Review Bitdefender Box 2: Securitate de ultimă generație pentru case inteligente

Review Bitdefender Box 2: Securitate de ultimă generație pentru case inteligente
Rating

Casele inteligente includ mai multe dispozitive decât obișnuiau să existe acum cinci-șase ani. Multe case au acum cel puțin un Smart TV, prize inteligente, becuri inteligente, senzori inteligenți și altele. Toate aceste dispozitive sunt utile dar tind să nu aibă o arhitectură securizată. Multe dintre ele primesc rar actualizări de firmware și au diverse bug-uri cunoscute de securitate. Drept rezultate, casa ta poate fi mai inteligentă astăzi decât era atunci câțiva ani, dar este și mai puțin sigură și un rai pentru hackeri și alte entități. Dacă vrei o casă inteligentă sigură, ar trebui să iei în considerare Bitdefender Box 2. Iată de ce:

Reclamă

Ce este Bitdefender Box 2?

Bitdefender Box 2 nu este un router wireless tipic, deși poate fi folosit astfel. Ar trebui să te gândești la el ca la un hub de securitate pentru casa ta. Îți oferă următoarele facilități: inspecția amănunțită a pachetelor din rețea, un sistem pentru detecția intruziunilor cibernetice, un sistem pentru prevenția intruziunilor cibernetice, detecția anomaliilor, descoperirea dispozitivelor din rețea, un firewall, o lista neagră cu adrese URL, evaluarea vulnerabilităților, control parental și protecție antivirus locală.

Bitdefender Box 2 poate fi folosit în următoarele trei scenarii:

 • Drept un router wireless independent care oferă atât WiFi cât și securitate în rețea
 • Ca un hub de securitate care funcționează alături de routerul tău wireless personal, creat de un alt producător
 • Drept o un hub de securitate și router WiFi, care funcționează alături de routerul oferit de compania care-ți dă conexiunea la internet

Experiența de configurare și utilizare poate diferi semnificativ între aceste trei situații așa că nu ezita să citești atent recenzia noastră pentru mai multe detalii.

Bitdefender Box 2: pentru cine este o alegere potrivită?

Acest dispozitiv este o alegere potrivită pentru:

 • Casele inteligente care au un număr mare de dispozitive
 • Persoanele care vor cea mai bună securitate în rețeaua lor de acasă
 • Utilizatorii care vor să economisească bani în materie de licențe antivirus pentru dispozitivele lor
 • Familii cu copii care vor control parental eficient
 • Casele inteligente care au deja un router wireless robust pe care să-l folosească împreună cu Bitdefender Box 2

Pro și contra

Bitdefender Box 2 are multe aspecte pozitive:

 • Oferă cea mai completă securitate de pe piață, pentru casele inteligente
 • Te poate ajuta să economisești pe termen lung în ceea ce privește costurile licențelor antivirus
 • Are hardware puternic care poate gestiona securitatea unui număr ridicat de dispozitive
 • Arată bine și beneficiază de o calitate bună a construcției
 • Poate fi controlat de la distanță de pe smartphone sau dintr-un navigator web
 • Oferă controale parentale eficiente pentru familiile cu copii
 • Include mai multe opțiuni de suport

Bitdefender Box 2 are și următoarele slăbiciuni:

 • Configurarea inițială poate fi făcută doar dintr-o aplicație mobilă. Nu poate fi realizată de pe PC
 • Nu are un port USB
 • Are doar două porturi Ethernet
 • Atunci când este folosit ca router wireless, oferă acoperire și viteză pe WiFi sub alte router AC1900
 • Când este folosit ca router wireless, are tendința de a bloca și pagini web legitime și non-malițioase. Din fericire, în alte moduri de funcționare, această agresivitate nu este prezentă

 

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

A doua versiune a Bitdefender Box este un dispozitiv inovator și interesant. Are hardware de top, suport pentru cele mai noi standarde wireless, arată bine și include licențe antivirus nelimitate, cât timp abonamentul său este activ, pentru toate dispozitivele din casa ta. Nu este perfect dar are toate atuurile care contează și, dacă vrei cea mai bună securitate posibilă într-o casă inteligentă, Bitdefender Box 2 este o alegere de neignorat. Îți recomandăm să-l folosești alături de un router wireless puternic și drept singurul router wireless din casă. În acest scenariu, performanțele WiFi de care dă dovadă sunt sub media routerelor wireless AC1900. În plus, are și o rată mai mare de amenințări "fals pozitive" atunci când este folosit ca un router.

Despachetarea Bitdefender Box 2

Bitdefender Box 2 vine într-o cutie elegantă, albă, de carton, cu accente verzi. Pe ea sunt tipărite multe detalii despre caracteristicile produsului. Dacă vrei să te familiarizezi cu experiența de despachetare, vezi clipul video de mai jos.

În pachet vei găsi următoarele elemente: Bitdefender Box, alimentarea, un cablu Ethernet, ghidul pentru configurare și garanția produsului.

Caracteristici hardware și design

Bitdefender Box 2 este un dispozitiv discret și arătos. Este tot alb, fără butoane. Vezi doar un cerc luminos pe partea din față, atunci când îl pornești. Acest cerc semnalează stadiul de funcționare al Box și ne-a adus aminte de Cortana din Windows 10.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Pe spate are doar două porturi Ethernet de 1 Gbps, mufa pentru alimentare și un buton Reset.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Grilele de ventilare sunt deasupra și dedesubtul Bitdefender Box. Dedesubt are și trei picioare cu cauciuc, pentru a-l amplasa fără să alunece, pe suprafețe plate.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Hardware-ul din Bitdefender Box 2 este destul de puternic. Dispozitivul vine cu un procesor cu două nuclee ARM Cortex-A9 la frecvența de 1,2 GHz, 1 GO de RAM și 4 GO spațiu de stocare pentru firmware. Are un chip wireless MediaTek MT7615 cu suport pentru standardul 802.11ac Wave 2 și transferuri 3x3 MU-MIMO. Lățimea de bandă maximă teoretică este de 1900 Mbps și este împărțită astfel: 600 Mbps pentru banda WiFi de 2.4 GHz și 1300 Mbps pentru banda de 5 GHz.

Reclamă

Bitdefender Box 2 este un router wireless înalt, cu 17,78 x 11,43 x 11,43 centimetri în înălțime x lățime x lungime. De asemenea, este relativ ușor pentru mărimea sa, cântărind 966 grame.

Configurarea și utilizarea Bitdefender Box 2

Bitdefender Box 2 nu este un router wireless tipic. În primul rând este o unealtă de securitate și poate fi folosit în unul din trei moduri. Configurarea inițială este realizată doar de pe smartphone sau tabletă, cu ajutorul aplicației mobile Bitdefender Central pentru Android și iOS. Pentru a folosi aplicația ai nevoie de un cont Bitdefender. Creează-l înainte de a începe să configurezi Box și apoi citește în detaliu instrucțiunile de configurare:

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Așa cum vei vedea, pașii prin care trebuie să treci nu sunt foarte ușori și este mai bine să te familiarizezi cu procedura și tot ce ai nevoie, înainte de a trece prin ea. Astfel, vei ști foarte bine de ce ai nevoie ca să configurezi cu succes Bitdefender Box 2, să minimizezi timpul petrecut configurându-l și să elimini frustrarea de a greși la prima încercare. Un aspect pe care l-am observat este că, atunci când configurezi Bitdefender Box 2 să funcționeze ca un router wireless, singura setare pe care o poți personaliza este numele și parola rețelei WiFi. Bitdefender Box 2 face restul pentru tine. Și în alte moduri de funcționare, poți să configurezi foarte puține lucruri despre cum funcționează Bitdefender Box 2. Singurele setări disponibile sunt un whitelist (listă albă), rețeaua WiFi, adresele IP folosite în rețea, serverele DNS utilizate și actualizările de firmware.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Aplicația Bitdefender Central este relativ simplă și ușor de folosit. Îți oferă statistici despre traficul din rețea, o privire de ansamblu asupra dispozitivelor din rețea, rapoarte despre amenințările blocate săptămâna curentă și despre utilizatorii care sunt definiți în rețea.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Această aplicație te notifică de fiecare dată când se conectează un dispozitiv nou la rețea, atunci când este făcută o evaluare a vulnerabilităților pentru fiecare și când sunt detectate amenințări. Atunci când începi să folosești Bitdefender Central și Bitdefender Box 2, aplicația este foarte vorbăreață. Pe măsură ce trece timpul, devine mai silențioasă iar notificările mai rare.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Un aspect semnificativ la Bitdefender Box 2 este faptul că include licențe nelimitate pentru dispozitivele din casă, cât timp ai o licență activă pentru Box. Drept urmare, poți instala Bitdefender Total Security pe PC-urile și dispozitivele tale cu Windows, Mac OS X, Android și iOS. Dacă ai o rețea mare, este o ofertă bună, deoarece te ajută să economisești bani pe licențe de produse antivirus și să primești cea mai bună securitate cibernetică pentru casa ta.

Aplicațiile antivirus instalate pe dispozitivele tale comunică cu Bitdefender Box 2 și Bitdefender Central. Poți să-ți evaluezi rețeaua și setările de securitate, chiar și dintr-un browser web, folosind saitul Bitdefender Central.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Setările disponibile sunt puține la număr și ușor de înțeles. Din păcate, profesioniștii IT vor dori mai mult control și un proces mai facil pentru deblocarea lucrurilor pe care le blochează Box, uneori excesiv. Atunci când am testat Bitdefender Box 2 nu exista o modalitate de a vedea ușor tot ce a blocat, astfel încât să putem debloca unele lucruri care nu ne conveneau.

După ce am terminat configurarea inițială, Bitdefender Box 2 s-a ocupa de tot și nu ne-a cerut sfatul, la fel cum se întâmplă și cu produsele antivirus Bitdefender, care tind să ia decizii de securitate în locul utilizatorului.

Am testat Bitdefender Box 2 în două scenarii: ca router wireless independent și ca un hub de securitate, care a funcționat alături de un router personal high-end, creat de ASUS. În casa în care facem testele avem multe dispozitive: PC-uri, laptopuri, tablete, smartphone-uri, o consolă Xbox One, prize și becuri inteligente, precum și o imprimantă wireless. Am putut să le conectăm pe toate la rețea, fără probleme. Au fost rapid recunoscute și clasificate de Bitdefender Box 2 conform profilului de securitate al fiecărui dispozitiv. O facilitate utilă pentru familii este faptul că poți crea profiluri pentru copii, alege ce dispozitive folosesc și primi controale parentale detaliate pentru aceste dispozitive. De asemenea, se poate instala și Bitdefender Parental Advisor pe dispozitivele lor mobile, astfel încât să le poți controla și atunci când copiii nu sunt acasă.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Atunci când am folosit Bitdefender Box 2 drept router independent, am observat că bloca multe pagini web legitime, precum documente Google Drive pe care le cream ori feed-uri RSS Feedburner. Toată munca noastră editorială este realizată în Google Drive, așa că a trebuit să folosim un serviciu VPN pentru ca Bitdefender Box 2 să nu le mai blocheze. Chiar și unele pagini web mai vechi de pe saitul nostru erau blocate. Rata de amenințări "fals pozitive" în acest mod este prea mare pentru o utilizare productivă.

Apoi, am trecut la modul în care Bitdefender Box 2 era un hub de securitate care funcționa împreună cu routerul nostru wireless. Atunci, acest comportament agresiv de blocare a încetat și Bitdefender Box 2 s-a limitat la blocarea amenințărilor reale. De data asta, am putut lucra fără probleme și numărul de pagini blocate a scăzut semnificativ, fiind limitat doar la pagini cu adevărat malițioase.

Așa cum vei vedea în testele noastre, Bitdefender Box 2 este mediocru atunci când este folosit drept router wireless. Multe routere AC1900 îl devansează cu ușurință, atât în ceea ce privește aria de acoperire WiFi cât și viteza oferită. Dacă vrei o rețea rapidă, este o idee mai bună să folosești un router personal și Bitdefender Box 2 drept unealtă de securitate pentru rețeaua ta. Performanța de care te vei bucura va fi mult mai mare în acest scenariu.

Bitdefender Box 2 este o soluție de securitate eficientă pentru casa ta inteligentă. Oferă protecție completă, include licențe nelimitate Bitdefender pentru dispozitivele tale, cât timp abonamentul tău Bitdefender Box 2 este activ. Poate fi o metodă eficientă de a economisi pe termen lung, în costuri pentru licențe antivirus și vei primi și cea mai bună protecție posibilă pentru rețeaua ta. Dar, din nefericire, performanțele sale atunci când este folosit drept router wireless, sunt dezamăgitoare.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre performanța wireless a Bitdefender Box 2, atunci când este folosit drept router wireless, mergi la următoarea pagină a acestui review.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Sistem și Securitate Wireless