranului.

  • Lenovo App Explorer - este un fel de portal pentru aplicații Windows care sunt recomandate de către Lenovo. Ne place această abordare deoarece este mai bine să ai o singură aplicație cu recomandări decât să ai multe aplicații preinstalate și care sunt inutile.

  • McAfee Total Protection - o versiune de evaluare a produsului de securitate dezvoltat de McAfee. Din nefericire, nu este o suită de securitate de calitate și, având în vedere că oricum expiră după o lună, recomandarea noastră este să o dezinstalezi. Este preferabil să folosești un produs antivirus mai bun.

Lenovo Legion Y520 vine cu Windows 10 și cu câteva instrumente software care sunt utile. Am apreciat faptul că nu sunt preinstalate multe aplicații inutile. Cu cât mai puțin bloatware cu atât mai bine.

Performanțe în testele sintetice

Primul lucru pe care l-am testat a fost să vedem cât de rapid pornește Lenovo Legion Y520. Modelul pe care l-am testat folosește un SSD de 256 GO NVMe de la Smasung, așa că am presupus din start că este rapid. Am instalat și am rulat o aplicație numită BootRacer care măsoară timpul de pornire al Windows-ului. Durata medie a fost de 23 de secunde, un timp rapid din punctul nostru de vedere.

Următorul program de benchmark pe care l-am rulat a fost PCMark 8. În primul rând, am rulat testele Home accelerated, care măsoară performanța laptopului în activități obișnuite precum munca în Office, navigarea pe internet, editare ocazională de fotografii sau chat video. Acestea nu sunt cele mai relevante teste pentru gaming, dar laptopurile de gaming nu sunt cumpărate doar de către gameri. În general, oricine petrece timp online, vorbește cu prietenii, ori editează imagini. Lenovo Legion Y520 a obținut 3585 de puncte, acesta fiind un scor foarte mare. Activitățile simple pe care le face oricine pe calculator, sunt ușor realizate de către acest laptop.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Laptopurile de gaming sunt cumpărate și de către fotografi și videografi, așa că ne-am gândit că ar fi o idee bună să testăm și performanțele laptopului în sarcini mai creative. Pentru asta, am rulat testele Creative accelerated din PCMark 8, în care am obținut 4553 de puncte, acesta fiind un rezultat excelent.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Mai departe, am rulat cele patru serii de teste oferite de benchmark-ul 3DMark. Procesorul Intel Core i7 și placa video NVIDIA GeForce GTX1050 își arată puterea în acest caz: laptopul a primit un scor de 1824 de puncte în testul Time Spy (care măsoară performanța în jocuri cu DirectX 12), 5661 puncte în testul Fire Strike (arată performanțele în jocurile cu DirectX 11), 15994 de puncte în testul Sky Diver (de asemenea, arată performanțele în jocuri cu DirectX 11) și 17624 de puncte în testul Cloud Gate (care măsoară performanța în jocurile cu DirectX 10). Toate aceste scoruri arată că Lenovo Legion Y520 este un laptop de gaming puternic care poate să ruleze orice joc modern la setări video înalte sau cel puțin medii. Jocurile mai vechi ar trebui să ruleze la calitate video Ultra fără niciun fel de probleme.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

De asemenea, ne-am jucat pe Lenovo Legion Y520 și câteva dintre jocurile noastre preferate. Printre ele, vrem să menționăm BioShock: Infinite, The Elder Scrolls V: Skyrim, Tomb Raider, Dirt 3 și Dishonored 2. Toate aceste jocuri au rulat perfect la setări de calitate ridicată, cu excepția Dishonored 2, pe care a trebuit să îl configurăm să ruleze la setări de calitate grafică medie.

Reclamă

La setări de calitate grafică înaltă, instrumentul de benchmark din Tomb Raider a randat în medie 104,9 cadre pe secundă, cu un minimum de 86 fps. Este un rezultat excelent.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

În BioShock: Infinite, laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 a reușit să randeze un număr mediu de 94 de cadre pe secundă. Totuși, este puțin ciudat că numărul minim de cadre pe secundă pe care l-am înregistrat a fost de doar 5,89.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

În DiRT 3 pe setări de calitate grafică mare, Lenovo Legion Y520 a randat 122,42 de cadre pe secundă, cu un minim de 99,24 fps. Încă o dată, acesta este un rezultat foarte bun.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Instrumentul de benchmark oferit de Metro: Last Light Redux a măsurat un număr mediu de 102 cadre pe secundă, cu un minim de 14,91. Din nou, acesta este un rezultat bun.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Deși Lenovo nu face publicitate laptopului de gaming Legion Y520 ca fiind un dispozitiv VR Ready, am vrut să verificăm dacă este capabil să ofere o astfel de experiență. De aceea, am rulat benchmark-ul SuperPosition VR dezvoltat de Unigine. Rezultatul pe care l-am văzut pe presetarea VR Minimum pentru Oculus Rift a fost de 8805 puncte, ceea ce înseamnă că acest laptop este capabil de a oferi experiențe virtuale dar numai la o calitate grafică minimă.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Modelul de Lenovo Legion Y520 pe care l-am testat noi a venit echipat cu un SSD NVMe foarte rapid, produs de Samsung, cu o capacitate de 256 de GO. Pentru a îi testa performanța, am rulat un instrument numit CrystalDiskMark. În captura de ecran de mai jos, poți vedea rezultatele: vitezele de citire și scriere pe disc sunt foarte rapide. Windows pornește foarte repede și lansarea aplicațiilor sau jocurilor ar trebui să fie foarte rapidă pe acest laptop.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 are un sistem de răcire cu un design bun. L-am testat cu ajutorul aplicației FurMark. Chiar și după perioade lungi de timp, placa grafică nu s-a încălzit mai mult de 49 de grade Celsius, această temperatură fiind destul de mică. De asemenea, am apreciat faptul că sistemul de răcire este construit în așa fel încât partea tastaturii cu tastele WASD nu se încălzește niciodată. Spre deosebire de alte laptopuri de gaming, nu trebuie să îți ridici mâna de pe tastatură fiindcă te arde după câteva ore de joacă.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

De asemenea, am folosit și Powermark pentru a vedea cât ține bateria laptopului. În testele Balanced, care măsoară timpul de funcționare pe baterie atunci când navighezi pe internet, lucrezi cu Word, editezi video sau te joci din când în când, Lenovo Legion Y520 a reușit să meargă pe baterie 2 ore și 53 de minute.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Când am folosit testele Entertainment din Powermark, care se concentrează pe video și gaming, Lenovo Legion Y520 a reușit să funcționeze până la o oră și 45 de minute.

Lenovo Legion Y520
Lenovo Legion Y520

Rezultatele bateriei nu sunt impresionante, dar sunt destul de tipice pentru laptopurile de gaming. Acestea sunt, până la urmă, niște dispozitive puternice care au nevoie de mai multă energie decât un laptop obișnuit.

Benchmark-urile pe care le-am rulat arată că Lenovo Legion Y520 este un dispozitiv foarte capabil. Hardware-ul său îți oferă destulă putere pentru a rula aproape orice joc recent la setări de calitate grafică ridicate. Jocurile mai vechi ar trebui să ruleze la calitate maximă sau ultra. Singurul aspect mai puțin pozitiv este bateria care este destul de mică.

Ce crezi despre Lenovo Legion Y520?

Acum că știi cum s-a descurcat acest laptop în review-ul nostru, precum și ce părere ne-a lăsat, spune-ne și tu ce crezi despre el. Este Lenovo Legion Y520 un laptop de gaming bun? Scrie-ne folosind formularul de comentarii accesibil mai jos.

Descoperă: Divertisment Recenzii Recomandate Windows