Cum schimbi limba din Windows 11 în română

Cum schimbi limba din Windows 11 în română

Este folositor să știi cum schimbi limba din Windows 11, mai ales dacă ai un calculator sau dispozitiv nou. Primul pas pentru a schimba limba de afișare din Windows este să iei pachetul lingvistic de care ai nevoie din vasta colecție Microsoft. Nu trebuie să faci asta decât o dată pentru fiecare limbă pe care vrei s-o folosești, deoarece, pe urmă, devine mai ușor să schimbi între limbi. Acest ghid îți arată cum schimbi limba din Windows 11 din engleză în română când instalezi un pachet lingvistic sau după ce îl ai deja. Cu toate astea, poți urma aceiași pași pentru a comuta la oricare altă limbă cu care ești confortabil. În plus, să presupunem că vrei să schimbi limba din Windows 11 pentru că n-o înțelegi pe cea curentă. În acest caz, îți oferim indicii și detalii despre setările de care ai nevoie. Să începem:

Reclamă

Cum schimbi limba din Windows 11 când instalezi un pachet lingvistic

Dacă dispozitivul tău cu Windows 11 nu este în limba dorită, trebuie, mai întâi, să iei un nou pachet lingvistic. Pentru a face lucrurile mai simple, Microsoft îți permite să schimbi limba din Windows 11 de îndată ce ai adăugat pachetul lingvistic corespunzător. Pentru început, deschide Settings (Setări) apăsând Windows + I pe tastatură. Apoi, din bara laterală din stânga, mergi la Time & language (Timp și limbă), a cărei pictogramă arată ca un ceas lângă un glob. Apoi, în dreapta, apasă pe secțiunea a doua, Language & region (Regiune și limbă), a cărei pictogramă conține litera A.

Accesează Language & region din fila Time & language

Accesează Language & region din fila Time & language

Mai departe, poți vedea pachetele lingvistice instalate în Windows 11 afișate sub Preferred languages (Limbi preferate). Dacă limba pe care o vrei nu este aici, apasă pe butonul albastru „Add a language” (Adăugați o limbă).

Adăugarea unei limbi în Windows 11

Adăugarea unei limbi în Windows 11

NOTĂ: Dacă limba dorită este în această listă, atunci pachetul lingvistic este instalat pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 11. Sari la capitolul următor al acestui ghid pentru a vedea cum schimbi limba de afișare din Windows.

Reclamă

Apare o fereastră cu toate limbile disponibile în Windows 11 afișate în ordine alfabetică. Din moment ce sunt peste două sute de pachete lingvistice în această listă, recomandăm să folosești caseta de căutare din partea de sus pentru a găsi pachetul lingvistic dorit în Windows 11.

Introdu numele unei limbi pentru a o găsi pe cea de care ai nevoie

Introdu numele unei limbi pentru a o găsi pe cea de care ai nevoie

Următorul pas este să tastezi numele limbii pe care o vrei - în cazul nostru, română. Unele limbi au mai multe versiuni sau pachete lingvistice disponibile, deci este posibil să trebuiască să alegi versiunea din regiunea sau țara ta. Înainte de a te decide, verifică ce este inclus în pachetul lingvistic din Windows 11 pe care vrei să-l instalezi. Pot apărea până la patru pictograme în dreptul fiecărei limbi disponibile:

În Windows 11, schimbă limba cu una care are caracteristicile pe care le vrei

În Windows 11, schimbă limba cu una care are caracteristicile pe care le vrei

  • Display language (Limba de afișare) - Pictograma ce include litera A arată că poți schimba limba interfeței din Windows cu aceasta. Limba pe care o alegi trebuie să aibă acest simbol lângă ea.
  • Speech recognition (Recunoaștere vorbire) - Pictograma microfon te informează că există servicii de recunoaștere vocală disponibile pentru acea limbă, deci Windows 11 ar trebui să înțeleagă ce spui.
  • Text-to-speech (Text transformat în vorbire) - Monitorul și bula de chat arată că Windows 11 vorbește această limbă.
  • Handwriting (Scriere de mână) - Pictograma pix pe hârtie arată că recunoașterea pentru scrierea de mână este disponibilă pentru o limbă. Asta este folositor pentru tablete și dispozitive cu ecran tactil.
Reclamă

După ce treci în revistă toate opțiunile disponibile, apasă pe pachetul lingvistic pe care îl vrei în Windows 11 și apasă Next (Următorul), butonul din colțul din stânga jos al ferestrei.

Selectează limba pe care o vrei în Windows 11 și apasă pe Next

Selectează limba pe care o vrei în Windows 11 și apasă pe Next

Pe pagina „Install language features” (Instalează caracteristicile de limbă), poți vedea opțiunile disponibile pentru limba selectată. Sub „Optional language features” (Caracteristici lingvistice opționale), selectează orice alte caracteristici vrei să folosești și asigură-te că prima caracteristică - Language pack (Pachet lingvistic) - este bifată. Aceea este cea de care ai nevoie pentru a schimba limba din Windows 11.

Apasă pe opțiunea „Set as my Windows display language” (Setează ca limba de afișare Windows) de sub Language preferences (Preferințe lingvistice) pentru a o bifa și a schimba imediat limba din Windows. Poți schimba limba și mai târziu, după cum arătăm în capitolul următor. Apoi, apasă pe butonul Install (Instalare) din colțul din stânga jos.

Schimba limba de afișare din Windows 11 când ai instalat un pachet lingvistic

Schimba limba de afișare din Windows 11 când ai instalat un pachet lingvistic

Înapoi pe ecranul de setări pentru limbă, poți urmări descărcarea pachetului lingvistic selectat.

Așteaptă ca pachetul lingvistic să fie descărcat

Așteaptă ca pachetul lingvistic să fie descărcat

Când se termină descărcarea, noua limbă este adăugată sub „Preferred languages” (Limbile preferate). Vezi notificarea „Windows needs to sign out in order to apply your new display language” (Windows trebuie să vă deconecteze pentru a aplica noua limbă de afișare). Apasă pe Sign out (Deconectare).

Deconectează-te pentru a termina schimbarea limbii în Windows 11

Deconectează-te pentru a termina schimbarea limbii în Windows 11

Când te conectezi înapoi, Windows 11 este afișat în limba selectată.

Cum schimbi limba din Windows 11 când pachetul lingvistic este deja instalat

După ce ai instalat un pachet lingvistic, acesta devine disponibil în setările de limbă din Windows 11, deci este mult mai ușor să-l aplici. În aplicația Setări, mergi la secțiunea Language & region (Timp și limbă), după cum am arătat în capitolul precedent, iar apoi apasă pe caseta de lângă „Windows display language” (Limbă de afișare Windows) din partea de sus. În meniul derulant care se deschide, selectează unul din pachetele lingvistice instalate pe dispozitivul sau calculatorul tău cu Windows 11.

Schimbă limba de afișare din Windows 11 când ai pachetul lingvistic

Schimbă limba de afișare din Windows 11 când ai pachetul lingvistic

Apasă pe Sign out (Deconectare) pentru a aplica setările.

Deconectează-te pentru a aplica noile setări de limbă

Deconectează-te pentru a aplica noile setări de limbă

Când te conectezi cu același cont de utilizator, Windows 11 este afișat în limba selectată.

Cum schimbi limba aplicațiilor din Windows 11

Când schimbi limba din Windows 11, aceasta devine, de asemenea, limba implicită pentru aplicațiile din Microsoft Store, cum ar fi Fotografii, Calendar, sau Mail. Însă poți avea sistemul de operare într-o limbă, iar aplicațiile din Microsoft Store în alta.

În setările Language & region (Regiune și limbă), sub Preferred languages (Limbi preferate), găsește numele limbii pe care vrei s-o folosești pentru aplicațiile din Microsoft Store. Apasă pe butonul trei puncte din dreptul ei pentru a deschide un meniu derulant. Folosește opțiunile Move up (Mutare în sus) și Move down (Mutare în jos) pentru a aranja limbile în ordinea în care preferi. Dacă prima limbă nu este acceptată, este folosită a doua și așa mai departe, ceea ce este util celor care lucrează cu mai multe limbi în Windows 11.

Folosește o limbă diferită pentru aplicațiile Microsoft

Folosește o limbă diferită pentru aplicațiile Microsoft

Când ai terminat de aranjat totul în ordinea preferată, închide aplicația Settings (Setări). În cazul acesta, nu este necesar să te deconectezi. Windows 11 folosește acum o limbă de afișare diferită ca aplicațiile tale din Microsoft Store. Cu toate astea, aplicațiile desktop, ca Microsoft Edge ori Google Chrome, sau aplicațiile descărcate din altă parte decât din Microsoft Store continuă să folosească limba de afișare din Windows.

Dacă limba ta folosește caractere speciale, poți avea probleme cu unele aplicații, cum ar fi aplicații de redare media care nu sunt capabile să folosească toate caracterele din limba ta și afișează incorect titluri de piese sau subtitrări. Pentru a repara asta, citește ghidul nostru despre setarea limbii române pentru aplicații non-Unicode în Windows.

Ce limbă de afișare folosești în Windows?

Este ușor să schimbi limba din Windows 11 după ce ai instalat pachetul lingvistic dorit. Singurul inconvenient când schimbi limba din Windows pare a fi că trebuie să te deconectezi și să-ți redeschizi aplicațiiile. Suntem curioși ce limbi folosești în Windows 11 și cât de des comuți între ele. Ai găsit pachetul lingvistic necesar? Care era? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ceas, limbă și oră Ghiduri Recomandate Windows