5 noutăți aduse de Samsung Galaxy Z Flip5

5 noutăți aduse de Samsung Galaxy Z Flip5

Compania Samsung a anunțat lansarea telefoanelor Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold5, a tabletelor din gama Galaxy Tab S9 și a ceasurilor inteligente din familia Galaxy Watch6. Acum câteva zile, am fost invitat la un eveniment, unde am putut să mă joc pentru câteva minute cu fiecare dintre aceste dispozitive. Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut telefonul Samsung Galaxy Z Flip5. Iată cele mai interesante aspecte ale noului model de telefon pliabil, în opinia mea:

Reclamă

1. Un ecran frontal (secundar) mai mare și mai util

Ecranul principal pliabil de pe Samsung Galaxy Z Flip5 este neschimbat față de predecesorul său de pe Z Flip4. Avem aceeași dimensiune de 6,7 inci, un panou AMOLED dinamic de foarte bună calitate, cu o rată de refresh adaptivă ce poate varia între 1 și 120 Hz, în funcție de cum este utilizat, o rezoluție de 1080 x 2640 pixeli, certificare HDR10+, care confirmă calitatea imaginilor afișate, precum și o luminozitate maximă de 1200 de niți, perfectă pentru utilizarea în aer liber, inclusiv în lumina directă a soarelui.

Ecranul principal a rămas la fel de bun

Ecranul principal a rămas la fel de bun

Partea cea mai interesantă o reprezintă însă noul ecran frontal personalizabil. Acesta a fost extins considerabil, de la 1,9 inci și o rezoluție de 260 x 512 pixeli pe Galaxy Z Flip4, la 3,4 inci și o rezoluție de 720 x 748 pixeli pe Galaxy Z Flip5. Este un ecran cu un panou Super AMOLED de 60 de Hz, cu o densitate a pixelilor de 306 ppi. Noul ecran secundar îți permite să-ți creezi propriul Ecran de pornire personalizat, cu setările rapide alese de tine. Samsung ne oferă 13 widgeturi native pentru acesta, precum și ajutor pentru dezvoltatori, astfel încât să-și creeze propriile widgeturi pentru ecranul secundar al lui Galaxy Z Flip5. Pe acest ecran, putem să vedem fără a deschide telefonul notificările pe care le primim, să răspundem la apeluri sau la mesaje, să oprim alarmele ori să efectuăm plăți rapide cu Samsung Wallet. Ecranul frontal este acum și mai util la fotografii, datorită dimensiunilor sale mult mai generoase.

Samsung Galaxy Z Flip5 are un ecran secundar generos

Samsung Galaxy Z Flip5 are un ecran secundar generos

2. Samsung Galaxy Z Flip5 oferă o pliere perfectă, ce-l face mai subțire

Când am testat Samsung Galaxy Z Flip4, mi-a plăcut formatul telefonului, cât de mic, ușor și flexibil este, cât de comod este să-l bagi în buzunar. Ei bine, Galaxy Z Flip5 îmbunătățește semnificativ acest aspect, datorită noii balamale, care face ca telefonul să fie și mai subțire când este închis. Astfel, noul Flip5 are o grosime de numai 15,1 mm, în loc de 17,1 mm. De ce se întâmplă asta? Pentru că, la închiderea lui Galaxy Z Flip5, cele două părți ale ecranului principal se pliază perfect una peste cealaltă, fără a mai lăsa un mic spațiu despărțitor între ele, cum era cazul la modelele precedente.

Plierea este perfectă, fără niciun spațiu despărțitor în mijloc

Plierea este perfectă, fără niciun spațiu despărțitor în mijloc

Greutatea telefonului este identică cu cea a predecesorului său (187 de grame), iar dimensiunile sale sunt aproximativ la fel, cu diferențe imperceptibile.

Reclamă

3. Îmbunătățiri hardware și de conectivitate

Așa cum e obiceiul cu fiecare nouă generație de telefoane, Samsung Galaxy Z Flip5 vine cu hardware la zi. Asta înseamnă că ne bucurăm de un chipset Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, care oferă performanțe mai bune decât generația precedentă și o autonomie sporită. Noutățile nu se opresc aici: Samsung a făcut trecerea de la conectivitate Wi-Fi 6 la Wi-Fi 7 și de la Bluetooth 5.2 la 5.3, care optimizează consumul de energie al conexiunilor Bluetooth și îmbunătățește calitatea conexiunilor.

Samsung Galaxy Z Flip5 oferă o experiență de utilizare rapidă și fluidă

Samsung Galaxy Z Flip5 oferă o experiență de utilizare rapidă și fluidă

În schimb, capacitatea bateriei (3700 mAh), viteza de încărcare, cantitatea de RAM, rezistența la apă certificată IPX8 și celelalte aspecte tehnice au rămas la fel ca la modelul precedent. Cu toate astea, ar trebui ca noul pachet hardware să ofere o autonomie mai bună și performanțe ridicate, inclusiv atunci când vine vorba de experiența foto.

SFAT: Dacă-ți cumperi un Galaxy Z Flip5 ori un al telefon Samsung, iată cum adaugi și folosești widgetul Baterie.

4. Experiență foto îmbunătățită

Sistemul de camere vine cu mici îmbunătățiri la nivel de lentile, dar nu și referitor la numărul lor. Samsung promite rezultate mai bune în realizarea de filmări nocturne, o experiență de realizare a selfie-urilor superioară, datorită noului ecran secundar, iar zoomul digital 10x a fost extins și oferă acum rezultate mai bune.

Experiența foto este îmbunătățită

Experiența foto este îmbunătățită

În ceea ce privește experiența foto/video, adevăratul atu al lui Samsung Galaxy Z Flip5 stă în formatul său și în flexibilitatea oferită de diferitele moduri în care-l poți ține, pentru a face fotografii din unghiuri neobișnuite.

Reclamă

5. Culori și carcase inedite

Un aspect foarte important al unui telefon cu un public precum cel al lui Samsung Galaxy Z Flip5 este reprezentat de versiunile de culoare în care va fi disponibil. Compania a prezentat până acum următoarele culori: Grafit, Crem, Lavandă și Mentă.

Culori pentru Samsung Galaxy Z Flip5

Culori pentru Samsung Galaxy Z Flip5

De asemenea, compania va oferi și o familie de carcase din silicon ori piele ecologică, cu sau fără inel de prindere. Le poți vedea pe toate în poza de mai jos.

Caracasele pentru Samsung Galaxy Z Flip5

Caracasele pentru Samsung Galaxy Z Flip5

Care sunt primele tale impresii despre Samsung Galaxy Z Flip5?

Acum știi primele mele impresii, după ce am interacționat câteva minute cu noul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip5. Samsung a reușit să fie un adevărat pionier în această nișă, iar telefoanele Galaxy Z Flip de până acum au fost foarte apreciate. Pe de altă parte, concurența se întețește, iar numărul modelelor dintre care putem alege a devenit mai mare ca niciodată. Sunt curios dacă noutățile introduse de Galaxy Z Flip5 vor fi suficiente pentru a păstra compania drept lider de piață în acest segment și abia aștept să aflu ce părere vor avea utilizatorii despre acest smartphone pliabil. Dar, până voi primi telefonul pentru review și până vor apărea primele statistici despre vânzări, spune-mi ce crezi tu despre acest telefon. Comentează mai jos și oferă perspectiva ta.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware și sunete