Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Total Security

Rating

Protecție firewall

Kaspersky Total Security include un modul firewall bun, bine integrat cu Windows 10. Firewall-ul este capabil să detecteze tipul de rețea la care ești conectat (publică sau privată) și își ajustează automat nivelul de protecție în funcție de ceea ce alegi în Windows. Acest proces este complet automat așa că nu trebuie să-ți configurezi manual firewall-ul.

Kaspersky Total Security, 2018

Pentru a testa eficiența firewall-ului lui Kaspersky, am folosit două scanere de vulnerabilități: Nmap și Nessus. Când am folosit un profil de rețea privată, Nmap a reușit să identifice 9 porturi deschise, în timp ce Nessus a găsit 7 și o vulnerabilitate la atacurile de tip man-in-the-middle. După ce am setat profilul rețelei pe public, Nmap a găsit 5 porturi deschise și Nessus a identificat 3. Atât Nmap cât și Nessus au putut să afle adresa MAC a sistemului nostru de test. Din păcate, aceste rezultate sunt sub medie față de modulele firewall incluse în alte suite de securitate.

Ne place cât de bine este integrat modulul firewall din Kaspersky Total Security cu Windows 10. Totuși, în materie de protecție, firewall-ul este doar mediu și nu putem spune că el excelează.

Protecție antivirus și antispyware

Primul lucru pe care l-am verificat la antivirus a fost să vedem cât de bine se descurcă în fața amenințărilor online pe care le întâlnești atunci când navighezi pe internet. Ceva mai devreme am menționat că Kaspersky Total Security include o extensie de browser numită Kaspersky Protection. Dacă folosești Google Chrome sau Mozilla Firefox, această extensie îți va oferi evaluări pentru rezultatele căutărilor tale, te va ajuta să blochezi banner-ele de pe paginile pe care le vizitezi și îți va da posibilitatea de a bloca saiturile web din a colecta de date despre tine.

Kaspersky Total Security, 2018

Chiar dacă nu activezi extensia Kaspersky Protection sau dacă preferi să folosești alte browsere web precum Microsoft Edge sau Opera, Kaspersky Total Security tot te va proteja prin faptul că scanează tot traficul de internet de pe calculatorul tău.

Pentru a vedea cât de bine ești protejat pe internet, am folosit cele mai populare browsere web (Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox și Opera) pentru a vizita o serie de saituri periculoase. Pentru a obține rezultate echivalente, nu am folosit extensia oferită de suita de securitate în niciunul dintre aceste browsere. Vestea bună este că Kaspersky Total Security ne-a blocat accesul la paginile web infectate de fiecare dată când am încercat să le vizităm, în toate navigatoarele web menționate.

Kaspersky Total Security, 2018

În continuare, am vrut să vedem ce face Kaspersky atunci când conectăm la calculator un stick de memorie USB plin de malware. Comportamentul pe care l-am văzut a fost exact ceea ce ne-am dorit: Kaspersky Total Security a detectat stick-ul de memorie și ne-a întrebat dacă vrem să îl scanăm. Am spus da și, în câteva minute, stick-ul de memorie era curat, fără niciun virus pe el.

Kaspersky Total Security, 2018

În continuare, am luat laptopul nostru de test, am instalat Windows 10 pe el și l-am umplut de malware divers, inclusiv ransomware. După câteva reporniri în care ne-am asigurat că laptopul de teste era o bombă gata să fie detonată, am mers online cu scopul de a descărca și instala Kaspersky Total Security. Am reușit să facem asta și, după ce suita de securitate a devenit funcțională, fișierele infectate au început să fie dezinfectate ori eliminate de pe sistem.

Kaspersky Total Security, 2018

După câteva reporniri, laptopul era din nou utilizabil, iar Kaspersky ne-a confirmat că este în continuare un produs solid din punct de vedere al protecției anti-malware pe care o oferă.

Kaspersky Total Security, 2018

Credem că viteza de scanare a antivirusului este un alt aspect important în evaluarea unui produs de securitate. Pe calculatorul nostru de test, care rulează cu Windows 10, Kaspersky Total Security a avut nevoie în medie de 3 minute pentru a scana partiția de sistem de 126 GO cu 35 de GO de fișiere pe ea. Acesta este un rezultat bun din punctul nostru de vedere.

La final, ne-am uitat la ce au avut de spus alte organizații de securitate independente despre Kaspersky:

 • AV-Test a acordat pentru Kaspersky scorul lor maxim de 6 puncte din 6 pentru toate testele pe care le desfășoară (protecție, performanță, utilizare).

 • AV-Comparatives a acordat pentru Kaspersky calificativul lor de top Advanced+ în toate testele din acest an (protecție malware, performanță, protecție în lumea reală).

 • Virus Bulletin a oferit pentru Kaspersky calificativul VB100.

Kaspersky Total Security oferă unul dintre cele mai bune motoare antimalware de pe piață. Dacă vrei ce este mai bun, atunci cu siguranță vei alege bine antivirusul Kaspersky.

Caracteristici suplimentare

Kaspersky Total Security include multe instrumente suplimentare, iar unele dintre ele sigur îți vor fi utile, deși altele poate nu:

Kaspersky Total Security, 2018
 • Protecție financiară - atunci când realizezi tranzacții financiare online, Protecție financiară deschide o fereastră de browser protejată, care verifică permanent dacă datele tale sunt în siguranță. Este recomandat să folosești acest instrument atunci când utilizezi servicii de online banking și când faci cumpărături online.

 • Manager de parole - îți stochează parolele într-o manieră sigură și îți dă posibilitatea de a le folosi oricând ai nevoie în navigatoarele tale web, atât pe PC cât și pe dispozitive cu Mac, Android sau iOS. Pentru a funcționa, ai nevoie de un cont în portalul My Kaspersky. În mod implicit, acest instrument nu este instalat, dar îl poți descărca și instala direct din interfața principală.

 • Protecție confidențialitate - include rapoarte și setări pentru sesiunile de navigare incognito, precum și un instrument de monitorizare a camerei web care îți spune dacă o aplicație încearcă să o folosească.

 • Copiere de rezervă și restaurare - îți dă posibilitatea de a crea backup-uri pentru fișierele tale, astfel încât să le poți restaura mai târziu dacă ai nevoie de ele.

 • Control parental - îți oferă posibilitatea de a configura timpul permis copilului tău pentru utilizarea calculatorului, specificarea aplicațiilor pe care el sau ea le poate folosi, restricționarea accesului la internet în funcțiile de regulile tale, blocarea sau permisiunea comunicațiilor prin serviciile de mesagerie instantă și blocarea transferului de date private (cum ar fi adresa de acasă sau numerele cardurilor de credit).

 • Protecție pentru toate dispozitivele - îți dă posibilitatea de a îți conecta toate dispozitivele protejate cu Kaspersky la contul tău din portalul My Kaspersky. Aici poți să administrezi modul în care ele sunt protejate, de la distanță, din orice browser web.

 • Instrument de actualizare software - caută după actualizări care ar putea să îmbunătățească performanțele calculatorului tău sau care ar putea să repare bug-uri sau problemele de securitate din aplicațiile pe care le ai instalate. Poți să verifici lista cu toate aplicațiile monitorizate de către Kaspersky, aici: Compatible applications.

 • Instrument de curățare software - verifică dacă ai aplicații instalate pe calculator pe care le folosești foarte rar, sau care sunt clasificate ca adware. În cazul în care crezi că ele s-au instalat din greșeală, le poți elimina ușor cu ajutorul acestui instrument. Totuși, anumitor utilizatori este posibil să nu le placă faptul că acest instrument apare pe ecran mereu, pentru a le aminti că au aplicații pe care nu le-au folosit de ceva timp.

 • Criptare date - îți dă posibilitatea de a crea un seif pentru date criptat cu AES-256, în care poți să îți pui folderele și documentele pe care vrei să le protejezi.

 • Modul Aplicații de încredere - atunci când acest mod este activat, el te protejează prin blocarea automată a oricărei aplicații care nu se află în baza de date a Kaspersky.

 • Protecție de tip cloud - îți dă posibilitatea de a te conecta sau deconecta de la rețeaua Kaspersky Secure Network. Este o idee bună să ții această opțiune activată, deoarece ajută suita de securitate Kaspersky să te protejeze mai bine și să răspundă mai rapid la amenințările cibernetice.

 • Tastatură de pe ecran - o tastatură virtuală pe care ar trebui să o folosești atunci când vrei să fii sigur că datele pe care le introduci nu sunt înregistrate de aplicații provenite din terțe părți sau de către malware.

 • Scanare de vulnerabilități - acest expert scanează Windows și aplicațiile din terțe părți (precum Flash sau Java) după vulnerabilități cunoscute și te avertizează dacă este cazul.

 • Kaspersky Rescue Disk - un instrument gratuit pe care îl poți descărca de pe saitul Kaspersky și îl poți folosi pentru a crea un disc de recuperare cu care poți să dezinfectezi calculatoare care sunt foarte rău infectate cu malware și nu mai pot să pornească în Windows.

 • Configurare browser - acest instrument analizează configurația Internet Explorer și îți recomandă îmbunătățiri pentru securitatea ta. Dacă folosești Windows 10 și nu deschizi niciodată Internet Explorer, atunci acest instrument îți este inutil.

 • Instrument de curățare pentru confidențialitate - curăță istoricul calculatorului de comenzile recente și de fișierele accesate, cookie-uri, cache-uri, jurnale și alte date similare, astfel încât activitatea ta să rămână privată.

 • Instrument de curățare fișiere - îți dă opțiunea de a elimina permanent date sensibile de pe calculatorul tău, fără a mai exista vreo șansă semnificativă de a le recupera vreodată

 • Curățitor date neutilizate - caută și șterge datele neutilizate de pe dispozitivul tău, lucruri precum fișiere de tip istoric sau jurnal, fișiere temporare sau conținutul coșului de reciclare.

 • Depanare Microsoft Windows - acest expert verifică sistemul după probleme care ar fi putut fi cauzate de activitatea malware sau de dezinfecția realizată de către suită, după care încearcă să te ajute să rezolvi problemele găsite.

 • Secure Connection (Conexiune sigură) - un serviciu VPN oferit de Kaspersky în asociere cu Hotspot Shield. Utilizarea unui serviciu VPN este o idee foarte bună mai ales dacă vrei să fii în siguranță atunci când te conectezi la rețele wireless publice care nu sunt de încredere. Este o caracteristică suplimentară foarte utilă, dar din păcate traficul de internet prin VPN este blocat la un maxim de 200 de MO pe zi. Dacă vrei mai mult, va trebui să cumperi un abonament separat. Noi am testat instrumentul VPN Secure Connection și poți să citești ce rezultate am obținut aici: Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Secure Connection VPN.

Kaspersky Total Security, 2018

Sunt multe caracteristici suplimentare oferite în Kaspersky Total Security. Multe dintre ele sunt utile și unele, precum Secure Connection VPN, sunt obligatorii dacă vrei să ai parte de o confidențialitate și o protecție crescută. Ne plac majoritatea instrumentelor incluse de către Kaspersky, deși sunt și câteva care s-ar putea să nu îți ofere multă valoare adăugată.

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Majoritatea setărilor din Kaspersky Total Security sunt configurate bine în mod implicit, dar sunt și câteva pe care este posibil să vrei să le modifici:

Kaspersky Total Security, 2018
 • Kaspersky Total Security este setat în mod implicit să îți scaneze calculatorul atunci când el este în repaus. Acesta este un lucru bun deoarece calculatorul tău nu va consuma curent degeaba atunci când nu îl folosești. Totuși, nu există scanări antivirus programate să ruleze la intervale de timp regulate. Dacă vrei să îți crești securitatea și mai mult, ar fi bine dacă ai programa măcar o scanare lunară. Poți face acest lucru în "Settings -> Scan -> Scan schedule" ("Setări -> Scanare -> Planificare scanare").

 • Kaspersky Total Security poate fi setat să detecteze nu doar viruși, viermi, troieni, adware, ci și alte tipuri de software care poate fi folosit de hackeri pentru a aduce "daune computerului sau datelor tale personale". Aceasta este o setare care este dezactivată în mod implicit - o poți găsi în "Settings -> Additional -> Threats and Exclusions settings -> Detect other software that can be used by criminals to damage your computer or personal data" ("Setări -> Suplimentar -> Tipuri de obiecte detectate -> Detectare alt software care poate fi folosit de criminali pentru a îți distruge datele de pe calculator sau datele personale").

 • În mod implicit, Kaspersky Total Security folosește o tehnologie "Advanced Disinfection technology" și, deși este un lucru bun, această tehnologie are nevoie de resurse considerabile. Acest lucru înseamnă că, dacă nu ai un PC puternic, Kaspersky Total Security poate să ți-l încetinească semnificativ atunci când sunt detectate infecții cu malware pe el. Dacă ai prefera să păstrezi performanța calculatorului, poți să iei în considerare dezactivarea acestei opțiuni. Această setare se găsește în "Settings -> Additional -> Threats and Exclusions settings" ("Setări -> Suplimentar -> Setări amenințări și excluziuni").
 • Este un lucru bun că primești notificări despre evenimentele de securitate care au loc pe calculatorul tău, dar poate că nu vrei să le și auzi, sau poate că nu vrei să primești reclame și notificări promoționale de la Kaspersky. Poți schimba aceste comportamente în "Settings -> Additional -> Notifications" ("Setări -> Suplimentar -> Notificări'").
 • Dacă Kaspersky Total Security se chinuie să ruleze scanări atunci când procesorul și discul tău sunt folosite intens pentru că lucrezi pe calculatorul tău, poți să amâni scanările lui Kaspersky până când sunt eliberate resursele. Această setare se găsește în "Settings -> Performance" (Setări -> Performanțe).
Kaspersky Total Security, 2018

Din punctul nostru de vedere, Kaspersky Total Security este configurat bine în general. Totuși, sunt multe setări și opțiuni din care să alegi, așa că este o idee bună să verifici totul și să configurezi Kaspersky după preferințele tale.

Care este părerea ta despre Kaspersky Total Security?

Kaspersky Total Security este o suită de securitate premium care excelează în a te proteja de malware și de saiturile web periculoase, deși nu este spectaculos de bună atunci când discutăm despre amenințări cu originea în rețeaua ta locală. Având în vedere că în ultimul timp, unele guverne nu par să aibă la inimă produsele Kaspersky, suntem curioși ce părere ai. L-ai cumpăra, sau vrei să cauți alte alternative? Spune-ne ce crezi, într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează