Securitate pentru toți - Recenzie G DATA Total Security

G DATA
Rating

Protecție firewall

Modulul firewall inclus în G DATA Total Security nu detectează profilul de rețea pe care îl configurezi în Windows atunci când te conectezi la o rețea nouă. Ca să fie și mai rău, firewall-ul se configurează singur, mereu, în modul de protecție Trusted (Încredere). Acest lucru ar fi OK dacă te-ai conecta la o rețea privată de acasă, dar nu este un lucru bun dacă te conectezi la o rețea publică care nu prezintă încredere. Pentru a fi protejat eficient, trebuie să setezi manual firewall-ul de fiecare dată când folosești o rețea nouă.

G DATA Total Security

Am vrut să vedem dacă firewall-ul G DATA te protejează eficient împotriva atacurilor de rețea, așa că am rulat câteva teste cu Nmap și Nessus, două scanere de vulnerabilități de rețea populare. Când am configurat calculatorul nostru de teste să folosească un profil de rețea privată, atât Nmap a găsit 7 porturi deschise, iar Nessus a descoperit 6 porturi deschise și o vulnerabilitate la atacurile de tip "man-in-the-middle". Pe un profil de rețea publică, și Nmap și Nessus au găsit aceleași 2 porturi deschise. În afară de aceste lucruri, singura informație interesantă, dar neimportantă, descoperită de ambele scanere a fost adresa MAC a laptopuui nostru.

Testele pe care le-am rulat arată că modulul firewall este punctul slab al acestui produs. Nu își ajustează nivelul de protecție în funcție de tipul de rețea pe care o folosești și protecția pe care o primești este doar una medie.

Protecție antivirus și antispyware

Primul lucru pe care l-am testat a fost calitatea filtrului de trafic web oferit de G DATA Total Security. Pentru a face acest lucru, am folosit cele mai populare patru browsere din prezent - Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Opera. Am încercat să vizităm o serie de saituri web periculoase, iar vestea bună este că G DATA Total Security ne-a oprit de fiecare dată.

G DATA Total Security

Apoi, am vrut să vedem ce face G DATA atunci când se întâlnește cu malware stocat pe o unitate de memorie portabilă: am copiat niște viruși pe un stick de memorie USB și l-am conectat apoi la calculatorul nostru de teste. G DATA a reacționat imediat și ne-a întrebat dacă vrem să îl scanăm după malware. Am spus da și, un minut mai târziu, stick-ul nu mai avea viruși. Acesta este un rezultat foarte bun.

G DATA Total Security

Ultimul test antivirus pe care l-am făcut a fost să instalăm Windows 10 pe calculatorul nostru de teste, să îl infectăm cu mulți viruși și apoi să îi cerem lui G DATA Total Security să îl curețe. Suita de securitate a reușit să se instaleze și apoi a început imediat să detecteze și să elimine viruși. După ce a detectat câțiva cu ajutorul motorului de scanare în timp real, ceilalți viruși au fost curățați de scanarea antivirus de sistem completă. Acesta este un rezultat excelent!

G DATA Total Security

De asemenea, este important ca motorul antivirus să îți ofere o viteză de scanare decentă, astfel încât să nu dureze foarte mult timp să afli dacă ai sau nu malware pe calculator. De aceea, am verificat și cât de mult îi ia să scaneze partiția noastră de sistem de 126 GO cu 35 GO de date pe ea. În medie, antivirusul a avut nevoie de 6 minute pentru a scana această partiție. Însă, prima dată când rulezi o scanare completă de sistem, să te aștepți să dureze mult mai mult, deoarece G DATA folosește scanarea inițială pentru a crea o bază de date cu fișierele tale și cu proprietățile lor, astfel ca mai târziu știe care fișiere au fost modificate și care nu.

Pentru a primi și o a doua opinie, ne-am uitat și la ce au avut de spus alte organizații de securitate independente despre G DATA Total Security:

  • AV-TEST a evaluat G DATA Internet Security cu 5,5 puncte din 6 pentru protecție și 5 puncte din 6 pentru performanță și pentru utilizare.

  • AV-Comparatives nu a testat produsele G DATA în ultimii ani.

  • Virus Bulletin a evaluat G DATA Antivirus Business și a măsurat o rată de protecție proactivă de 75.40% și o rată de detecție reactivă de 86.10%.

G DATA Total Security ne oferă un modul antivirus foarte bun, capabil să te protejeze împotriva oricăror tipuri de amenințări, atât offline cât și online. Scutul web nu te va lăsa să te apropii de saiturile web periculoase, iar motoarele antivirus nu lăsa malware-ul să îți infecteze calculatorul.

Instrumente suplimentare

G DATA Total Security include câteva instrumente suplimentare care ar putea fi folositoare utilizatorilor săi:

G DATA Total Security
  • Backup - îți dă opțiunea de a crea și restaura copii de rezervă ale datelor tale personale. Acest instrument este bun și, dacă este configurat corect, poate să realizeze backup-uri regulat, în funcție de programul pe care îl configurezi tu. Poate să stocheze backup-uri pe unitățile de disc locale, în rețea sau pe discuri optice precum DVD-uri.

  • Password Manager - un instrument de administrare al parolelor care este simplu și ușor de înțeles. Îți oferă extensii pentru Google Chrome, Mozilla Firefox și Internet Explorer. Dacă nu folosești deja LastPass sau un alt administrator de parole similar, cel oferit de G DATA Total Security îți poate fi util.

  • Tuner - te ajută să modifici și să îmbunătățești unele setări din Windows, precum și să elimini periodic intrările inutile din regiștri și fișierele temporare. Deși unor oameni le plac aceste instrumente, noi nu facem parte din acest grup, deoarece ele nu sunt altceva decât clone ale instrumentelor deja disponibile în Windows.

  • Parental controls - un instrument simplu pentru controlarea tipului de conținut web pe care copiii tăi au permisiunea să îl acceseze. Poți, de asemenea, să monitorizezi timpul pe care îl petrec online sau folosind calculatorul. Este ușor de folosit și de configurat așa că, dacă ești părinte, probabil că îl vei aprecia.

  • Encryption - îți dă posibilitatea de a crea un seif în care să îți protejezi datele sensibile. Seifurile pe care le creezi pot fi accesate la fel ca orice altă unitate de disc din calculatorul tău, fiind astfel foarte ușor de folosit.

  • Autostart Manager - este un instrument care îți dă controlul asupra programelor care pornesc o dată cu Windows. Dar, spre deosebire de Managerul de activități din Windows, acest instrument îți dă voie să configurezi aplicațiile să pornească întârziat, în loc de a le dezactiva complet.

  • Device control - te lasă să alegi care dintre dispozitivele conectate la calculatorul tău sunt accesibile și pot fi utilizate de către diferitele conturi de utilizatori de pe calculatorul tău.

G DATA Total Security

Majoritatea instrumentelor suplimentare incluse în G DATA Total Security sunt ușor de folosit și multe dintre ele sunt și utile. Singurul lucru pe care am fi vrut să îl vedem în plus, este un abonament VPN, astfel încât utilizatorii G DATA să fi fost protejați atunci când folosesc rețele wireless nesigure precum cele din aeroporturi sau cafenele.

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Cât timp l-am folosit, G DATA Total Security ni s-a părut a fi foarte bine configurat în mod implicit. Totuși, există un lucru care ar putea fi îmbunătățit: să creezi o scanare antivirus programată. Implicit, G DATA îți scanează calculatorul după viruși de fiecare dată când se află în repaus, dar, pentru o siguranță și mai ridicată, ai putea să creezi și o scanare antivirus programată care să ruleze la un interval de două săptămâni. Vei putea face acest lucru în "Virus protection (Protecție virus) -> Scheduled virus checks (Scanări antivirus programate)".

G DATA Total Security

G DATA Total Security oferă o mulțime de setări, dar majoritatea lor sunt configurate bine în mod implicit, așa că nu este nevoie să te joci cu ele, decât dacă ai tu niște dorințe speciale.

Care este părerea ta despre G DATA Total Security?

G DATA Total Security este o suită de securitate excelentă, care se descurcă foarte bine în a te proteja împotriva malware-ului și a saiturilor web periculoase, dar care nu impresionează când discutăm despre oprirea amenințărilor din rețeaua locală. Deși interfața sa de utilizare este bine organizată, se pare că ea este adresată în principal utilizatorilor mai conservatori, celor care le plac design-urile clasice. Tu ce crezi? Îți place G DATA Total Security? Ai da banii pe care ți-i cere?

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows