Review Logitech G Pro X Superlight 2: Mouse cu viteza luminii!

Review Logitech G Pro X Superlight 2: Mouse cu viteza luminii!
Rating

Logitech este o companie binecunoscută în lumea jocurilor, proiectând și producând unele dintre cele mai bune dispozitive și periferice pe care le poți găsi. După ce am testat tastatura lor Logitech G Pro X TKL Lightspeed, a venit momentul să evaluez Logitech G Pro X Superlight 2 - un mouse wireless pentru jocuri care promite performanțe de neegalat datorită designului ușor și confortabil, a senzorului de înaltă precizie și a comutatoarelor rapide. Ești curios să afli mai multe despre el? Citește mai departe și vezi dacă Logitech G Pro X Superlight 2 este mouse-ul wireless pentru jocuri pe care ți-l dorești:

Reclamă

Logitech G Pro X Superlight 2: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mouse-ul Pro X Superlight 2 este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii foarte pasionați și jucătorii din esports
 • Cei care-și doresc un mouse wireless ușor
 • Persoanele în căutarea unui mouse cu un senzor extrem de precis
 • Utilizatorii care-și doresc un mouse high-end cu un design clasic

Pro și contra

Există multe aspecte pozitive la Logitech G Pro X Superlight 2:

Vezi prețul:
 • Ușor și foarte confortabil de utilizat
 • Senzor high-end extrem de precis
 • Switch-uri cu un timp de răspuns foarte rapid
 • Autonomie mare a bateriei și port USB-C pentru încărcare
 • Butoanele și nivelul de sensibilitate sunt personalizabile

Singurele lucruri pe care i le-ai putea reproșa sunt:

 • Scump în comparație cu alte mouse-uri de gaming wireless
 • Nu există o versiune pentru utilizatorii stângaci
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Logitech G Pro X Superlight 2 este cu siguranță unul dintre cele mai bune mouse-uri wireless de gaming pe care le poți găsi astăzi. Este un dispozitiv premium, care oferă performanțe de top, confort și o autonomie mare a bateriei, lucruri pe care orice gamer și le dorește, cred eu. Însă este, de asemenea, un mouse scump. Dacă preferi un mouse mai greu, unul cu un design mai complex, sau dacă vrei iluminare RGB sau multe butoane configurabile, atunci s-ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru tine. Totuși, dacă banii nu sunt o problemă și vrei ceva care să meargă foarte bine în jocuri competitive sau nu, atunci Logitech G Pro X Superlight 2 este o alegere ideală, oferind o experiență rapidă, greu de atins de majoritatea mouse-urilor de gaming wireless existente.

Despachetarea mouse-ului de gaming Logitech G Pro X Superlight 2

Mouse-ul de gaming Logitech G Pro X Superlight 2 sosește într-o cutie relativ mică, potrivită pentru un dispozitiv de dimensiunile sale. Partea superioară a cutiei arată o imagine mare a mouse-ului, înconjurată doar de câteva informații, precum numele acestuia și logoul companiei, toate pe un fundal gri închis.

Cutia lui Logitech G Pro X Superlight 2

Cutia lui Logitech G Pro X Superlight 2

Partea de jos a cutiei prezintă alte câteva detalii despre caracteristicile mouse-ului. Imprimate în relief folosind caractere lucioase, găsim detalii, precum faptul că mouse-ul folosește Lightforce (comutatoare hibride) și Lightspeed (tehnologie wireless), că are o greutate de doar 60 de grame și că senzorul său se numește Hero 2. Dar mai multe despre asta în următoarea secțiune a acestei recenzii.

Spatele cutiei

Spatele cutiei

Când deschizi cutia, găsești Logitech G Pro X Superlight 2 așteptând cuminte 🙂 deasupra unui suport de plastic.

Despachetarea lui Logitech G Pro X Superlight 2

Despachetarea lui Logitech G Pro X Superlight 2

Când scoți totul din cutie, descoperi: mouse-ul, un adaptor USB Lightspeed, un cablu de încărcare/date de la USB A la C, o extensie pentru adaptor, niște bande adezivă opționale, o ușiță de deschidere secundară (opțională) cu picior din PTFE, manualul de utilizare și documentele de garanție.

Ce găsești în interiorul cutiei

Ce găsești în interiorul cutiei

Despachetarea mouse-ului de gaming Logitech G Pro X Superlight 2 este o experiență satisfăcătoare și, deși mouse-ul în sine arată foarte simplu, cutia arată foarte bine, iar conținutul pachetului este generos.

Reclamă

Design și specificații hardware

Logitech G Pro X Superlight 2 este succesorul mouse-ului de gaming wireless Logitech G Pro X SuperLight, lansat în 2020. Acela a fost un mouse excelent, fără prea multe complicații, de greutate mică și cu performanțe de top, destinat în principal gamerilor competitivi și jucătorilor din esports. Logitech G Pro X Superlight 2 duce mai departe moștenirea și, deși arată destul de asemănător cu strămoșul său, îmbunătățește câteva aspecte esențiale: este puțin mai ușor, senzorul său este mai precis, autonomia este mai mare și vine cu un port USB-C obișnuit pentru încărcare.

Mouse-ul are un design minimalist

Mouse-ul are un design minimalist

În ceea ce privește designul, Logitech G Pro X Superlight 2 arată destul de simplu. Are o formă rotunjită, care se potrivește oricărui tip de prindere (gheară, deget, palmă), iar dimensiunile sale sunt medii (lungime de 125 mm, înălțime de 63,5 mm, adâncime de 40 mm). Forma și dimensiunea mouse-ului se încadrează într-o categorie deja încercată și testată, ceea ce face ca mouse-ul să fie o alegere bună pentru aproape orice gamer. Singura excepție poate fi reprezentată de persoanele cu mâini foarte mari, care ar putea simți că mouse-ul este prea mic pentru a-l ține confortabil în mână.

Dimensiunea acestui mouse de gaming se încadrează în standarde

Dimensiunea acestui mouse de gaming se încadrează în standarde

Abordarea în ceea ce privește butoanele este, de asemenea, destul de minimalistă, Logitech G Pro X Superlight 2 oferind doar cinci dintre ele. Ai la dispoziție butoanele necesare pentru clic stânga și clic dreapta, rotița de derulare dintre ele și două butoane laterale, dar nimic mai mult. După cum pare, acest mouse se remarcă prin performanță, simplitate și ușurință de utilizare. Nu este un mouse pentru cei ce-și doresc o multitudine de butoane, un aspect SF sau lumini RGB stridente. Nu, Logitech G Pro X Superlight 2 nu are iluminare.

Ai doar cinci butoane pe mouse

Ai doar cinci butoane pe mouse

Ceea ce primești, totuși, este o performanță de top în orice scenariu. Logitech G Pro X Superlight 2 are o greutate de doar 60 de grame (cu 3 grame mai ușor decât predecesorul său), o rată de polling de 2000 Hz (dublă față de cea a primului mouse Pro X Superlight) și dispune de un senzor Hero 2 cu o rezoluție de 32000 dpi (dots per inch - puncte per inci)! Asta ajută mouse-ul să atingă o accelerație maximă de peste 40 G și o viteză maximă de peste 500 ips (inci pe secundă). Pe lângă toate acestea, mouse-ul are și comutatoare hibride pentru butoanele din stânga și din dreapta, combinând tehnologia optică și cea mecanică pentru a obține performanțe și precizie excelente, fiind în același timp eficient din punct de vedere energetic.

Logitech G Pro X Superlight 2 dispune de un senzor Hero 2 de înaltă calitate

Logitech G Pro X Superlight 2 dispune de un senzor Hero 2 de înaltă calitate

De asemenea, pentru a crește performanța, partea inferioară a mouse-ului are piciorușe din PTFE fără aditivi. Acestea sunt create pentru a îmbunătăți viteza mouse-ului atunci când alunecă pe birou și pentru a crește confortul în timpul utilizării sale. După cum poți vedea în imaginea următoare, mouse-ul are, de asemenea, o ușiță cu deschidere magnetică în partea de jos, sub care poți ascunde adaptorul wireless Lightspeed atunci când călătorești. Este un detaliu plăcut pe care îl apreciez. În plus, cutia mouse-ului include și o ușiță de deschidere suplimentară, acoperită cu PTFE, pentru cei care vor ca mouse-ul să alunece și mai ușor.

Mouse-ul alunecă pe piciorușe din PTFE

Mouse-ul alunecă pe piciorușe din PTFE

Pentru a se conecta la sistemul tău de gaming, mouse-ul folosește un adaptor wireless Lightspeed, care funcționează pe banda de 2,4 GHz. Adaptorul wireless poate fi conectat direct la un port USB 2.0 al calculatorului sau poți folosi cablul USB A la C inclus și extensia acestuia pentru a poziționa adaptorul wireless Lightspeed mai aproape de mouse.

Logitech G Pro X Superlight 2 folosește un adaptor wireless de 2,4 GHz

Logitech G Pro X Superlight 2 folosește un adaptor wireless de 2,4 GHz

Același cablu USB A la C poate fi folosit pentru a încărca mouse-ul. Apropo, Logitech ne spune că bateria din interiorul lui Pro X Superlight 2 poate oferi o autonomie de aproximativ 95 de ore de mișcare constantă. Este o cifră foarte bună, având în vedere nivelul de performanță al acestui mouse. Din păcate, merită menționat faptul că mouse-ul nu acceptă conexiuni Bluetooth, ceea ce ar fi mărit durata de viață a bateriei și ar fi fost util celor care, ca mine, nu folosesc neapărat mouse-ul doar pentru gaming, ci și pentru productivitate.

Mouse-ul folosește USB-C pentru a-și încărca bateria

Mouse-ul folosește USB-C pentru a-și încărca bateria

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că mouse-ul Logitech G Pro X Superlight 2 vine și cu memorie flash încorporată, capabilă să stocheze până la șase profiluri diferite. Cu alte cuvinte, poți să-ți salvezi setările și să folosești mouse-ul pe diferite calculatoare în timpul călătoriilor (petreceri LAN sau competiții esports?) fără să fii nevoit(ă) să instalezi software-ul G Hub de la Logitech pentru a-l reconfigura.

Dacă vrei să citești mai multe despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, iată linkul către pagina web oficială: Logitech G Pro X Superlight 2.

Logitech G Pro X Superlight 2 este un mouse de gaming wireless, conceput în primul rând pentru performanță și utilizare. Designul său este minimalist, dar specificațiile sale sunt impresionante, iar greutatea sa este extrem de redusă. Pe hârtie, pare a fi o alegere excelentă pentru gamerii care caută viteză și răspuns instantaneu.

Reclamă

Experiența de utilizare a mouse-ului de gaming Logitech G Pro X Superlight 2

Am folosit mouse-ul Pro X Superlight 2 timp de aproximativ două săptămâni, împreună cu un alt periferic, pe care Logitech doar ce l-a lansat: tastatura Logitech G Pro X TKL Lightspeed. Din acest motiv, aș vrea să încep prin a spune că aceste două dispozitive formează o pereche foarte reușită. Dar, ca să revin la Logitech G Pro X Superlight 2, prima impresie pe care mi-a făcut-o a fost că este pur și simplu un mouse wireless de gaming excelent. Abordarea fără complicații pe care a avut-o Logitech în proiectarea acestuia este exact ceea ce cauți poate la un mouse care să facă o treabă perfectă în jocurile tale preferate. Deși nu există multe butoane suplimentare pe el, nici accesorii extravagante, precum lumini RGB sau un design futurist, mouse-ul are toate elementele de bază de care ai nevoie, iar asta este ceea ce-mi place.

Logitech Pro X Superlight 2 pe biroul meu

Logitech Pro X Superlight 2 pe biroul meu

În trecut, îmi plăcea să am un mouse care să iasă în evidență, unul care să strălucească pe birou și, de preferință, să aibă și multe butoane pe el. Însă, odată cu trecerea timpului, am descoperit că nu am nevoie de toate astea, iar cele două butoane laterale aproape standard, întâlnite la majoritatea mouse-urilor, inclusiv la Logitech G Pro X Superlight 2, sunt suficiente. Singura nemulțumire pe care o am aici este că există o singură iterație a acestui mouse, cu cele două butoane suplimentare pe partea stângă. Din păcate, astea sunt vești proaste pentru jucătorii stângaci, care nu pot procura o versiune a lui Pro X Superlight 2 gândită special pentru ei.

Primești doar două butoane laterale și nu există o versiune pentru stângaci

Primești doar două butoane laterale și nu există o versiune pentru stângaci

În rest, forma și dimensiunea mouse-ului sunt standard, astfel încât ar trebui să se potrivească perfect aproape tuturor. Eu am degete relativ lungi, dar nu am avut niciun fel de probleme în a folosi confortabil Pro X Superlight 2. În plus, în funcție de preferințele tale, poți ține mouse-ul într-o priză de tip gheară, palmă sau chiar cu vârful degetelor.

Este confortabil să folosești mouse-ul

Este confortabil să folosești mouse-ul

În plus, materialele folosite pentru fabricarea mouse-ului Pro X Superlight 2 par a fi bine alese. Spun asta pentru că, pe lângă faptul că este ușor ca o pană, suprafața mouse-ului este excelentă când vine vorba de aderență și nici nu-ți face palma să transpire. Deși ultimele săptămâni au fost extrem de călduroase unde locuiesc eu, temperatura din cameră ajungând la 28 de grade Celsius, nu am avut probleme cu transpirația mâinii pe Pro X Superlight 2. Este un lucru pe care-l apreciez foarte mult, având în vedere că-mi petrec cea mai mare parte a timpului în fața calculatorului.

Mouse-ul nu îți face palma să transpire

Mouse-ul nu îți face palma să transpire

În ceea ce privește performanța, pot spune că Pro X Superlight 2 este foarte rapid și precis. Deși nu sunt nici pe departe un gamer competitiv sau un jucător de esports, îmi place foarte mult să mă joc. Pe lângă zecile de ore petrecute în Starfield zilele astea, am jucat și câteva meciuri de League of Legends. În comparație cu vechiul meu mouse (un ASUS ROG Strix Evolve), Logitech G Pro X Superlight 2 îți dă senzația că este mai precis. Asta se datorează cu siguranță senzorului său high-end Hero 2, ratei de polling de 2000 Hz și comutatoarelor hibride Lightforce.

Jucând Starfield cu mouse-ul Logitech G Pro X Superlight 2

Jucând Starfield cu mouse-ul Logitech G Pro X Superlight 2

Per total, Logitech G Pro X Superlight 2 este cu siguranță un mouse de gaming excelent. Mi-a plăcut să-l folosesc în sarcinile mele zilnice obișnuite și chiar mai mult atunci când mă joc titlurile mele preferate. Dacă vrei un mouse de gaming wireless, de înaltă performanță, rapid și ușor, și nu ești adeptul iluminării RGB sau al modelelor extravagante, atunci acesta ar putea fi cel potrivit.

Reclamă

Drivere și software

Pentru a putea personaliza și configura mouse-ul de gaming wireless Pro X Superlight 2, trebuie să descarci și să instalezi software-ul Logitech G Hub. Odată ce îl ai pe calculatorul tău, aplicația îți identifică instantaneu mouse-ul și poți începe să-i schimbi setările. În cadrul testelor mele, am constatat că software-ul este ușor de folosit și suficient de simplu pentru ca oricine să înțeleagă rapid ce este ce. Aceasta poate fi și o consecință a faptului că Logitech s-a concentrat mai degrabă pe hardware-ul și performanța mouse-ului din fabrică, decât pe caracteristicile de personalizare. La urma urmelor, după cum știi până acum, acesta este un mouse de gaming high-end, cu multă putere, dar cu un design minimalist.

Software-ul Logitech G Hub

Software-ul Logitech G Hub

Software-ul Logitech G Hub îți permite să activezi diferite profiluri de sensibilitate pentru mouse-ul Pro X Superlight 2, precum și să creezi noi profiluri, dacă asta îți dorești. În plus, poți și să atribui comenzi, să creezi macro-uri sau să adaugi acțiuni la oricare dintre cele cinci butoane ale mouse-ului. Toate acestea sunt personalizabile, inclusiv cele pentru clic stânga și clic dreapta, nu doar butoanele laterale sau rotița de derulare.

Setări de sensibilitate pentru Logitech G Pro X Superlight 2

Setări de sensibilitate pentru Logitech G Pro X Superlight 2

În plus, mouse-ul de gaming Logitech G Pro X Superlight 2 dispune și de memorie încorporată. În cazul în care călătorești și vrei să-l iei cu tine pentru a te juca pe un alt calculator, aceasta este foarte utilă. Memoria încorporată poate stoca până la șase profiluri diferite pentru mouse-ul tău, așa că nu trebuie să instalezi software-ul Logitech G Hub pe alte PC-uri.

Acest mouse are memorie integrată

Acest mouse are memorie integrată

Logitech G Hub este un software care pare bine făcut, fără erori sau o interfață de utilizare complicată. Îmi place asta și cred că oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a configura rapid și ușor mouse-ul de gaming Pro X Superlight 2.

Ce părere ai despre Logitech G Pro X Superlight 2?

Acum știi mai multe despre Logitech G Pro X Superlight 2, caracteristicile, designul și performanța sa. Ce părere ai despre el? Îți place acest mouse de gaming wireless și ți-ai cheltui banii câștigați cu greu pe el? Sau este prea scump pentru ceea ce-ți dorești? Spune-mi părerile tale despre Logitech G Pro X Superlight 2 în secțiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, dacă vrei să te ținem la curent cu cele mai noi recenzii și articole, nu ezita să te abonezi la newsletterul nostru zilnic sau săptămânal.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows