Review Trust GXT 860 Thura: Tastatură cu un preț accesibil, pentru gameri!

Review Trust GXT 860 Thura: Tastatură cu un preț accesibil, pentru gameri!
Rating

Vrei o tastatură cu un preț redus care arată de parcă ar oferi iluminare RGB, deși nu oferă un astfel de sistem, pentru a putea păstra prețul cât mai jos? Te joci mult pe calculator? Atunci credem că vei fi interesat de Trust GXT 860 Thura. Este o tastatură care încearcă să ofere cât mai multă valoare posibilă la un preț foarte mic, accesibil oricui își permite un calculator. Află ce are de oferit Trust GXT 860 Thura și ce părere avem despre această tastatură, din această recenzie:

Reclamă

Trust GXT 860 Thura: Pentru cine este o alegere potrivită?

Această tastatură este o alegere bună pentru:

 • Pasionații de jocuri care au un buget redus
 • Persoanele care vor o tastatură care pare să ofere iluminare RGB, dar nu costă la fel de mult ca una care chiar oferă un astfel de sistem

Pro și contra

Tastatura Trust GXT 860 Thura are următoarele puncte forte:

 • Prețul foarte accesibil
 • Oferă un sistem de iluminare bazat pe leduri, cu culori multiple
 • Include un suport detașabil pentru încheietură
 • Funcție de anti-ghosting pentru până la 16 apăsări simultane de taste
 • Scurtături multimedia
 • Funcționează bine în jocuri

Există și aspecte negative de luat în considerare:

 • Este destul de zgomotoasă
 • Nu este o alegere bună pentru scrisul la calculator
 • Iluminarea din spatele caracterelor de pe taste nu este difuzată egal
 • Nu poți personaliza ceea ce-ți oferă tastatura
Notă produs 3/5

Verdict

Trust GXT 860 Thura este una dintre cele mai accesibile tastaturi de gaming de pe piață. Pentru banii pe care-i plătești, primești destul de multă valoare. Toate funcțiile esențiale sunt prezente: ai anti-ghosting pentru până la 16 apăsări de taste simultane, scurtături multimedia, schimbarea rapidă între modurile de iluminare și un mod de gaming care dezactivează tasta Windows atunci când te joci. Dar, nu ai brizbrizuri de niciun fel, nu există facilități avansate ori software pentru personalizare. Ceea ce primești este o tastatură plug-and-play care-și face treaba bine în jocuri. Dacă nu ai un buget generos și ești pasionat de jocuri, Trust GXT 860 Thura este o tastatură pe care sigur ți-o permiți și te poți bucura de experiența de utilizare pe care o primești. Dar, dacă obișnuiești să scrii mult la calculator, îți recomandăm să te uiți la alte modele de tastaturi.

Despachetarea tastaturii Trust GXT 860 Thura

Pachetul în care vine Trust GXT 860 Thura este simplu și lucios. Pe partea de sus a cutiei sale, vezi o poză cu tastatura și o listă cu cele mai importante caracteristici ale sale.

Cutia în care vine Trust GXT 860 Thura
Cutia în care vine Trust GXT 860 Thura

Pe partea din spate, găsești mai multe detalii tehnice despre tastatură, sistemul său de iluminare bazat pe leduri și facilitățile mai speciale.

Cutia în care vine Trust GXT 860 Thura
Cutia în care vine Trust GXT 860 Thura

În cutie găsești următoarele elemente: tastatura, suportul detașabil pentru încheietură, manualul de utilizare, un abțibild cu logoul Trust GXT, garanția și alte informații legale.

Ce găsești în pachetul Trust GXT 860 Thura
Ce găsești în pachetul Trust GXT 860 Thura

Pachetul în care vine Trust Thura este simplu și arătos. În cutie nu găsești alte accesorii în afară de suportul pentru încheietură.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Trust Thura este o tastatură simplă, cu o aranjare standard a tastelor. Cel mai vizibil aspect al său este faptul că oferă un sistem de iluminare bazat pe leduri. Tastatura este împărțită în câteva zone de iluminare, fiecare cu leduri de diferite culori: verde, oranj, roșu, mov și albastru. În total, Trust GXT 860 Thura oferă nouă moduri de culoare asemănătoare unui curcubeu, suficiente cât să-ți lase impresia că oferă iluminare RGB.

Zonele de iluminare de pe Trust GXT 860 Thura
Zonele de iluminare de pe Trust GXT 860 Thura

Fiind o tastatură cu un preț mic, Trust Thura nu poate oferi switch-uri mecanice. Trust spune că are taste "semi-mecanice". Dar, asta este mai degrabă o descriere de marketing, deoarece nu există cu adevărat taste semi-mecanice. Analizând modul în care se simt tastele atunci când le apeși, credem că switch-urile de pe Trust GXT 860 Thura folosesc cupole de cauciuc peste o membrană, ceea ce reprezintă cea mai des întâlnită abordare la tastaturile ieftine.

Tastele de pe Trust GXT 860 Thura
Tastele de pe Trust GXT 860 Thura

Trust Thura are anti-ghosting pentru până la 16 apăsări simultane de taste, ceea ce înseamnă că încetează să nu mai înregistreze apăsări de taste doar dacă apeși 17 taste sau mai multe, simultan. Este mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Deși nu are taste separate pentru funcții multimedia, poți folosi tastele Fn și F1 până la F12, pentru activități precum schimbarea volumului de sunet, oprirea redării de conținut multimedia, activarea funcției de căutare, ori pornirea aplicației Calculator. De asemenea, poți activa Gaming mode, ceea ce înseamnă că se dezactivează tasta Windows atunci când te joci.

Tastatura Trust GXT 860 Thura
Tastatura Trust GXT 860 Thura

Pe partea din spate a tastaturii, sunt două piciorușe din cauciuc, utile pentru a menține tastatura stabilă și într-o poziție bună pentru a tasta pe ea. Cablul USB 2.0 al tastaturii are 1,7 metri și este suficient de lung pentru majoritatea utilizatorilor, inclusiv pentru cei care-și țin PC-ul sub birou. Dar, cablul inclus nu este împletit, așa cum se întâmpla la tastaturile mai scumpe.

Spatele tastaturii Trust GXT 860 Thura
Spatele tastaturii Trust GXT 860 Thura

Suportul detașabil pentru încheietură este din plastic și oferă suport pentru susținerea încheieturilor, atunci când te joci multe ore la calculator. Ni s-a părut un accesoriu foarte util.

Suportul pentru încheietură al Trust GXT 860 Thura
Suportul pentru încheietură al Trust GXT 860 Thura

Trust Thura are o mărime de 452 x 213 x 40 mm în lungime x lățime x înălțime. De asemenea, cântărește 1,3 kg.

Dacă vei să afli mai multe despre caracteristicile acestui produs, mergi la pagina sa oficială: Trust GXT 860 Thura Semi-mechanical Keyboard.

Reclamă

Experiența de utilizare a Trust GXT 860 Thura

Am folosit Trust Thura atât pentru gaming cât și pentru scris. Ne-am jucat titluri precum League of Legends, Rise of the Tomb Raider și Tower of Time. Experiența de joc a fost una satisfăcătoare, mai ales atunci când am folosit suportul pentru încheieturi. Tastele răspunde bine la comenzi și nu ai probleme cu sistemul anti-ghosting. Sistemul de iluminare cu leduri este util noaptea ori în camerele cu puțină lumină. Poți schimba rapid între cele nouă moduri de culoare, folosind tasta Fn și tastele numerice de la 1 la 9, semnalate mai jos.

Schimbarea modurilor de culoare de pe Trust GXT 860 Thura
Schimbarea modurilor de culoare de pe Trust GXT 860 Thura

Modurile de culoare disponibile sunt în stil de curcubeu și dacă-ți plac sau nu, reprezintă o chestiune subiectivă de gust. Am observat că adulții preferă o tastatură cu o singură culoare pentru toate tastele, iar adolescenții și copiii iubesc culorile stil de curcubeu. Poți vedea toate modurile de culoare disponibile, inclusiv cum comuți între ele, în clipul de pe YouTube de mai jos.

Singurul aspect negativ al sistemului de iluminare de pe Trust Thura este faptul că culorile nu sunt la fel de vizibile ziua și, în plus, iluminarea din spatele caracterelor de pe taste nu este difuzată egal. Deși arată bine atunci când privești stând în picioare, de deasupra, dacă te uiți la tastatură atunci când ești așezat la birou, pe scaun, lumina care nu este difuzată egal, este vizibilă.

Din moment ce Trust GXT 860 Thura are un preț foarte accesibil, aceasta nu vine cu software pentru personalizarea funcționării și nu poți schimba nimic la modul în care funcționează. Ori îți place foarte mult prețul său și ce-ți oferă pentru banii ceruți, ori alegi să plătești mai mult pentru o tastatură care vine și cu software pentru personalizare.

Tastarea pe Trust GXT 860 Thura
Tastarea pe Trust GXT 860 Thura

Singur experiență care nu ne-a plăcut pe Trust GXT 860 Thura este scrisul intens. Echipa noastră scrie multe ore în fiecare zi și am observat că mâinile tind să obosească după mai puține ore de scris, decât atunci când folosești o tastatură mecanică. De asemenea, Thura este destul de zgomotoasă și poate fi o sursă de frustrare pentru persoanele din jur care te aud tastând. Un alt aspect pe care l-am observat este că tasta Backspace are nevoie de ușor mai multă forță de apăsare pentru a se înregistra apăsarea acesteia.

Deși Trust GXT 860 arată ca o tastatură durabilă, ține cont de faptul că nu este rezistentă la stropi de apă, precum tastaturile mai scumpe și nu-ți promite că te ține zeci de milioane de apăsări. Nu te aștepta să reziste atunci când verși accidental Cola pe ea, ori la pumni administrați în mod repetat, pentru că trăiești momente de frustrare atunci când te joci la calculator. Atunci când cumperi un accesoriu cu un preț redus, trebuie să ai puțin mai multă grijă la modul în care îl folosești.

Trust GXT 860 Thura oferă o experiență de utilizare pozitivă pentru pasionații de jocuri, dar nu este o alegere potrivită pentru cei care scriu mult la calculator.

Care este părerea ta despre Trust GXT 860 Thura?

Acum știi părerea noastră despre tastatura de gaming Trust GXT 860 Thura. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai despre tastatură. Crezi că oferă ceea ce-ți dorești la un preț foarte bun? Dacă o ai deja, care a fost experiența ta de până acum, cu această tastatură? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii