Review Trust GXT 865 Asta: Tastatură mecanică bine realizată, la un preț accesibil!

Review Trust GXT 865 Asta: Tastatură mecanică bine realizată, la un preț accesibil!
Rating

Trust GXT 865 Asta este o tastatură mecanică cu un preț foarte accesibil. Este simplă, cu un aspect modest și include doar lucrurile esențiale pentru o tastatură. Prețul său redus înseamnă că primești un produs de slabă calitate? Din fericire, nu este cazul. De fapt, am fost impresionați de valoarea oferită de Trust GXT 865 Asta. Citește această recenzie și află de ce spunem asta:

Reclamă

Trust GXT 865 Asta: Pentru cine este o alegere potrivită?

Această tastatură este o alegere bună pentru:

  • Pasionații de jocuri care au un buget redus
  • Persoanele care scriu mult la calculator
  • Utilizatorii care vor o tastatură ce pare a oferi iluminare RGB, fără să coste la fel de mult

Pro și contra

Tastatura Trust GXT 865 Asta are următoarele aspecte pozitive:

  • Preț foarte accesibil
  • Este bună atât pentru gaming cât și pentru scris
  • Oferă un sistem de iluminare bazat pe leduri, în mai multe culori
  • Include scurtături multimedia
  • Este mai silențioasă decât alte tastaturi mecanice

Există și alte aspecte negative demne de luat în considerare:

  • Nu include un suport detașabil pentru încheietură
  • Nu are software pentru personalizare
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Trust GXT 865 Asta este o tastatură mecanică de gaming la un preț redus, care reprezintă o alegere bună și pentru cei care scriu mult la tastatură. Dacă vrei o tastatură mecanică care răspunde rapid la apăsări, cu un feedback tactil plăcut, o aranjare a tastelor de tip QWERTY, cât se poate de simplă, și iluminare cu leduri, Trust GXT 865 Asta este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. La un preț de aproximativ 200 de lei, primești o tastatură de calitate, cu toate elementele de bază incluse.

Despachetarea tastaturii mecanice Trust GXT 865 Asta

Pachetul în care vine Trust GXT 865 Asta este lucios, similar cu cel folosit pentru celelalte accesorii ale aceleiași companii. Pe partea de sus vezi o poză a tastaturii și o listă cu caracteristicile sale de bază.

Cutia în care vine Trust GXT 865 Asta
Cutia în care vine Trust GXT 865 Asta

Pe spatele cutiei găsești mai multe detalii tehnice și informații despre sistemul de iluminare. După ce deschizi cutia, vezi imediat tastatura, împachetată frumos.

Despachetarea Trust GXT 865 Asta
Despachetarea Trust GXT 865 Asta

În cutie, găsești următoarele elemente: tastatura Trust GXT 865 Asta, manualul de utilizare, un abțibild cu logoul Trust GXT, garanția și alte informații legale. Din păcate, Trust nu a inclus și un suport detașabil pentru încheietură.

Elementele din pachetul în care vine Trust GXT 865 Asta
Elementele din pachetul în care vine Trust GXT 865 Asta

Pachetul în care vine Trust GXT 865 Asta este simplu și arătos. În cutie găsești doar tastatura și documentația standard.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Trust GXT 865 Asta este o tastatură mecanică cu un aspect clasic și o aranjare a tastelor de tip QWERTY. Este neagră și discretă, fără alte accesorii în afara unui extractor de taste integrat. Dacă ne uităm cât de împopoțonate pot fi alte tastaturi, Trust GXT 865 Asta este relaxant de simplă. Compania spune că folosește switch-uri "GXT-RED" care țin până la 50 de milioane de apăsări. Rata de citire a apăsărilor tastelor este de până la 1000 Hz și timpul de răspuns de până la 5 ms. Toate tastele au tehnologia anti-ghosting N-key rollover, ceea ce înseamnă că tastatura ar trebuie să înregistreze cu acuratețe toate apăsările, chiar dacă apeși pe toate tastele simultan.

Trust GXT 865 Asta - extractorul de taste
Trust GXT 865 Asta - extractorul de taste

Extractorul de taste integrat se află pa partea din spate a tastaturii. Tot acolo avem și două piciorușe de cauciuc care fac ca tastatura să nu alunece. Cablul împletit USB 2.0 al tastaturii are o lungime de 1,8 metri și este suficient de lung pentru majoritatea utilizatorilor, chiar și atunci când ții calculatorul sub birou. Dacă te uiți atent la tastatură vezi un canal pentru cabluri, care te ajută cu poziționarea lor.

Spatele tastaturii Trust GXT 865 Asta
Spatele tastaturii Trust GXT 865 Asta

Din păcate, nu este inclus un suport detașabil pentru încheietură, așa cum avem pe Trust GXT 860 Thura. De asemenea, nu există taste macro dedicate și nici butoane multimedia, deși poți folosi scurtături de la tastatură pentru a controla funcții precum volumul sunetului. Trust GXT 865 Asta nu este rezistentă la stropi de apă și nu include niciun fel de software.

Primești un sistem de iluminare bazat pe leduri, cu culori fixe pentru fiecare rând și multiple moduri de iluminare, care pot fi personalizate prin diverse combinații de taste. Dacă nu te uiți cu atenție, ai impresia că este o tastatură RGB, deși nu este.

Tastatura mecanică Trust GXT 865 Asta
Tastatura mecanică Trust GXT 865 Asta

Trust GXT 865 Asta are 444 x 133 x 41 mm în lungime x lățime x înălțime. Așa cum se observă și în poze, este mai mică decât alte tastaturi de gaming, un fapt ce va fi apreciat de utilizatorii cu puțin spațiu pe birou. Trust GXT 865 Asta este și o tastatură ușoară, cântărind doar 1,1 kilograme.

Dacă vei să afli mai multe despre caracteristicile acestui produs, mergi la pagina sa oficială: Trust GXT 865 Asta Mechanical Keyboard.

Experiența de utilizare a tastaturii Trust GXT 865 Asta

Ne-a plăcut să folosim Trust GXT 865 Asta atât pentru jocuri cât și pentru tastat. Am jucat titluri precum League of Legends, Rise of the Tomb Raider și Assassin's Creed Odyssey. Partea de gaming a fost o experiență satisfăcătoare. Tastele au răspuns mereu prompt la apăsări, iar tehnologia de anti-ghosting N-key rollover și-a făcut treaba indiferent câte taste am apăsat simultan.

Reclamă

Sistemul de iluminare bazat pe leduri este util noaptea și în camerele cu puțină lumină. Poți schimba rapid între modurile de iluminare apăsând tasta ScrLK. Acestea seamănă cu un curcubeu și dacă-ți plac sau nu reprezintă o alegere care ține de gusturile tale. Cel mai probabil, adulții vor prefera o tastatură cu o singură culoare, iluminată uniform, în timp ce adolescenții și copiii se vor bucura de efectele de tip curcubeu. Poți vedea o demonstrație a tastaturii și tastele pe care le apeși pentru a interacționa cu sistemul de iluminare, în clipul YouTube de mai jos:

Deși Trust GXT 865 Asta nu include taste multimedia dedicate, are 11 scurtături pe care le poți folosi pentru a controla funcții precum: sari la piesa următoare, controlează volumul sunetului, deschide aplicația implicită pentru ascultarea de muzică ori deschide calculatorul. Sunt 11 funcții în total, pe care le accesezi folosind tasta FN și tastele de la F1 la F11.

Scurtăturile multimedia de pe Trust GXT 865 Asta
Scurtăturile multimedia de pe Trust GXT 865 Asta

A tasta pe Trust GXT 865 Asta reprezintă o experiență plăcută. Noi scriem mult în fiecare zi: tutoriale, recenzii, analize, etc. Am fost fericiți să vedem că mâinile nu ne obosesc repede pe această tastatură. Feedback-ul tactil pe care-l simți atunci când apeși pe taste se simte foarte plăcut, iar precizia apăsărilor este ceea ce aștepți de la o tastatură bună. De asemenea, sunetul pe care-l face tastatura atunci când apeși pe taste este ușor mai silențios decât al altor tastaturi mecanice pe care le-am folosit.

Trust GXT 865 Asta arată și se simte ca o tastatură solidă, deși este realizată în principal din plastic. Un aspect de reținut este faptul că nu rezistă la lichide, precum tastaturile mai scumpe. Astfel, ai grijă să nu verși Cola pe ea atunci când îți folosești calculatorul.

Singurul neajuns al Trust GXT 865 Asta este faptul că nu vine cu un suport detașabil pentru încheietură. I-am dus dorul căci ar fi crescut și mai mult gradul de confort al utilizării acestei tastaturi.

Trust GXT 865 Asta este o alegere bună atât pentru cei care scriu mult la calculator cât și pentru pasionații de jocuri.

Care este părerea ta despre Trust GXT 865 Asta?

Acum știi care este părerea noastră despre tastatura mecanică Trust GXT 865 Asta. Înainte de a închide această recenzie, am vrea să știm părerea ta despre acest produs. Ți se pare că-ți oferă multă valoarea pentru banii ceruți? Dacă o ai deja, care este experiența ta de utilizare, până acum? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate