Review Razer Basilisk V3 Pro: Cel mai bun mouse Razer de până acum?

Review Razer Basilisk V3 Pro: Cel mai bun mouse Razer de până acum?
Rating

Razer Basilisk V3 Pro contrastează cu moda recentă a mouse-urilor de gaming ușoare, oferind o experiență completă. Având caracteristici precum încărcarea wireless Qi, iluminare RGB, un senzor DPI de 30K și o rotiță de derulare impresionant de rapidă, acest mouse pare făcut pentru cei ce caută specificații high-end alături de confort și fiabilitate. Da, are un preț ridicat, dar este cel mai avansat mouse Razer de până acum și poate fi exact ceea ce cauți. Află din această recenzie dacă Basilisk V3 Pro este făcut pentru tine:

Reclamă

Razer Basilisk V3 Pro: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest mouse este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii care caută un mouse performant, cu o calitate premium a construcției
 • Cei ce sunt în căutarea unui mouse de gaming ergonomic, pentru dreptaci
 • Persoanele interesate de un mouse multifuncțional, potrivit pentru majoritatea tipurilor de jocuri

Pro și contra

Acestea sunt principalele avantaje ale mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro:

Vezi prețul:
 • Design ergonomic pentru o utilizare confortabilă
 • Un senzor de înaltă rezoluție, care oferă o precizie incredibilă
 • Iluminare RGB frumoasă
 • Rotiță de derulare înclinată, ce poate funcționa în modul de rotire liberă (free spin)
 • Funcție de încărcare wireless
 • Acest mouse este super-rapid (cu o rată de polling maximă de 8000 Hz)

Există, totuși, și câteva dezavantaje:

 • Are o greutate destul de mare
 • Este scump
 • Pucul wireless și/sau stația de încărcare sunt vândute separat
 • Lipsește o versiune pentru stângaci
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Razer Basilisk V3 Pro este unul dintre cele mai bune mouse-uri de gaming disponibile pe piață în acest moment. Oferă o senzație premium și multe caracteristici atractive pentru gameri: un design ce-l face confortabil de folosit, iluminare RGB frumoasă, sensibilitate și precizie ridicată, precum și un timp de răspuns foarte rapid. În ciuda faptului că nu este un mouse ușor, Basilisk V3 Pro este versatil și poate fi o alegere excelentă pentru majoritatea gamerilor. Cu excepția profesioniștilor din domeniul esports, care vor probabil un mouse cât mai ușor posibil. De asemenea, merită apreciată compatibilitatea sa cu încărcarea wireless și rata de polling de 8.000 Hz. Specificațiile și calitatea construcției sale sunt excelente, dar au un cost pe care puțini și-l pot permite. Totuși, dacă ești în căutarea unui mouse de gaming premium, cu performanțe excelente, Razer Basilisk V3 Pro este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.

Despachetarea mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro

Ambalajul mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro este destul de mic. În partea superioară a cutiei, poți vedea o imagine mare a dispozitivului, înconjurată de informații evidențiind principalele caracteristici și puncte forte ale acestuia. Cutia are un fundal negru, cu verdele caracteristic Razer drept culoare de accent, și un curcubeu de culori ce indică iluminarea RGB ale mouse-ului.

Cutia lui Razer Basilisk V3 Pro

Cutia lui Razer Basilisk V3 Pro

Pe partea din spate a cutiei, găsești detalii suplimentare privind caracteristicile mouse-ului și cerințele de sistem, precum și câteva detalii despre garanția acestuia.

Razer Basilisk V3 Pro: Spatele cutiei

Razer Basilisk V3 Pro: Spatele cutiei

La deschiderea cutiei, primul lucru pe care-l vezi este Razer Basilisk V3 Pro, poziționat elegant pe un suport de plastic.

Mouse-ul este primul lucru pe care-l vezi în cutie

Mouse-ul este primul lucru pe care-l vezi în cutie

Sub mouse, pachetul include, de asemenea, un dongle USB wireless, un adaptor USB, un cablu USB A la C (de 1,8 metri lungime) și manualul de utilizare.

Ce găsești în cutie

Ce găsești în cutie

Despachetarea mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro se dovedește a fi o experiență încântătoare. Apreciez Razer pentru atenția meticuloasă acordată detaliilor.

Reclamă

Design și specificații hardware

Razer Basilisk V3 Pro respectă designul familiar al predecesorilor săi, păstrând o configurație pentru dreptaci, cu o formă și dimensiuni similare cu modelele Razer Basilisk mai vechi. Are o dimensiune aproximativă de 130 mm lungime, 75,4 mm lățime și 42,5 mm (1,67 inci) înălțime. Deși este un pic mai lung și mai mare decât alte mouse-uri de gaming similare, de la alți producători, consecvența celor de la Razer cu acest design s-a dovedit a fi o formulă de succes atât pentru confort, cât și pentru ergonomie. Datorită construcției și greutății sale (112 grame, fără cablu), mouse-ul îți dă un sentiment de fiabilitate și rezistență.

Mouse-ul de gaming Razer Basilisk V3 Pro

Mouse-ul de gaming Razer Basilisk V3 Pro

Pe lângă butoanele standard pentru clic stânga și clic dreapta, mouse-ul Razer Basilisk V3 Pro este dotat și cu o rotiță de derulare, care poate fi apăsată și înclinată spre stânga și spre dreapta, plus șase butoane suplimentare. Trei butoane personalizabile sunt poziționate în partea stângă, la care se adaugă încă două butoane lângă rotița de derulare. În plus, pe partea sa inferioară, mouse-ul dispune de un buton Profile și de un comutator care-ți permite să treci de la modul wireless de 2,4 GHz la Bluetooth, precum și să oprești complet mouse-ul.

Razer Basilisk V3 Pro are multe butoane

Razer Basilisk V3 Pro are multe butoane

Viteza și precizia lui Razer Basilisk V3 Pro sunt asigurate de un senzor optic Focus Pro, cu o sensibilitate maximă de 30.000 DPI. Împreună cu acesta, primești și compatibilitate cu tehnologia HyperPolling de la Razer. Deși mouse-ul funcționează la o rată de transfer (sau de polling - frecvența de reîmprospătare a poziției mouse-ului pe ecran) standard de 1000 Hz, îl poți folosi la o rată maximă de polling de 8000 Hz dacă achiziționezi, de asemenea, un Razer HyperPolling Wireless Dongle și un Mouse Dock Pro. Acest număr impresionant, combinat cu senzorul optic extrem de precis, asigură o reacție instantanee la mișcarea mâinii tale. Ah, și mouse-ul poate atinge o viteză maximă de 750 de inci pe secundă și o accelerație maximă de 70 g! Acestea sunt niște specificații impresionante, pe care puține mouse-uri de pe piață le pot egala.

Mouse-ul are un senzor de 30000 DPI

Mouse-ul are un senzor de 30000 DPI

Când vine vorba de autonomia mouse-ului, poți beneficia de până la 110 ore cu Razer HyperSpeed Wireless (mișcare constantă la 1000 Hz), de până la 150 de ore pe Bluetooth și de până la 32 de ore folosind Razer HyperPolling Wireless Dongle și Mouse Dock Pro (mișcare constantă la 8000 Hz). Cel din urmă poate fi achiziționat separat și include dock-ul și un puc de încărcare wireless, care se introduce în interiorul mouse-ului (sub capacul rotund). La prețul mouse-ului de 190 de euro, Razer Mouse Dock Pro te va costa încă 90 de euro. Este mult, așa că, dacă ai deja un încărcător Qi sau un mousepad Qi, este posibil să vrei să cumperi doar un Razer Wireless Charging Puck, care îți va mai lua din buzunar aproximativ 25 de euro.

Discul de încărcare se introduce în mouse

Discul de încărcare se introduce în mouse

Mouse-ul Basilisk V3 Pro profită de switch-urile optice Razer din generația a 3-a, asigurând un timp de răspuns și o fiabilitate excepționale, cu o durată de viață oficială de 90 de milioane de clicuri.

În plus, Razer Basilisk V3 Pro are memorie flash integrată, care-i permite să stocheze până la cinci profiluri de setări pentru utilizatori. Asta înseamnă că setările de performanță și alocarea butoanelor personalizate pot fi păstrate pe diferite calculatoare.

Nu în ultimul rând, merită menționat că Razer Basilisk V3 Pro este compatibil cu Razer Chroma RGB. În interiorul mouse-ului, există 13 zone de iluminare RGB, dar în realitate, sunt vizibile trei zone iluminate: sigla șarpelui triskelion, de pe spate, rotița de derulare și zona de iluminare completă de sub mouse (Full Underglow).

Razer Basilisk V3 Pro este compatibil cu Razer Chroma RGB

Razer Basilisk V3 Pro este compatibil cu Razer Chroma RGB

Dacă vrei să citești mai multe despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, vizitează pagina oficială a mouse-ului: Razer Basilisk V3 Pro.

Mouse-ul de gaming Razer Basilisk V3 Pro oferă un bine-cunoscut design ergonomic pentru dreptaci. Când vine vorba de performanță, fișa tehnică prezintă specificații remarcabile, precum un senzor optic ultrarapid, switch-uri cu un timp de răspuns foarte mic și conectivitate wireless rapidă. Există, de asemenea, compatibilitate cu încărcarea wireless, dar aceasta crește semnificativ costurile, iar mouse-ul este deja scump fără astfel de accesorii.

Reclamă

Experiența de utilizare a mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro

După ce am folosit mouse-ul Razer Basilisk V3 Pro pentru o perioadă îndelungată, pot spune că mi-a plăcut. Pe măsură ce am îmbătrânit folosind un calculator zi de zi, am devenit un fan al mouse-urilor simple, cu design simplu și minimalist. Razer Basilisk V3 Pro nu este așa ceva! Totuși, forma și dimensiunea sa familiară oferă un design ușor de folosit pentru dreptaci, cu butoane laterale poziționate convenabil, ceea ce chiar îmi place.

Razer Basilisk V3 Pro are o aderență excelentă

Razer Basilisk V3 Pro are o aderență excelentă

Butoanele ușor concave, pentru clic stânga și clic dreapta, forma alungită și carcasa relativ înaltă oferă un confort excelent pentru cei ce țin mouse-ul în palmă. Eu sunt mai degrabă un tip care ține mouse-ul ca într-o gheară, iar Basilisk V3 Pro este o alegere bună și pentru asta, dar depinde de cât de mare este mâna ta și cât de lungi ai degetele. Dacă ai o mână de mărime medie sau mai mică, nu cred că ar trebui să mizezi totuși pe o prindere cu vârful degetelor.

Utilizarea mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro

Utilizarea mouse-ului de gaming Razer Basilisk V3 Pro

Partea dreaptă și suportul pentru degetul mare din stânga sunt acoperite cu un material cauciucat texturat, care îmbunătățește și mai mult aderența, permițând mouse-ului să stea bine în mână. În plus, butoanele laterale din stânga sunt poziționate deasupra și în fața degetului mare, ceea ce este un lucru bun, deoarece previne clicurile accidentale.

Partea stângă a lui Razer Basilisk V3 Pro

Partea stângă a lui Razer Basilisk V3 Pro

Un alt lucru care-mi place foarte mult la acest mouse este rotița de derulare. Există două lucruri speciale la ea. Primul este că poți să dai clic pe ea, precum și s-o înclini la stânga și la dreapta, pentru ca rotița să realizeze acțiuni suplimentare, în funcție de cum o programezi. De exemplu, am setat înclinarea rotiței spre stânga pentru a trece la melodia precedentă și înclinarea spre dreapta pentru a trece la următoarea melodie redată pe calculatorul meu. Mi s-a părut destul de util.

Roata se poate înclina și intra în modul de rotire liberă

Roata se poate înclina și intra în modul de rotire liberă

În al doilea rând, avem capacitatea rotiței de a funcționa atât în modul de derulare liberă, cât și în modul de derulare tactilă. În mod implicit, aceasta folosește ultimul mod, ceea ce înseamnă că derulează atâta timp cât rotești rotița. Trecerea la modul de rotire liberă face ca roata să se rotească până când o oprești cu degetul. Modul de derulare tactilă este excelent în jocuri, ca atunci când treci de la o armă la alta, iar modul de rotire liberă este excelent pe site-urile web sau în documentele lungi. Poți să comuți între aceste moduri manual, apăsând pe butonul din spatele rotiței de derulare, sau poți seta mouse-ul să schimbe automat modurile din software-ul Razer Synapse atunci când derulezi mai repede.

Reclamă

În ceea ce privește performanța, senzorul de 30.000 dpi al mouse-ului, switch-urile optice și rata rapidă de polling asigură împreună precizia acestuia. Cât timp l-am avut, am folosit Razer Basilisk V3 Pro atât pentru muncă, cât și pentru gaming. Mi-a plăcut foarte mult în Starfield și în Cyberpunk 2077, unde am constatat că mouse-ul este extrem de confortabil de folosit chiar și după câteva ore de joc. Pot spune că același lucru a fost valabil și în League of Legends, un joc MOBA, unde reflexele rapide au un rol esențial. Dar probabil că asta este valabil doar pentru cei ca mine, care nu sunt foarte buni la acest tip de jocuri.🙂

Gaming cu Razer Basilisk V3 Pro

Gaming cu Razer Basilisk V3 Pro

Spun asta pentru că Razer Basilisk V3 Pro este un mouse destul de greu, unul nu tocmai făcut pentru esports. În jocurile competitive, vei dori un mouse ușor, care să fie lesne de mutat și de ridicat. Și, deși Basilisk V3 Pro se mișcă rapid pe orice mousepad sau birou, datorită excelentelor sale piciorușe PFTE, greutatea sa te încetinește atunci când trebuie să-l ridici.

Razer Basilisk V3 Pro este greu, dar alunecă rapid

Razer Basilisk V3 Pro este greu, dar alunecă rapid

Razer Basilisk V3 Pro se remarcă drept un mouse de gaming superb, oferind o ergonomie excelentă și specificații hardware de top. M-am bucurat de performanța și de ergonomia sa, atât în timpul muncii, cât și în timpul jocurilor.

Drivere și software

Basilisk V3 Pro este personalizabil și poate fi setat prin intermediul software-ului Razer Synapse ori prin intermediul Iluminării dinamice din Windows 11. Totuși, este necesară o actualizare a firmwareului acestui mouse. Ultima versiune adaugă suport pentru Iluminarea Dinamică și îmbunătățeste autonomia oferită de bateria mouseului și stabilitatea conexiunilor Bluetooth. Dacă ai accesorii RGB și de la alte branduri, pe lângă Razer Basilisk V3 Pro, Iluminarea Dinamică îți permite să personalizezi iluminarea RGB într-un mod unitar.

Basilisk V3 Pro merge cu Iluminarea dinamică

Basilisk V3 Pro merge cu Iluminarea dinamică

Dar, să revin la Razer Synapse: în cadrul filei Customize (Personalizare), ai posibilitatea să programezi fiecare buton, inclusiv comportamentul rotiței de derulare, și să salvezi toate modificările făcute la profilurile mouse-ului.

Personalizarea butoanelor în Synapse

Personalizarea butoanelor în Synapse

În fila Performance (Performanță), există opțiuni pentru a ajusta nivelurile de sensibilitate DPI și pentru a alege rata de polling a mouse-ului (frecvența de reîmprospătare a poziției mouse-ului pe ecran).

Reglarea setărilor de performanță

Reglarea setărilor de performanță

Zonele iluminate de pe mouse-ul Razer Basilisk V3 Pro pot fi personalizate prin intermediul filei Lighting (Iluminare) din Synapse.

Efecte de iluminare pe Razer Basilisk V3 Pro

Efecte de iluminare pe Razer Basilisk V3 Pro

Fila Calibration (Calibrare) îți oferă opțiuni pentru îmbunătățirea preciziei mouse-ului prin calibrarea acestuia în funcție de tipul de suprafață pe care-l folosești.

Calibrarea mouse-ului în funcție de suprafață

Calibrarea mouse-ului în funcție de suprafață

La final, în fila Power (Alimentare), poți să stabilești durata de inactivitate înainte ca mouse-ul să intre în modul de repaus (în minute) și să stabilești pragul procentului de baterie rămas pentru activarea modului de consum redus de energie.

Mod de economisire a energiei wireless și mod de consum redus de energie

Mod de economisire a energiei wireless și mod de consum redus de energie

Software-ul Razer Synapse funcționează bine; are un design ușor de înțeles și oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți configura și personaliza mouse-ul tău Basilisk V3 Pro.

Îți place Razer Basilisk V3 Pro?

Acum că știi la ce să te aștepți de la mouse-ul de gaming Razer Basilisk V3 Pro, mi-ar plăcea să aflu părerea ta. Îți dorești acest mouse și ești pregătit să cheltuiești banii pe care îi cere Razer pentru el? Există ceva ce ai îmbunătăți la Razer Basilisk V3 Pro? Spune-mi ce părere ai în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows