Obține o a doua părere de la Windows Defender, atunci când folosești alt antivirus, în Windows 10

Noi îți recomandăm să instalezi o suită de securitate pe PC-ul tău cu Windows 10, care oferă mai multe facilități de securitate și o mai bună protecție decât Windows Defender Antivirus. Apreciem produse precum Bitdefender, ESET, F-Secure ș.a.m.d. Atunci când instalezi o suită de securitate, Windows Defender Antivirus este dezactivat deoarece nu este o idee bună să folosești simultan două produse antivirus cu protecție în timp real. Este o rețetă sigură pentru conflicte și probleme de performanță și stabilitate. Dar, în noile versiuni de Windows 10, poți să-ți păstrezi antivirusul principal activ și să folosești Windows Defender Antivirus din când în când, pentru o a doua opinie, fără a provoca conflicte și probleme între cele două antivirusuri. Iată cum faci asta:

NOTĂ: Pentru a activa această facilitate, trebuie să folosești Windows 10 cu un cont care are drepturi de administrator.

Pasul 1. Pornește Securitate Windows sau Centrul de Securitate Windows Defender

Dacă ai Windows 10 April 2018 Update sau mai vechi, trebuie să deschizi Centrul de Securitate Windows Defender. Dacă ai Windows 10 October 2018 Update, trebuie să deschizi Securitate Windows. Este aceeași aplicație, dar numele diferă, la fel și numărul de facilități incluse. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește acest tutorial: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat?.

Poți găsi Securitate Windows (Centrul de Securitate Windows Defender) în Meniul Start, în lista de aplicații.

Scurtătura către Securitate Windows, din Meniul Start

De asemenea, poți da clic pe butonul de căutare și introduce termenul securitate. Apoi, apasă pe rezultatul Securitate Windows (Centrul de Securitate Windows Defender).

Căutarea aplicațiilor care includ cuvântul securitate

Aplicația Securitate Windows (Centrul de Securitate Windows Defender) arată similar capturii de ecran de mai jos. În versiunile mai vechi de Windows 10, are mai puține opțiuni și setări. În Windows 10 October 2018 Update, arată ca în captura de ecran de mai jos.

Aplicația Securitate Windows

Pasul 2. Activează scanarea periodică în Securitate Windows (Centrul de Securitate Windows Defender)

În aplicația Securitate Windows (Centrul de Securitate Windows Defender), apasă pe "Protecție antivirus și împotriva amenințărilor", în coloana din partea sțângă.

Apoi, în partea din mijloc a ferestrei aplicației, apasă pe legătura "Opținiuni Antivirus Windows Defender".

Protecție antivirus și împotriva amenințărilor, în Windows 10

Vezi un comutator pentru Scanare periodică. Mută-l pe poziția Activat.

Activarea scanării periodice cu Windows Defender Antivirus, în Windows 10

Un mesaj CCU este afișat, cerându-ți confirmarea pentru această schimbare. Apasă Da și ai terminat.

Un mesaj CCU generat de Securitate Windows

De acum înainte, Windows Defender Antivirus realizează o scanare rapidă, din când în când, pentru a-ți oferi o a doua părere despre starea securității sistemului tău cu Windows 10. Scanarea nu avea un impact negativ asupra antivirusului pe care l-ai instalat.

O altă facilitate utilă este faptul că nu trebuie să aștepți ca Windows să decidă că este timpul să efectueze o astfel de scanare. Poți porni tu o scanare imediat. Citește mai departe pentru a afla cum faci asta.

Pasul 3. Scanează-ți PC-ul cu Windows 10 folosind Windows Defender Antivirus, pentru o a doua părere

După ce ai activa scanarea periodică, aplicația Securitate Windows (Centrul de Securitate Windows Defender) se schimbă și afișează mai multe opțiuni în secțiunea "Protecție antivirus și împotriva amenințărilor". Vezi Amenințări curente și un buton Scanare rapidă.

Pornește o scanare rapidă cu Windows Defender Antivirus

Atunci când apeși Scanare rapidă, Windows Defender Antivirus face o astfel de scanare după malware și viruși, iar la final îți dă un scurt raport. Dar, s-ar putea să vrei o scanare completă a sistemului, pentru o părere mai pertinentă. Pentru a face asta, sub butonul Scanare rapidă, apasă pe "Opțiuni de scanare" (în Windows 10 October 2018 Update) sau pe "Rulați o nouă scanare complexă" (în versiunile mai vechi de Windows 10).

Acum vezi o listă cu opțiuni de scanare, inclusiv o scanare completă sau una personalizată. Alege "Scanare completă" și apasă Scanați acum.

Toate opțiunile de scanare oferite de Windows Defender Antivirus

Windows Defender Antivirus face acum o scanare completă după malware și viruși, pentru a-ți oferi o a doua părere cât mai pertinentă.

Îți place posibilitatea de a primi o a doua părere de la Windows Defender Antivirus?

Activarea scanării periodice este ușor de realizat și ceva ce ar trebui să faci, pentru un plus de securitate, chiar dacă ai deja un alt antivirus instalat, de la o altă companie. Nu știi niciodată când antivirusul tău principal omite o amenințare și aceasta este identificată apoi de Windows Defender Antivirus. Activează scanarea periodică, folosește-o și spune-ne ce păre ai. Îți place cum funcționează? Te simți mai în siguranță atunci când primești o a doua părere de la antivirusul creat de Microsoft? Comentează mai jos și hai să discutăm.