Review ASUS ROG Strix Carry: Un mouse de gaming pentru călătorii

Review ASUS ROG Strix Carry: Un mouse de gaming pentru călătorii
Rating

ASUS ROG Strix Carry este un mouse mic, care oferă conectivitate wireless duală, prin WiFi la 2,4 GHz și Bluetooth, precum și un senzor optic de 7200 DPI și comutatoare Omron pe care le poți înlocui, evaluate să reziste la 50 de milioane de clicuri. Pentru un mouse pe care îl iei cu tine când călătorești în interes de serviciu, ASUS ROG Strix Carry știe să se joace! Dacă vrei să afli mai multe despre acest model și despre ce poate să facă, citește această recenzie:

Reclamă

ASUS ROG Strix Carry: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS ROG Strix Carry este o alegere excelentă pentru:

 • Utilizatorii care călătoresc și vor un mouse wireless portabil de calitate
 • Cei care lucrează în timp ce călătoresc, dar vor și să se joace când ajung în camera de hotel
 • Fanii Republic of Gamers care vor un mouse de gaming discret, pentru călătorii

Pro și contra

Sunt multe lucruri pozitive de menționat referitor la mouse-ul wireless ASUS ROG Strix Carry:

 • Folosește conexiune wireless pe 2,4 GHz, pentru a oferi performanță excelentă în jocuri
 • De asemenea, folosește și Bluetooth pentru situații mai puțin solicitante, precum munca de birou
 • Este bine construit și ar trebui să reziste mult timp
 • Este confortabil de folosit chiar și pentru perioade lungi de timp
 • Folosește switch-uri durabile Omron, pe care le poți înlocui ușor

De asemenea, există și câteva puncte slabe:

 • Software-ul RoG Armoury tot nu este la același nivel de calitate cu software-ul similar oferit de competiție
 • Prețul său este mai mare decât media
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Strix Carry s-a dovedit a fi un mic mouse excelent. Ne place mult și credem că descrierea de "mouse mic pe steroizi" este potrivită. Conectivitatea sa duală este ceva ce nu găsești la majoritatea mouse-urilor pentru călătorii și este utilă dacă ai nevoie de un mouse pe care să-l folosești atât pentru muncă cât și pentru gaming. În cazul în care călătorești mult și vrei unul dintre cele mai bune mouse-uri mobile de pe piață, ar trebui să ai în vedere ASUS ROG Strix Carry.

Despachetarea mouse-ului ASUS ROG Strix Carry

Cutia în care vine mouse-ul ASUS ROG Strix Carry este realizată din carton de calitate premium. În partea din față, vezi o imagine mare și lucioasă a mouse-ului, pe un fundal negru, precum și logoul brandului Republic of Gamers. De asemenea, afli și că mouse-ul permite conexiuni wireless la 2,4 GHz, dar și prin Bluetooth.

ASUS ROG Strix Carry: Cutia
ASUS ROG Strix Carry: Cutia

Pe spatele și lateralele cutiei, ASUS a tipărit câteva imagini și detalii despre caracteristicile și specificațiile hardware ale mouse-ului.

Spatele cutiei lui ASUS ROG Strix Carry
Spatele cutiei lui ASUS ROG Strix Carry

În interiorul cutiei, găsești mouse-ul ASUS ROG Strix Carry, o husă mică pentru el, două baterii AA, două switch-uri Omron suplimentare și un abțibild ROG.

ASUS ROG Strix Carry: Ce găsești în cutie
ASUS ROG Strix Carry: Ce găsești în cutie

Despachetarea mouse-ului de gaming ASUS ROG Strix Carry este o experiență plăcută, demnă de un dispozitiv premium.

Reclamă

Design și specificații hardware

Când scoți mouse-ul din cutie, primul lucru pe care îl observi este faptul că este mic, mai ales pentru un mouse de gaming. Cu o lungime de numai 101 mm, acest mouse este creat pentru acei utilizatori care călătoresc mult și vor un mouse pe care să îl poarte după ei. Unul care să îi ajute să fie productivi când lucrează cu aplicații Office dar care să ofere și viteza și acuratețea necesare în jocuri.

Mouse-ul wireless ASUS ROG Strix Carry
Mouse-ul wireless ASUS ROG Strix Carry

Dacă arunci o privire mai îndeaproape la acest mouse, vezi că forma sa a fost creată să se potrivească utilizatorilor dreptaci. Spatele său este puțin mai înalt în partea stângă, iar butonul de clic dreapta este puțin mai jos decât butonul de clic stânga. Totuși, mouse-ul este așa de mic încât se va potrivi cu siguranță și în mâna unui stângaci.

ASUS ROG Strix Carry văzut din spate
ASUS ROG Strix Carry văzut din spate

Spre deosebire de alte dispozitive ROG, mouse-ul Carry nu are iluminare RGB pe el. Are doar un led pe butonul DPI de lângă rotița de derulare. ASUS vrea probabil ca acest mouse să aibă o apariție discretă, astfel încât să poți să îl scoți din geantă și să îl folosești cu laptopul tău într-un birou sau ședință, fără să atragi atenția prea mult. Apoi, când ajungi în camera de hotel, poți să începi să îl folosești ca pe o armă de gaming. 🙂

ASUS ROG Strix Carry are doar un led
ASUS ROG Strix Carry are doar un led

Deși este un mouse de gaming micșorat, ASUS ROG Strix Carry are un senzor optic PMW3330 puternic, cu o rezoluție de până la 7200 DPI, precum și conectivitate wireless duală. Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă că poți să conectezi acest mouse la laptop, calculator sau alt dispozitiv similar, folosind Bluetooth sau frecvența wireless de 2,4 GHz. Pentru a funcționa pe 2,4 GHz, trebuie să folosești emițătorul USB inclus (apropo, îl găsești sub coperta magnetică, între bateriile AA).

Mouse-ul ASUS ROG Strix Carry folosește 2 baterii tip AA
Mouse-ul ASUS ROG Strix Carry folosește 2 baterii tip AA

Și că tot vorbim despre asta, mouse-ul are nevoie de 2 baterii AA pentru a funcționa. Teoretic, ele oferă mouse-ului o autonomie de peste 400 de ore pe Bluetooth și de peste 300 de ore pe frecvență wireless de 2,4 GHz. Dacă vrei să te joci folosind acest mouse, ar trebui să folosești conexiunea pe 2,4 GHz, deoarece rata de transfer este mai mare și astfel mouse-ul răspunde mai rapid la comenzi.

Senzorul optic și comutatorul de pe ASUS ROG Strix Carry
Senzorul optic și comutatorul de pe ASUS ROG Strix Carry

Din păcate, deși autonomia sa este excelentă, faptul că folosește 2 baterii AA are și un dezavantaj: face ca mouse-ul să fie relativ greu, lucru care s-ar putea să nu placă anumitor utilizatori. El cântărește 72,9 grame fără baterii. Cu baterii, greutatea sa crește la aproximativ 118 grame.

Partea frontală a lui ASUS ROG Strix Carry
Partea frontală a lui ASUS ROG Strix Carry

Comutatoarele de pe acest mouse pot fi înlocuite cu ușurință, el suportând mai multe tipuri de switch-uri Omron. În plus, ASUS oferă și un set suplimentar în cutie. Mouse-ul ROG Strix Carry folosește switch-uri Omron evaluate să reziste timp de 50 de milioane de clicuri. Iată lista de switch-uri suportate de mouse-ul Strix Carry:

 • Seria Omron D2F: D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F
 • Seria Omron D2FC: D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M), D2FC-F-K (50M)
Switch-urile Omron se înlocuiesc ușor
Switch-urile Omron se înlocuiesc ușor

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile mouse-ului ASUS ROG Strix Carry, vizitează-i pagina oficială: ROG Strix Carry.

Ne place design-ul mouse-ului ASUS ROG Strix Carry și ne plac caracteristicile sale hardware high-end. Totuși, avem impresia că este puțin cam greu pentru un mouse portabil: poate ar fi putut să folosească 2 baterii AAA în loc de AA.

Reclamă

Experiența de utilizare a mouse-ului ASUS ROG Strix Carry

În timpul săptămânilor în care am folosit acest mouse, mi s-a părut a fi destul de confortabil, deși degetele mele sunt mai lungi decât media, iar mouse-ul Strix Carry este mic. Evident, la o lungime de numai 101 mm, este imposibil să îl folosești prinzându-l complet în palmă, cu excepția cazului în care ai niște mâini foarte mici. Totuși, datorită formei sale și a butoanelor, atât prinderea tip "gheară" (claw), cât și cea cu "vârful degetelor" (fingertip) sunt opțiuni confortabile pentru utilizarea lui.

ASUS ROG Strix Carry are două butoane laterale
ASUS ROG Strix Carry are două butoane laterale

De asemenea, mi-a plăcut materialul de protecție nealunecos de pe partea superioară și marginile cauciucate, ce te ajută să ții mouse-ul bine în mână. Acea suprafață ajută și la a-ți ține mâna uscată: palma mea nu a transpirat nici după câteva ore de jucat League of Legends.

ASUS ROG Strix Carry are margini cauciucate
ASUS ROG Strix Carry are margini cauciucate

Am folosit mouse-ul ASUS ROG Strix Carry atât în jocuri, cât și pentru a scrie articole, inclusiv acest review. De asemenea, am jucat Metro Exodus și destul de multe jocuri de League of Legends. Mouse-ul a mers excelent în toate aceste situații: răspunde imediat la comenzi, este rapid și este precis.

Deși ASUS ROG Strix Carry este un mouse wireless mic, pentru călătorii, este de fapt un mouse pe steroizi, micșorat. Performanța sa este una de top și utilizarea sa este o plăcere.

Drivere și software

La fel ca pentru toate celelalte mouse-uri din seria Republic of Gamers, pentru a personaliza modul de funcționare al lui ASUS ROG Strix Carry, primești aplicația Armoury II. Această aplicație îți oferă și firmware-ul nou și opțiunile de personalizare. O poți găsi aici: ASUS ROG Strix Carry.

Poți crea și salva trei profile diferite pentru modul de funcționare al lui ASUS ROG Strix Carry. Pentru fiecare profil, poți alege setări diferite pentru butoane, rezoluțiile DPI folosite de mouse și tipul de suprafață pe care îl folosești.

Calibrarea suprafeței în Armoury II
Calibrarea suprafeței în Armoury II

Aplicația Armoury II îți dă și opțiunea de a crea și folosi acțiuni macro cu acest mouse, dacă vrei așa ceva.

Înregistrare acțiune macro pentru ASUS ROG Strix Carry
Înregistrare acțiune macro pentru ASUS ROG Strix Carry

De asemenea, Armoury II poate să înregistreze și statistici. Poți să monitorizezi numărul de clicuri pe care le faci, distanța pe care s-a deplasat cursorul mouse-ului, precum și numărul de acțiuni ale mouse-ului pe minut. Din păcate, statisticile nu sunt înregistrate automat: pentru a începe înregistrarea trebuie să apeși manual pe butonul Record de pe pagina Stats.

Pagina de statistici din Armoury II
Pagina de statistici din Armoury II

Software-ul Armoury II este util dacă vrei să personalizezi felul în care merge mouse-ul ROG Strix Carry. Totuși, este în urma aplicațiilor similare oferite de către companiile competitoare cu ASUS.

Ce părere ai despre mouse-ul ASUS ROG Strix Carry?

Aceasta a fost impresia noastră despre mouse-ul ASUS ROG Strix Carry. Înainte de a închide acest review, spune-ne dacă îți place acest mouse și dacă intenționezi să îl cumperi. Este ceva ce nu îți place la el? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Bluetooth Hardware și sunete Recenzii