Review Linksys EA7500 v2 AC1900: Hardware excelent și firmware nefinisat

Rating

Performanța wireless

Mai jos avem o diagramă cu apartamentul în care am testat totul. Poți vedea că am amplasat routerul în sufragerie. De obicei, puterea semnalului nu este grozavă în camere precum Bucătăria și Balconul Mediu.

Linksys EA7500 v2

Testele noastre au fost realizate pe o conexiune rapidă de internet de la RDS - Digi Net Fiberlink 1000. Viteza maximă pentru încărcarea datelor (upload) este de 500 Mbps. Am folosit un laptop HP Spectre 13 pentru toate măsurătorile noastre și câteva unelte software.

Pentru o mai bună perspectivă asupra performanțelor oferite de Linksys EA7500 v2, l-am comparat cu un alt router AC1900 - ASUS 4G-AC68U - și cu TP-LINK Archer C2600.

Am analizat mai întâi frecvența wireless de 2,4 GHz și am măsurat puterea semnalului folosind inSSIDer. Mai jos poți vedea că puterea semnalului wireless oferită de Linksys EA7500 v2 tinde să fie mai slabă decât a altor routere.

Linksys EA7500 v2

Apoi, am folosit SpeedTest pentru a vedea cât de rapidă este conexiunea la internet pe frecvența wireless de 2.4 GHz. Viteza de descărcare oferită de Linksys EA7500 v2 a fost bună în toate camerele și relativ constantă față de alte routere.

Linksys EA7500 v2

Viteza de încărcare este și ea excelentă, în toate camerele din apartamentul nostru de test.

Linksys EA7500 v2

Am continuat măsurătorile pe frecvența de 2,4 GHz, folosind PassMark Performance test pentru a transfera date între două calculatoare conectate la rețea. Linksys EA7500 v2 ne-a oferit încă odată descărcări rapide.

Linksys EA7500 v2

Când ne-am uitatși la viteza de încărcare a datelor prin rețea, ne-a fost clar faptul că Linksys EA7500 v2 este campionul de viteză în comparația noastră.

Linksys EA7500 v2

Routerul wireless Linksys EA7500 v2 AC1900 performează foarte bine pe banda de 2,4 GHz și oferă viteză excelentă, atât la descărcare cât și la încărcare.

Pentru următorul set de măsurători, am analizat performanța pe banda wireless de 5 GHz. Mai întâi ne-am uitat la evoluția puterii semnalului, în fiecare cameră. Linksys EA7500 v2 oferă o bună putere a semnalului în toate camerele, similară cu cea a competitorilor săi.

Linksys EA7500 v2

Apoi, am folosit SpeedTest pentru a vedea cât este de rapidă conexiunea la internet pe banda de 5 GHz. Linksys EA7500 v2 ne-a oferit viteze foarte bune de descărcare, așa cum se vede mai jos.

Linksys EA7500 v2

Viteza de încărcare a fost și ea foarte bună.

Linksys EA7500 v2

Pentru ultimele măsurători pe frecvența de 5 GHz, am folosit PassMark Performance test pentru a transfera date între două calculatoare din rețea. Linksys EA7500 v2 ne-a confirmat încă odată că este un router foarte rapid pe această frecvență.

Linksys EA7500 v2

Viteza de încărcare a datelor a fost la fel de impresionantă.

Linksys EA7500 v2

Linksys EA7500 v2 este foarte rapid pe banda wireless de 5 GHz. Pentru detalii vezi graficele de mai sus.

Performanța pentru rețelele cu fir

Pentru a testa calitatea rețelei prin cablu, am folosit un PC echipat cu un procesor Intel Core i5 4460 la frecvența de 3,20 GHz, 16 GO de memorie RAM și un SSD foarte rapid Samsung 850 Pro de 512 GO, plus un Lenovo Ideacentre 610s mini PC.

Am măsurat mai întâi viteza conexiunii la internet printr-un cablu Ethernet de 1 Gbps, folosind SpeedTest. Linksys EA7500 v2 a atins potențialul maxim al conexiunii noastre la internet.

Linksys EA7500 v2

NOTĂ: Routerul TP-LINK Archer C2600 a oferit o viteză de încărcare a datelor de 140,47 Mbps pentru că la momentul în care a fost testat, conexiunea noastră era limitată la 200 Mbps pentru viteza de încărcare.

Apoi, am făcut un transfer între două calculatoare, folosind PassMark Performance test. Linksys EA7500 v2 ne-a oferit viteze foarte apropiate de 1 Gbps, atât pentru descărcare cât și pentru încărcare.

Linksys EA7500 v2

Linksys EA7500 v2 oferă conexiuni Ethernet la 1 Gbps, așa cum este promis în lista de caracteristici.

Performanța pe USB

Am conectat un SSD portabil la Linksys EA7500 v2, prin portul său USB 3.0 și apoi am folosit LAN SpeedTest Lite către și dinspre acesta. În graficul de mai jos, se vede faptul că Linksys EA7500 v2 este foarte rapid, oferind o viteză de descărcare a datelor de 428,19 Mbps.

Linksys EA7500 v2

Dacă vrei să conectezi un dispozitiv USB 3.0 la routerul wireless Linksys EA7500 v2, te vei bucura de viteze foarte bune pentru transferul datelor.

Caracteristici suplimentare

Linksys EA7500 v2 are câteva unelte suplimentare care-l fac mai atrăgător. Cea mai importantă dintre ele este aplicația mobilă Linksys pentru Android și iOS. Am folosit versiunea pentru Android și nu numai că arată bine dar este și utilă.

Linksys EA7500 v2

Poți configura aproape orice ține de acest router de pe aplicația mobilă, iar experiența de utilizare este aproape mereu mai bună decât cea oferită de interfața web de administrare. Nu are erori, plugin-uri enervante și poți configura totul de oriunde de pe internet.

Linksys EA7500 v2

Dacă vrei o experiență de utilizare mai puțin frustrantă, ar trebui să folosești cât mai des aplicația mobilă Linksys, în locul interfeței web tradiționale. De asemenea, primești și alte câteva caracteristici care pot să-ți fie utile:

Linksys EA7500 v2
  • Guest network - poți activa două rețele wireless pentru oaspeți, câte una pentru fiecare bandă wireless. Din păcate, ambele trebuie să folosească aceeași parolă. Un aspect pozitiv este faptul că poți configura câți oaspeți se pot conecta la fiecare rețea.
  • Parental controls - un serviciu foarte simplist care-ți permite să configurezi limite pentru accesul la internet la copiilor. Poți bloca și anumite saituri, creând o lista manuală de saituri blocate.
  • Media prioritization - o unealtă vizuală pentru prioritizarea în rețea a anumitor dispozitive, aplicații ori jocuri. Este utilă într-o rețea cu multe dispozitive.
  • External storage - poți adăuga două dispozitive USB pentru a le partaja cu rețeaua, a le folosi ca un server FTP sau server media.
  • Troubleshooting - Linksys include câteva unelte de diagnostic, jurnale și rapoarte care te ajută să înțelegi ce nu merge bine cu rețeaua ta.
  • DDNS - poți folosi serviciile DDNS de la Dyn și No-IP.com pe routerul tău.

Cea mai utilă unealtă oferită de Linksys este aplicația mobilă. Cu ajutorul ei îți poți controla de la distanță routerul Linksys EA7500 v2, oriunde ai fi pe internet. Sunt incluse și alte unelte extra pe care le găsești și pe alte routere, cum ar fi rețelele WiFi pentru oaspeți, ori suportul pentru conectarea de dispozitive USB.

Care este părerea ta despre Linksys EA7500 v2 AC1900?

Acum știi părerea noastră despre routerul Linksys EA7500 v2 AC1900 și cum s-a comportat în testele noastre. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta despre acest router. Vrei să-l cumperi? Dacă-l ai deja, descrie-ne experiența ta de utilizare. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Rețea și Internet Wireless
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează