SUS
MENIU

Digital Citizen România

search
+
menu close
Caută
Categorii
  • Acasă
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Abonează-te

Cele mai bune routere ASUS pentru streaming și gaming în 2022

Sponsorizat de sponsor logo
misc de Ciprian Adrian Rusen publicat la 14.02.2022
Cele mai bune routere ASUS pentru streaming și gaming în 2022

Dacă vrei să faci streaming de filme în rezoluții 4K sau 8K și să te joci online cu lag minim, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți îmbunătățești conexiunea la internet. Dacă ai o conexiune lentă la internet, cu o viteza de 100 Mbps sau mai puțin, ar trebui să treci la una de 200 Mbps ori 500 Mbps. Dacă vrei să devii un vlogger pe YouTube ori să faci streaming pe Twitch, sunt recomandate conexiuni chiar mai rapide. Asta deoarece transmiterea videoclipurilor tale pe internet în timp ce te joci online necesită multă lățime de bandă, iar minimul de 25 Mbps recomandat de Netflix nu este suficient. Odată ce conexiunea ta la internet este actualizată, este timpul să cauți și un router care să o valorifice. Pentru a te ajuta, iată routerele și sistemele mesh Wi-Fi de la ASUS pe care le recomandăm pentru streaming și gaming în 2022:

Reclamă

Navigare rapidă

  1. ASUS ROG Rapture GT-AX6000: Atunci când vrei routerul suprem!
  2. ASUS RT-AX86U: Pentru cei interesați de gaming în cloud
  3. ASUS ROG Strix GS-AX5400: Routerul pentru gameri
  4. ASUS TUF-AX5400: Un router cu Wi-Fi 6 echilibrat
  5. ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4): Mesh Wi-Fi cu o abordare hibridă!
  6. ASUS ZenWiFi XD6: Mesh Wi-Fi pentru streaming de filme la rezoluții 8K
  7. BONUS: ASUS RT-AC86U - Un router echilibrat cu Wi-Fi 5!
  8. Ce router ASUS preferi?

Navigare rapidă

  1. ASUS ROG Rapture GT-AX6000: Atunci când vrei routerul suprem!
  2. ASUS RT-AX86U: Pentru cei interesați de gaming în cloud
  3. ASUS ROG Strix GS-AX5400: Routerul pentru gameri
  4. ASUS TUF-AX5400: Un router cu Wi-Fi 6 echilibrat
  5. ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4): Mesh Wi-Fi cu o abordare hibridă!
  6. ASUS ZenWiFi XD6: Mesh Wi-Fi pentru streaming de filme la rezoluții 8K
  7. BONUS: ASUS RT-AC86U - Un router echilibrat cu Wi-Fi 5!
  8. Ce router ASUS preferi?

ASUS ROG Rapture GT-AX6000: Atunci când vrei routerul suprem!

Acest router nu impresionează doar cu aspectul său, ci și cu hardware-ul și caracteristicile sale. Îi poți folosi unul dintre cele două porturi de 2.5 Gbps pentru o conexiune la internet ultra-rapidă, iar pe celălalt pentru a conecta la rețea un dispozitiv care beneficiază de o lățime de bandă de 2.5 Gbps. De exemplu, îl poți folosi pentru a-ți conecta soluția NAS (Network Attached Storage) pentru streaming de filme și muzică sau copii de siguranță ale datelor tale.

ASUS ROG Rapture GT-AX6000

ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Este perfect și dacă vrei să-ți creezi o soluție personală de stocare în cloud, în loc de a folosi soluții de la Microsoft, Google, Apple și alte companii. Pentru că are Wi-Fi 6 și un hardware foarte puternic, acest router nu întâmpină probleme atunci când vine vorba de case mari cu multe dispozitive conectate. Pasionații de jocuri reprezintă un public țintă important pentru ASUS ROG Rapture GT-AX6000, acesta având funcții ca prioritizarea consolelor de jocuri și furnizarea unui serviciu VPN pentru gameri.

ASUS RT-AX86U: Pentru cei interesați de gaming în cloud

Folosești serviciul de gaming bazat pe cloud GeForce Now, care-ți permite să te joci jocuri redate pe plăci video GeForce în timp real, direct din cloud? ASUS RT-AX86U poate aloca până la 90% din lățimea de bandă a rețelei Wi-Fi pentru sesiunile tale de gaming prin GeForce NOW. În plus, acest router oferă conectivitate Wi-Fi 6 ultra-rapidă, o funcție de optimizare pentru mobile gaming și multe instrumente și funcții suplimentare.

ASUS RT-AX86U

ASUS RT-AX86U

Dacă ai de gând treci la o conexiune la internet ultra-rapidă de 2.5 Gbps, precum FiberLink 2.5G, acest router îi poate face față, deoarece are un port de 2.5 Gbps, ce poate fi folosit pentru conectivitate WAN.

Reclamă

ASUS ROG Strix GS-AX5400: Routerul pentru gameri

Am testat acest model de curând și am fost impresionați de hardware-ul său puternic și de performanța sa foarte bună pe standardul Wi-Fi 6. Rețeaua emisă de acesta este rapidă și foarte stabilă, dacă nu există mulți pereți și interferențe care separă routerul de dispozitivele pe care le folosești.

ASUS ROG Strix GS-AX5400

ASUS ROG Strix GS-AX5400

Dacă te joci pe PC sau pe consolă, poți conecta oricare dintre ele la portul de gaming prioritar de pe spatele routerului pentru a te bucura de lățimea de bandă maximă posibilă. Pentru mai multe detalii despre acest router, citește recenzia noastră: Recenzie ASUS ROG Strix GS-AX5400: Wi-Fi 6 pentru gameri!

ASUS TUF-AX5400: Un router cu Wi-Fi 6 echilibrat

Acest router este foarte similar cu ROG Strix GS-AX5400. Au hardware, caracteristici și performanțe similare, dar TUF-AX5400 este puțin mai accesibil ca preț.

ASUS TUF-AX5400

ASUS TUF-AX5400

Acest model face față la orice formă de streaming de filme la rezoluții înalte și este grozav și pentru gameri, inclusiv pentru cei ce fac streaming pe platforme ca Twitch. Performanța prin Wi-Fi 6 este excelentă, iar mulți utilizatori vor fi încântați de caracteristicile și instrumentele sale. Dacă vrei să știi mai multe despre acest model, citește recenzia noastră: Review ASUS TUF-AX5400: Wi-Fi 6 pentru gameri!

Reclamă

ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4): Mesh Wi-Fi cu o abordare hibridă!

Piața sistemelor mesh Wi-Fi include din ce în ce mai multe modele de la toți producătorii. Astfel de sisteme sunt utile atunci când ai nevoie de acoperire Wi-Fi într-un spațiu mare, precum o casă cu unul sau mai multe etaje. După cum sugerează și numele, ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4) are o abordare inovatoare. Poate crea un backhaul între nodurile care alcătuiesc sistemul mesh Wi-Fi prin intermediul prizelor de curent electric din casa ta.

ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4)

ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4)

Acest lucru îl face o alegere excelentă dacă ai pereți groși, care îngreunează transmiterea semnalului wireless. Prin abordarea sa hibridă, ZenWiFi AX Hybrid (XP4) asigură o conexiune stabilă și destulă lățime de bandă oriunde în casa ta. Pentru mai multe informații, vizitează pagina produsului: ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4).

ASUS ZenWiFi XD6: Mesh Wi-Fi pentru streaming de filme la rezoluții 8K

Pentru apartamente mari și case cu unul sau mai multe etaje, soluția ideală sunt sistemele mesh Wi-Fi. ASUS ZenWiFi XD6 îți permite să alegi ce tip de backhaul vrei: prin cablu sau wireless. Această soluție este foarte potrivită pentru streaming video, chiar și în rezoluții 8K. Datorită hardware-ului său puternic, poate gestiona și un număr mare de dispozitive în rețea.

ASUS ZenWiFi XD6

ASUS ZenWiFi XD6

Procesul de configurare este simplu și poți seta sistemul folosind atât un calculator, cât și un smartphone cu aplicația mobilă ASUS Router. ZenWiFi XD6 vine și cu un kit de montare pe perete, pentru a-l așeza oriunde vrei. Pentru mai multe detalii, poți consulta pagina sa oficială: ASUS ZenWiFi XD6 Series(XD6/XD6S).

BONUS: ASUS RT-AC86U - Un router echilibrat cu Wi-Fi 5!

Nu toată lumea folosește Wi-Fi 6 și are acasă o conexiune foarte rapidă la internet. În acest caz, nu ai nevoie de cele mai noi routere de pe piață. Un router clasic, precum ASUS RT-AC86U, care este grozav atât pentru streaming de filme în 4K pe Netflix, cât și pentru gaming online, poate fi alegerea potrivită.

ASUS RT-AC86U - Un router solid cu Wi-Fi 5

ASUS RT-AC86U - Un router solid cu Wi-Fi 5

Cu hardware-ul său puternic, acest router este în continuare relevant și poate face față unei rețele casnice cu un număr mare de dispozitive. Firmware-ul este foarte avansat și actualizat frecvent, cu opțiuni atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați.

NOTĂ: Produsele menționate în acest articol se găsesc în multe magazine, inclusiv la PC Garage, la această pagină special creată.

Ce router ASUS preferi?

Acum știi recomandările noastre pentru routerele ASUS care se potrivesc celor interesați să facă streaming de conținut multimedia și gamerilor care se joacă mult online. Înainte de a închide acest articol, spune-ne care este routerul sau sistemul tău mesh Wi-Fi preferat din această listă. Nu ezita să lași alte recomandări de produse într-un comentariu, folosind opțiunile de mai jos.

Descoperă: Smarthome Blog Hardware și sunete Wireless
  • Înscrie-te la newsletter
  • Zilnic
  • /
  • Săptămânal

Primește zilnic articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.

Primește săptămânal articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează
Abonează-te: E-mail RSS Feed Facebook YouTube Twitter

Articole conexe

Wi-Fi

Wi-Fi 6 este un ecosistem, nu doar un router

Sony PS5 și router ASUS

Sony PS5 & Wi-Fi 6: Cum funcționează cu un router ASUS de gaming?

ASUS ROG Rapture GT-AX6000

Cele mai bune routere ASUS cu Wi-Fi 6 pentru sezonul de Back to School

ASUS RT-AX58U

5 motive pentru a cumpăra routere extensibile ASUS

Reclamă
Articole populare
ASUS RT-AX58U

5 motive pentru a cumpăra routere extensibile ASUS

  • misc
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 20.01.2023
AiMesh este o funcție inovatoare ce permite multor routere ASUS să creeze o rețea mesh Wi-Fi cu ajutorul căreia poți extinde zona de acoperire a semnalului wireless. Atunci când achiziționezi routere ASUS cu AiMesh, poți combina diferite modele de routere:...
Aplicatia Ceas

5 lucruri pe care le poți face cu aplicația Ceas din Windows

  • misc
  • Diana Ann Roe
  • 19.01.2023
Lansată odată cu Windows 11, aplicația Ceas este acum inclusă și în Windows 10, înlocuind vechea aplicație Alarme și Ceas. Însă, în ciuda numelui simplu, aplicația Ceas din Windows aduce mai multe îmbunătățiri și caracteristica Sesiuni de concentrare, pentru a...
DDR4 vs. DDR5

DDR4 vs. DDR5: Ar trebui să faci upgrade?

  • misc
  • Codrut Neagu
  • 18.01.2023
DDR4 este disponibilă de mult timp și, prin urmare, și-a atins potențialul maxim. Este o specificație de memorie care a ajuns la maturitate, oferind atât stabilitate, cât și performanță. Prin comparație, DDR5 a fost lansată abia în 2021 și, deși...
Reclamă
Recenzii populare
ADATA XPG Spectrix D50 DDR4 RGB

Review ADATA XPG Spectrix D50 DDR4 RGB: Rapide și convenabile!

  • review
  • Codrut Neagu
  • 24.01.2023
Deși kiturile de memorie DDR5 cuceresc încet lumea, există încă mulți utilizatori care preferă modulele DDR4. Indiferent dacă este din cauza latențelor lor mai bune sau din cauza prețului, s-ar putea ca și tu să preferi DDR4 în loc de...
TP-Link Deco X80-5G

Review TP-Link Deco X80-5G: Mesh cu Wi-Fi 6 și modem 5G!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 16.01.2023
Când a anunțat pentru prima dată Deco X80-5G, în 2021, TP-Link a primit premiul Red Dot Design pentru combinația unică dintre un modem 5G și un router mesh Wi-Fi 6. Dacă te uiți la specificațiile sale, TP-Link Deco X80-5G este...
ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI

Review ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI: Pentru creatorii de conținut exigenți

  • review
  • Codrut Neagu
  • 13.01.2023
Opțiunile pentru asamblarea unui calculator nou, bazat pe procesoare Intel de generația 13 sau 12, sunt destul de generoase în acest moment. Pe lângă plăcile de bază care funcționează cu memorii DDR4, există modele noi, compatibile cu memorii DDR5 mult...
Caută
Abonează-te
Categorii
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Reclamă