Scurtături de la tastatură pentru navigarea privată incognito (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge și Opera)

Navigarea privată este o modalitate de a lăsa cât mai puține urme în timp ce navighezi pe internet. Atunci când faci asta și nu vrei ca următorul lucru pe care îl cauți să îți apară obsesiv în reclame pentru câteva săptămâni, este bine să știi că navigarea privată sau incognito este la îndemână. Hai să vedem cum poți să deschizi modurile de navigare privată oferite de Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera și Internet Explorer folosind doar comenzi rapide de la tastatură:

Comanda rapidă de la tastatură pentru navigare Incognito în Google Chrome (CTRL + SHIFT + N)

Scurtătura de la tastatură pentru a deschide o fereastră Incognito funcționează doar dacă fereastra activă este una de Google Chrome. Cu Google Chrome deschis, apasă CTRL + SHIFT + N pe tastatură pentru a lansa fereastra Incognito.

Apasă CTRL + SHIFT + N pentru navigare incognito

Aceasta se deschide și devine activă. Poți să începi să tastezi un URL imediat. Fereastra conține avertizarea că "Ai trecut în modul incognito" și un rezumat a ceea ce înseamnă asta.

Fereastră incognito în Google Chrome

În Google Chrome, poți să recunoști o fereastră incognito după logoul din colțul dreapta-sus: imaginea unei persoane deghizate (pălărie și ochelari).

Comanda rapidă de la tastatură pentru navigare privată în Mozilla Firefox (CTRL+SHIFT+P)

Scurtătura de la tastatură pentru a deschide o fereastră privată merge doar dacă fereastra activă este Mozilla Firefox. Apasă CTRL + SHIFT + P pe tastatură pentru a deschide o fereastră de Navigare privată.

Apasă CTRL + SHIFT + P pentru navigare privată

Fereastra conține titlul "Navigare privată" și un rezumat a ceea ce înseamnă asta. În Mozilla Firefox, recunoști o fereastră de navigare privată după logoul din colțul dreapta sus: o pictogramă a unei măști de culoare violet.

Navigare privată în Mozilla Firefox

Comanda rapidă de la tastatură pentru navigare InPrivate în Microsoft Edge (CTRL+SHIFT+P)

Scurtătura de la tastatură care deschide navigarea InPrivate merge doar dacă fereastra activă este una de Microsoft Edge. Apasă CTRL + SHIFT + P pe tastatură pentru a lansa o fereastră nouă InPrivate în Microsoft Edge.

Apasă CTRL + SHIFT + P pentru navigare InPrivate

Fereastra conține titlul "Navigare InPrivate" și un rezumat a ceea ce înseamnă.

În Microsoft Edge, recunoști fereastra InPrivate după logoul din colțul stânga sus.

Fereastră InPrivate în Microsoft Edge

Comanda rapidă de la tastatură pentru navigare privată în Opera (CTRL+SHIFT+N)

Comanda rapidă de la tastatură pentru a deschide o fereastră de navigare în mod privat merge doar dacă fereastra activă este una de Opera. Cu browserul deschis, apasă CTRL + SHIFT + N pe tastatură pentru a lansa o nouă fereastră de navigare în mod privat.

Apasă CTRL + SHIFT + N pentru navigare în mod privat

Se deschide o fereastră de navigare în mod privat care devine cea activă. Fereastra conține titlul "Navigare în mod privat" și un rezumat a ceea ce înseamnă asta. În Opera, recunoști fereastra privată după logoul din partea stângă din titlul fiecărei file: imaginea unei persoane deghizate (pălărie și ochelari).

Fereastră privată în Opera

O funcționalitate unică oferită de Opera este un VPN care mărește gradul de confidențialitate. Poți să alegi să îl activezi apăsând butonul VPN de lângă bara de adresă.

Comanda rapidă de la tastatură pentru navigare InPrivate în Internet Explorer (CTRL+SHIFT+P)

Scurtătura de deschidere a unei ferestre InPrivate merge doar dacă fereastra activă este una Internet Explorer. Dacă apeși CTRL + SHIFT + P pe tastatură, se deschide o fereastră InPrivate în Internet Explorer.

Apasă CTRL + SHIFT + P pentru navigare InPrivate

O fereastră nouă InPrivate se deschide și devine activă. Fereastra conține avertizarea "InPrivate este activat" și un rezumat a ceea ce înseamnă. În Internet Explorer, recunoști o fereastră InPrivate după logoul din stânga barei de adresă.

Fereastră InPrivate în Internet Explorer

Vrei să afli mai multe despre navigarea privată?

Toate navigatoarele majore oferă un mod de navigare privat pe internet, fiecare cu alt nume. Modul privat este întotdeauna lansat într-o fereastră separată. Nu poți să ai file private și file neprivate în aceeași fereastră de browser. Dacă vrei să afli mai multe despre navigarea privată, îți recomandăm următoarele articole:

Ce browser preferi pentru navigarea privată?

Google Chrome este în acest moment liderul în ceea ce privește cota de piață în lumea navigării pe internet. Atunci când este vorba de navigarea privată, s-ar putea să vrei să te uiți la alternative pentru că sunt destule controverse în legătură cu colectarea de date de către Google despre utilizatorii săi. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne ce browser preferi și de ce, atunci când încerci să scapi de urmărirea activității tale online. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Ghiduri Google Chrome Internet Explorer Microsoft Edge Mozilla Firefox Opera Programe Windows