Cum activezi Tastatura tactilă în Windows 11

Cum activezi Tastatura tactilă în Windows 11

Dacă folosești un dispozitiv cu ecran tactil ce rulează Windows 11, tastatura tactilă te poate ajuta în diferite situații. Poate vrei să-ți folosești PC-ul ca tabletă sau poate tastatura sa fizică s-a stricat ori nu mai are baterie. Activarea tastaturii tactile adaugă o scurtătură pentru aceasta pe bara de activități și îți permite să o aduci pe ecran cu o singură apăsare atunci când ai nevoie de ea. În plus, dacă vrei să te distrezi, tastatura tactilă din Windows 11 include și emoticoane. Citește acest ghid pentru a afla cum activezi sau dezactivezi tastatura tactilă din Windows 11:

Reclamă

Cum activezi Tastatura tactilă din Windows 11

În funcție de dispozitivul tău și de setările sale implicite, caracteristica Tastatură tactilă poate fi dezactivată în mod implicit în Windows 11. Însă o poți activa ușor pentru a-i adăuga pictograma la bara de activități. Pentru a începe, dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe o zonă liberă de pe bara ta de activități, iar apoi, apasă pe „Setări pentru bara de activități”.

Accesează setări pentru bara de activități

Accesează setări pentru bara de activități

PONT: Poți ajunge în același loc deschizând aplicația Setări, accesând Personalizare și, apoi, „Bară de activități”.

Reclamă

În secțiunea „Pictograme colț bară de activități”, apasă pe comutatorul de lângă Tastatură tactilă pentru a o activa.

Activează Tastatura tactilă din Windows 11

Activează Tastatura tactilă din Windows 11

În zona de notificare a barei de activități, este afișată imediat pictograma tastatură, după cum vezi mai jos.

Pictograma Tastatură tactilă în Windows 11

Pictograma Tastatură tactilă în Windows 11

Dacă apeși pe ea, tastatura tactilă este afișată în partea de jos a ecranului și o poți folosi pentru a tasta în orice aplicație.

Tastatura tactilă din Windows 11

Tastatura tactilă din Windows 11

Cum dezactivezi Tastatura tactilă din Windows 11

Dacă vrei să dezactivezi tastatura tactilă din Windows 11, dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe bara de activități din nou pentru a accesa „Setările pentru bara de activități”, după cum am arătat în capitolul precedent. Apoi, sub “Pictograme colț bară de activități”, oprește comutatorul din dreptul opțiunii Tastatură tactilă.

Dezactivează tastatura tactilă din Windows 11

Dezactivează tastatura tactilă din Windows 11

Pictograma tastatură este ascunsă de pe bara de activități.

Îți place Tastatura tactilă din Windows 11?

Îmi place să am o tastatură de rezervă pentru dispozitivele mele cu ecran tactil, deci am activat pictograma Tastatură tactilă din Windows 11. Pentru că folosesc multe emoticoane, este ușor și distractiv să am conversații în timp ce-mi folosesc laptopul ca tabletă. Ție îți place tastatura tactilă din Windows 11? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Windows