Review Samsung Galaxy A55: Îmbunătățirile mici fac un telefon mai bun?

Review Samsung Galaxy A55: Îmbunătățirile mici fac un telefon mai bun?
Rating

Piața smartphone-urilor din gama medie a devenit foarte competitivă în ultimii ani, iar Samsung a reușit să fie unul dintre principalii jucători și în acest domeniu, cu gama Galaxy A5x. Totuși, în 2024, concurența este mai dură ca niciodată, iar noul Samsung Galaxy A55 trebuie să întreacă nu doar telefoanele de la alte mărci, ci și Galaxy A54 de anul trecut și alte smartphone-uri Samsung cu un preț relativ similar. În această recenzie, evaluez Samsung Galaxy A55 5G, îmbunătățirile pe care le aduce și experiența de utilizare pe care o oferă, comparându-l, de asemenea, cu predecesorul său. Continuă să citești pentru a vedea dacă Galaxy A55 este o alegere bună pentru tine:

Reclamă

Samsung Galaxy A55 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?

Samsung Galaxy A55 este o alegere bună pentru:

  • Persoanele ce-și doresc un smartphone cu Android elegant
  • Cei care au nevoie de un telefon cu o calitate bună a construcției
  • Oricine caută o opțiune din gama medie de la Samsung

Pro și contra

Cele mai bune aspecte ale lui Samsung Galaxy A55 sunt:

  • Performanță bună atât în sarcinile zilnice, cât și în jocuri
  • Are un ecran Super AMOLED luminos cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz
  • Sistemul de camere este bun pentru prețul său și are stabilizare optică a imaginii (OIS)
  • Construcție solidă și sticlă Gorilla Glass Victus+
  • Este protejat împotriva prafului și a apei (certificare IP67)
  • Este livrat cu cel mai recent Android 14 și Samsung One UI 6.1
  • Autonomie bună a bateriei
  • Poți adăuga mai mult spațiu de stocare cu un card microSD

Există și unele dezavantaje:

  • În cutie nu este inclus niciun încărcător
  • Mult bloatware preinstalat
  • Prețul de lansare este un pic cam mare
Notă produs 4/5

Verdict

Modelele precedente Samsung Galaxy A5x au fost ușor de recomandat oricui în căutarea unui smartphone mid-range excelent. Însă, în acest an, avem mult mai multe alternative excelente, iar Samsung Galaxy A55 pare că a schimbat prea puține elemente față de predecesorul său pentru a ieși în evidență pe această piață acerbă. Nu mă înțelege greșit, Samsung Galaxy A55 este un smartphone bun, cu o autonomie excelentă a bateriei, un frumos ecran luminos și performanțe bune în jocuri. Totuși, predecesorul său, Galaxy A54, are un preț mai bun și oferă o experiență similară, iar concurența cere mai puțin pentru dispozitive similare. Galaxy A55 este o alegere bună pentru persoanele care vor un smartphone Samsung Galaxy din gama de mijloc și va fi o alegere și mai bună atunci când Samsung îi va scădea prețul și îl va alinia la restul pieței.

Design și calitatea construcției

Samsung Galaxy A55 este un smartphone mare și greu, cu o lungime de aproximativ 161,1 mm, o lățime de 77,4 mm și o grosime de 8,2 mm. Acesta cântărește 213 grame. S-ar putea să fie prea greu pentru unele persoane, dar probabil pentru că Samsung a pus în el o baterie mare, de 5000 mAh. Partea bună este că această greutate face ca telefonul să îți dea sentimenul că este solid și rezistent.

Samsung Galaxy A55 este un telefon mare

Samsung Galaxy A55 este un telefon mare

Spatele lui Samsung Galaxy A55 5G este acoperit cu sticlă rezistentă Gorilla Glass, deși nu știu exact ce versiune este, deoarece compania nu precizează. Telefonul are pe spate doar camerele și logoul Samsung. Deoarece este lucios, reflectă multă lumină și tinde să adune multe amprente și pete. Ah, și camerele ies puțin în evidență, dar blițul este la același nivel cu spatele telefonului.

Spatele arată similar cu cel al lui Galaxy S24

Spatele arată similar cu cel al lui Galaxy S24

Modelul pe care l-am testat a fost în culoarea Awesome Navy, care arată serios și elegant. Însă, dacă preferi un aspect mai tineresc, îl poți găsi și în alte trei culori: Awesome Iceblue, Awesome Lilac și Awesome Lemon.

Culorile disponibile pentru Samsung Galaxy A55 5G

Culorile disponibile pentru Samsung Galaxy A55 5G

În partea din față, Galaxy A55 5G are un ecran AMOLED mare, de 6,6 inci, protejat de Corning Gorilla Glass Victus+.

Reclamă

Orificiul pentru camera selfie este destul de mic, iar difuzorul de sus este ascuns sub un decupaj lung și subțire între ecran și rama de aluminiu a telefonului.

Samsung Galaxy A55 5G dispune de un ecran mare

Samsung Galaxy A55 5G dispune de un ecran mare

Pe marginea superioară a telefonului, se află o mică gaură pentru un microfon și un slot pentru suportul cartelei SIM.

Marginea superioară a lui Samsung Galaxy A55 5G

Marginea superioară a lui Samsung Galaxy A55 5G

Partea stângă este lipsită de butoane, iar pe partea dreaptă, se află butoanele de volum și de alimentare.

Marginea dreaptă a lui Samsung Galaxy A55

Marginea dreaptă a lui Samsung Galaxy A55

Pe marginea inferioară a telefonului se află portul USB-C, un difuzor și încă două orificii mici pentru microfoane.

Observă designul difuzorului. Arată ca un slot pentru card microSD, nu-i așa?

Observă designul difuzorului. Arată ca un slot pentru card microSD, nu-i așa?

Nu în ultimul rând, merită menționat că, spre deosebire de multe telefoane cu Android din gama medie, acest dispozitiv are certificare IP67 pentru protecție împotriva prafului și a apei (până la o adâncime de 1 metru pentru maximum 30 de minute).

Samsung Galaxy A55 este un smartphone cu Android de mari dimensiuni, care pare solid în ciuda faptului că este acoperit de sticlă pe ambele părți. Are un design clasic și elegant, specific Samsung, și, cu excepția dimensiunii, este greu de distins de predecesorul său, Galaxy A54.

Reclamă

Specificații hardware

Când vine vorba de ce se află în interior, unul dintre lucrurile esențiale despre Samsung Galaxy A55 5G este că este alimentat de un chipset Exynos 1480, fabricat de Samsung. Acesta are opt nuclee - patru sunt nuclee de performanță și funcționează la o frecvență de 2,75 GHz, iar patru sunt nuclee eficiente din punct de vedere energetic, cu frecvența de 2,0 GHz. Chipsetul include, de asemenea, o unitate grafică Xclipse 530. Smartphone-ul pe care l-am testat avea 8 GB de memorie (RAM) și 256 GB de spațiu de stocare. Există alte două versiuni ale acestui telefon, care dispun de 128 GB de spațiu și 8 GB de memorie, sau de 256 GB de spațiu și 12 GB de memorie.

Detalii privind stocarea și bateria

Detalii privind stocarea și bateria

Ecranul de pe Samsung Galaxy A55 este bine realizat. Folosește un panou Super AMOLED, care oferă culori vibrante și o rată de refresh ridicată, de 120 Hz. De asemenea, poate deveni foarte luminos, până la 1.000 de niți, ceea ce este excelent atunci când îl folosești în exterior, în lumina directă a soarelui. Rezoluția ecranului de 1080 pe 2340 de pixeli, asociată cu diagonala mare de 6,6 inci, se traduce printr-o densitate de 390 ppi (pixeli per inci). În termeni simpli, acest lucru înseamnă că poți vedea clar detaliile din imagini și din texte.

Setările de afișare și rata de refresh

Setările de afișare și rata de refresh

Există trei camere pe spatele lui Samsung Galaxy A55 5G:

  • Camera principală are 50 de megapixeli, PDAF (phase detection autofocus), diafragmă f/1.8 și OIS (sistem de stabilizare optică a imaginii).
  • O cameră ultrawide (de 123˚) cu un senzor de 12 megapixeli și o diafragmă f/2.2
  • O cameră macro de 5 megapixeli cu o diafragmă f/2.4

Camerele de pe Samsung Galaxy A55 5G

Camerele de pe Samsung Galaxy A55 5G

În spatele ecranului, către partea superioară a telefonului, se află și o cameră selfie cu un senzor de 32 de megapixeli și cu o diafragmă f2/2. Samsung Galaxy A55 poate filma clipuri video la o rezoluție de până la 4K la 30 de cadre pe secundă sau la o rezoluție de 1080p la o frecvență de 30 sau 60 de cadre.

Camera selfie de pe Samsung Galaxy A55

Camera selfie de pe Samsung Galaxy A55

În ceea ce privește conectivitatea și senzorii, trebuie să știi că Samsung Galaxy A55 5G este compatibil, după cum sugerează și numele, cu 5G. Este disponibil atât ca telefon single-SIM, cât și ca dual-SIM (nano-SIM plus eSIM) și este compatibil cu Wi-Fi 6 și cu Bluetooth 5.3.

Samsung Galaxy A55 poate folosi un card micro SD

Samsung Galaxy A55 poate folosi un card micro SD

În România, telefonul include și un cip NFC. Pe lângă toate acestea, smartphone-ul este echipat cu mulți senzori: GPS, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate virtuală, busolă și un scanner optic de amprente, aflat sub ecran.

Reclamă

Bateria din Galaxy A55 este generoasă, cu o capacitate de 5.000 de miliamperi-oră (mAh), așa că ar trebui să te țină cel puțin o zi, dacă nu două, înainte să trebuiască s-o încarci. În plus, smartphone-ul suportă încărcarea rapidă la 25 wați, prin cablu. Nu este compatibil însă cu încărcarea wireless.

Detalii despre baterie și încărcare

Detalii despre baterie și încărcare

Pentru lista completă a specificațiilor tehnice, accesează pagina oficială a produsului: Samsung Galaxy A55 5G.

Treci la pagina următoare pentru a vedea cum a fost experiența mea folosind Samsung Galaxy A55 5G, ce am aflat despre camerele sale foto și rezultatele obținute de smartphone în câteva benchmarkuri.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate