Scanează-ți PC-ul ocazional, cu Windows Defender, chiar dacă ai un alt antivirus

Dacă ești preocupat de securitatea ta, probabil că ai o suită de securitate bună, de la o companie specializată în crearea de antiviruși, firewall-uri și alte soluții anti-malware. Deși multe suite de securitate sunt mai bine echipate să te protejeze împotriva malware-ului decât Windows Defender , unele nu sunt. Datorită acestui lucru, dar și pentru că două pulovere îți țin mai de cald decât îți ține unul singur, Microsoft a decis să ofere utilizatorilor de Windows 10 o nouă setare de securitate numită Limited Periodic Scanning (Scanare limitată periodică). Aceasta îți dă posibilitatea de a rula ocazional scanări antivirus cu Windows Defender , chiar dacă tu ai deja alt antivirus instalat pe PC, fără a intra în conflict cu alte produse de securitate din terțe părți, așa cum se întâmpla în trecut. Este un nivel suplimentar de securitate binevenit, pe care vei vrea să îl activezi și să îl utilizezi, deoarece este foarte bine să ai parte și de o a doua opinie din când în când, ca să afli dacă antivirusul tău principal este eficient în a te proteja de malware. Hai să vedem cum se activează și se folosește această caracteristică:

NOTĂ: Opțiunile despre care vom discuta în acest articol sunt disponibile în Windows 10 cu Anniversary Update sau în Windows 10 Insider Preview Build 14367 sau mai nou. Windows 10 cu Anniversary Update va fi disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum activezi Limited Periodic Scanning (Scanarea periodică limitată) în Windows Defender pentru Windows 10

Începe prin a deschide aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe iconița sa din Meniul Start.

În aplicația Setări , apasă pe Update & security (Actualizări și securitate).

În continuare, în coloana din partea stângă a ferestrei, apasă pe Windows Defender.

În partea dreaptă a ferestrei, vei vedea o secțiune de setări numită Limited Periodic Scanning (Scanare limitată periodică) , care îți spune că Windows Defender îți scanează periodic PC-ul după amenințări și te va notifica dacă găsește ceva.

În mod implicit, opțiunea Limited Periodic Scanning (Scanare limitată periodică) este dezactivată.

Apasă pe comutator pentru a activa Limited Periodic Scanning (Scanare periodică limitată).

Asta a fost tot! Dacă, printr-o scăpare, antivirusul tău principal nu detectează un fișier infectat, Windows Defender s-ar putea să o facă în timp ce rulează una dintre aceste scanări ocazionale. Când se va întâmpla acest lucru, poți deschide Windows Defender și poți să mergi la fila sa History (Istoric) pentru a vedea ce acțiuni a luat.

Concluzie

Activarea opțiunii Limited Periodic Scanning (Scanare periodică limitată) din Windows Defender este ușor de realizat și este ceva ce vei vrea să faci, deoarece este bine să ai un nivel adițional de securitate, pe lângă soluția ta principală antimalware. Ai folosit această caracteristică? Crezi că este utilă? Spune-ne opiniile tale în comentariile de mai jos.