Securitate pentru toți - Recenzie KeepSolid VPN Unlimited

Securitate pentru toți - Recenzie KeepSolid VPN Unlimited
Rating

Opțiuni suplimentare în VPN Unlimited

Pe lângă conexiunile VPN, KeepSolid VPN Unlimited mai oferă două opțiuni suplimentare gratuite și trei contra cost. Prima se numește KeepSolid Wise și maschează conexiunile VPN ca trafic simplu de web și te ajută să eviți blocajele VPN în țări precum China.

Este bine de știut că pornirea funcției KeepSolid Wise s-ar putea să-ți scadă viteza conexiunii. Această funcție poate fi pornită și oprită în ecranul Network settings (Setări de rețea), accesibil din fila Account (Cont). Tot aici poți să pornești funcția Stop DNS Leak (Oprirea scurgerilor de informații prin DNS), ceea ce va face aplicația să folosească doar serverele DNS de la KeepSolid. Este recomandat să lași pornită această funcție.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

A doua opțiune suplimentară se numește Censorship Test (Test de cenzură), accesibil din bara din stânga. Aceasta va testa dacă sunt cumva saituri blocate în regiunea ta și, în schimb, îți va prelungi abonamentul tău cu o zi.

Reclamă

Bonusul de o zi se poate valorifica o singură dată pe săptămână. Apasă butonul Contribute (Contribuie) pentru a porni testul.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

După ce se încheie testul, poți să adaugi ziua suplimentară la abonamentul tău prin apăsarea butonului Send the results (Trimite rezultatele).

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

În plus, mai poți să cumperi alte trei funcții adiționale de la KeepSolid - acestea pot fi cumpărate din fila cu informații despre abonamentul tău, apăsând butonul n day(s) of VPN left (n zile de VPN rămase).

Aici poți să cumperi un abonament VPN nou sau să îl prelungești pe cel curent (în mod ciudat, aici sunt mai multe opțiuni disponibile decât pe site-ul web) și poți să cumperi trei funcții suplimentare:

 • Additional slots (sloturi suplimentare): poți să extinzi abonamentul tău pe alte 1, 3 sau 5 dispozitive timp de o lună sau un an

 • Personal IP (Adresă IP privată): poți să îți cumperi propria ta adresă IP, ea putând fi utilă dacă adresele comune sunt blocate sau încetinite

 • Personal Server (Server privat): poți să te abonezi la un server VPN privat, acesta oferind cele mai bune viteze, precum și suport prioritar și un abonament VPN gratuit

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Notă: Există o filă Protection (Protecție) în aplicația VPN Unlimited, care îți permite să configurezi funcția KeepSolid DNS Firewall (Paravan de protecție DNS), acesta oferindu-ți opțiuni de blocare de malware, a tehnicilor de urmărire și publicitate. Deși toate că aceste funcții sunt bonusuri excelente, din păcate am fost informați de către companie că vor fi eliminate în șase luni.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

KeepSolid VPN Unlimited are câteva opțiuni suplimentare într-adevăr utile, cea mai bună fiind KeepSolid Wise. Testul de cenzură este mai mult un program de bonusuri. De asemenea, Adresa IP privată și Serverul privat sunt extensii a serviciului de bază și trebuie cumpărate separat.

Setări avansate și configurare

Setările VPN Unlimited pot fi configurate în fila Account. Aici poți să schimbi parola contului tău de utilizator, poți să optezi pentru lansarea aplicației împreună cu Windows și să pornești protecția cu parolă. Aceasta va face aplicația să solicite parola contului la fiecare lansare.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Butonul Network settings îți permite să configurezi funcția KeepSolid Wise, despre care am discutat mai devreme. Tot aici poți să te deloghezi din contul tău.

VPN Unlimited pe Windows are puține setări de configurat. Acest lucru înseamnă o experiență de lucru simplă pentru pentru începători, însă utilizatorilor mai avansați le va fi dor de setările complexe și flexibilitatea inclusă în alte produse VPN.

Performanță și viteză

Oricând folosești un serviciu VPN, viteza conexiunii de internet îți va scădea puțin. Asta se datorează faptului că nu mai ești conectat direct la internet, ci printr-un server VPN. Desigur, pierderea de viteză depinde atât de serverul VPN cât și de serviciul folosit. Pentru a vedea cât de mult a afectat VPN Unlimited viteza conexiunii noastre de internet am făcut câteva teste, folosind serviciul Speedtest.net.

Reclamă

Am folosit VPN Unlimited cu o conexiune de internet care are o limită teoretică de 100 Mbps atât pentru descărcare (download), cât și pentru încărcare (upload). Captura de ecran de mai jos îți arată viteza măsurată de Speedtest înainte de a instala VPN Unlimited pe calculatorul nostru folosit pentru teste. Chiar dacă vitezele nu sunt egale cu limita maximă teoretică, ele sunt relativ aproape de 100 Mbps.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Mai întâi am folosit VPN Unlimited pentru a ne conecta la serverul cel mai rapid posibil, prin alegerea serverului Optimal. Acesta era în Chișinău, Republica Moldova. Am observat o pierdere de viteză destul de drastică: atât viteza de download, cât și cel de upload au scăzut în mod considerabil și timpul de ping a fost destul de mare.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Apoi ne-am dus puțin mai departe și am ales un server pe același continent, dar într-o țară diferită - Germania, Europa. Ambele viteze au urcat în jur de 50 de Mbps, ceea ce înseamnă că serverul VPN din Germania este mult mai bun decât cel din Moldova.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Pentru testul următor am ales un server pe un al continent și într-o locație foarte populară: Statele Unite. Viteza conexiunii nu a scăzut foarte mult: viteza de download a fost în jur de 50 Mbps, iar cea de upload în jur de 32 de Mbps, acesta fiind un rezultat foarte bun.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

În final, ne-am dus pe partea cealaltă a lumii, Australia. Aici timpul de răspuns la ping a fost destul de mare, dar viteza de download a fost remarcabil de bună, peste 25 de Mbps, ceea ce pare să fie cea mai bună viteză măsurată de noi pe un server VPN din Australia. Viteza de upload însă abia a urcat peste 3 Mbps.

KeepSolid VPN Unlimited
KeepSolid VPN Unlimited

Trebuie să știi că, oricând folosești un serviciu VPN, vei avea parte de o scădere de viteză. Din fericire KeepSolid VPN Unlimited este un serviciu de VPN rapid. Serverele lor din Europa de Vest și Australia au viteze excepționale, însă unele servere din Europa de Est nu au făcut față așteptărilor.

Setări implicite pe care este posibil să vrei să le ajustezi

Nu sunt prea multe de modificat la setările aplicației VPN Unlimited. Totuși, îți dăm niște sfaturi pentru a profita din plin de aplicație:

 • Implicit, VPN Unlimited pornește împreună cu Windows. Poate că nu o să ai nevoie întotdeauna de aceasta, deci poți să dezactivezi această opțiune pentru a face pornirea sistemului de operare mai rapidă.
 • Îți recomandăm să activezi funcția de protejare cu parolă, pentru a fi sigur că nimeni nu modifică setările aplicației.
 • Dacă te afli într-o țară unde serviciile VPN pot fi blocate, este recomandat să pornești KeepSolid Wise.

KeepSolid VPN Unlimited are un număr mic de setări de configurat și nu prea ai cum să îmbunătățești funcționarea aplicației. Începătorii vor aprecia acest aspect.

Pro și contra

KeepSolid VPN Unlimited are următoarele aspecte pozitive:

 • Interfața de utilizare este simplă și ușor de folosit
 • Serverele KeepSolid VPN sunt de obicei destul de rapide
 • Serviciul este disponibil pe multe platforme
 • Are o variantă de încercare de 7 zile și garanție de returnare a banilor tot de 7 zile

Acest serviciu VPN are și niște dezavantaje:

 • Nu sunt disponibile multe setări avansate
 • Firewall-ul este un serviciu excelent, dar va fi eliminat în curând
 • Lipsesc unele funcții convenabile (precum reguli automate pentru rețele Wi-Fi noi)
Notă produs 4/5

Verdict

KeepSolid VPN Unlimited oferă ceea ce te aștepți de la un serviciu VPN: multe servere VPN, viteze bune, o interfață simplă care este ușor de folosit chiar și de începători, precum și funcții de bază care îl fac și mai util decât alte servicii. Este disponibil pe multe platforme, iar configurarea sa nu necesită efort. Totuși, utilizatorii avansați vor vrea mai multe opțiuni de configurare și de personalizare. KeepSolid VPN Unlimited este unul din cele mai bune servicii VPN de pe piață și o alegere bună pentru începători și utilizatori mai puțin experimentați.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows