Cum adaugi sau elimini pictograme din bara de activități din Windows 11

Cum adaugi sau elimini pictograme din bara de activități din Windows 11

Dacă te întrebi cum adaugi o pictogramă la bara de activități din Windows 11, asta depinde de ce element vrei să incluzi. Există mai multe metode de a fixa o scurtătură la bara de activități din Windows 11, și poți adăuga și orice elemente ale barei de activități sau pictograme din colțul acesteia, care ți se par folositoare. Sau poate vrei să știi cum elimini pictograme de pe bara de activități din Windows 11 pentru a face loc scurtăturilor de care ai nevoie în fiecare zi. Oricum ar fi, în acest ghid, îți arăt cum adaugi sau elimini pictograme din bara de activități în Windows 11. Îți voi arăta, de asemenea, cum folosești aplicația Setări pentru a gestiona pictogramele ascunse în bara de sistem. Hai să începem:

Reclamă

Cum afișezi sau ascunzi elementele barei de activități în Windows 11 (Widgeturi, Căutați, Vizualizare activitate, Chat)

În mod implicit, bara de activități din Windows 11 include patru butoane standard, pe care Microsoft le numește Elementele barei de activități. Trei dintre acestea, Căutați, Vizualizare activitate și Chat, se află în centru, iar al patrulea este butonul Widgeturi (care deschide un panou cu widgeturile din Windows 11), aflat în partea stângă a barei de activități.

Elementele barei de activități Widgeturi, Căutați, Vizualizare activitate și Chat

Elementele barei de activități Widgeturi, Căutați, Vizualizare activitate și Chat

Aceste elemente standard din bara de activități a Windows 11 îți oferă acces la câteva funcții pe care Microsoft le consideră importante pentru toți utilizatorii:

 • Căutați te ajută să găsești elemente pe calculator și pe internet și, de asemenea, să inițiezi o conversație cu cea mai recentă inovație a Microsoft, asistentul AI Bing Chat. Pentru mai multe detalii, accesează Cum folosești Căutarea din Windows 11 și Bing Chat și ChatGPT vin în lumea Windows: Cum funcționează?.
 • Vizualizare activitate permite folosirea mai multor desktopuri virtuale pentru a-ți organiza munca și a te concentra mai bine pe activitățile tale. Am explicat ce este Vizualizare activitate când a fost introdusă în Windows 10.
 • Chat este o scurtătură către Microsoft Teams, o aplicație de mesagerie folosită de unele companii și angajați pentru a purta conversații și a avea întâlniri.
 • Widgeturi deschide panoul cu widgeturi din Windows 11, pe care-l poți personaliza să arate informațiile de care ai nevoie, de la știri și prognoza meteo la calendar, lista de activități și altele. Îl poți folosi chiar și pentru a arunca o privire rapidă asupra celor mai recente conversații purtate în aplicația Messenger de pe Facebook sau pentru a începe ușor să asculți un playlist popular pe Spotify. După părerea mea, această funcție este un detaliu plăcut, dar alți utilizatori ar putea dori să scape complet de Widgeturi. Consultă acest ghid pentru a afla mai multe despre ele, inclusiv cum personalizezi sau elimini widgeturile: Cum lucrezi cu Widgeturi în Windows 11.

Pentru a controla care din aceste activități sunt afișate, dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe o zonă liberă de pe bara de activități, iar apoi apasă pe „Setări pentru bara de activități”.

Cum deschizi Setările pentru bara de activități

Cum deschizi Setările pentru bara de activități

Asta deschide aplicația Setări la secțiunea Bară de activități a filei Personalizare. Poți vedea Elementele barei de activități în partea de sus a panoului din dreapta.

Setările pentru Elementele barei de activități

Setările pentru Elementele barei de activități

Dacă vrei să elimini Căutarea din bara de activități a Windows 11, apasă pe meniul derulant de lângă Căutați și selectează Ascundeți. Pentru toate celelalte elemente - Vizualizare activitate, Widgeturi și Chat - dezactivează comutatoarele acestora pentru a le elimina pictogramele din bara de activități.

Cum elimini pictogramele Widgeturi, Căutați, Vizualizare activitate și Chat

Cum elimini pictogramele Widgeturi, Căutați, Vizualizare activitate și Chat

Poți vedea cum pictogramele apar sau dispar de pe bara de activități când activezi sau dezactivezi comutatoarele.

SUGESTIE: Dacă nu îți place noua poziționare, știai că poți muta Meniul Start și bara de activități la stânga în Windows 11?

Reclamă

Cum afișezi sau ascunzi pictogramele barei de sistem în Windows 11

Secțiunea Setări pentru bara de activități oferă și opțiuni pentru a controla pictogramele afișate în partea dreaptă a barei de activități: Pictogramele barei de sistem. Reține că acestea se numeau Pictograme colț bară de activități înainte de actualizarea Windows 11 Moment 2 Update. Iată cum afișezi sau ascunzi pictogramele barei de sistem:

În primul rând, ai la dispoziție trei pictograme în bara de sistem, care pot fi afișate lângă butoanele pentru limba tastaturii sau pentru rețea din Windows 11.

Pictogramele barei de sistem din Windows 11

Pictogramele barei de sistem din Windows 11

Dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe o zonă liberă din bara de activități, apoi apasă pe Setări pentru bara de activități. În rubrica Pictogramele barei de sistem:

 • Activează sau dezactivează comutatorul de lângă Meniul creion pentru a afișa sau dezactiva pictograma Creion. Dacă rulezi Windows 11 pe un dispozitiv cu ecran tactil cu un stylus, poți folosi această pictogramă pentru a avea acces la opțiuni și aplicații suplimentare.
 • Apasă pe meniul derulant din dreptul opțiunii Tastatură tactilă și selectează comportamentul tău preferat:
  • Afișează butonul Tastatură tactilă „Când nu este atașată nicio tastatură”,
  • Afișează Întotdeauna pictograma Tastatura tactilă, indiferent dacă ai sau nu o tastatură conectată la dispozitivul tău Windows,
  • Nu arăta Niciodată butonul Tastatura tactilă, eliminând efectiv pictograma sa din bara de sistem.
 • Activează sau sau dezactivează comutatorul Suport tactil virtual pentru a-i afișa sau ascunde pictograma în bara de sistem. Suport tactil virtual poate înlocui mouse-ul și ajuta utilizatorii ce folosesc Windows 11 pe o tabletă.

Cum afișezi sau elimini pictogramele barei de sistem

Cum afișezi sau elimini pictogramele barei de sistem

SUGESTIE: Dacă apeși pe pictogramele de rețea, volum sau baterie din colțul barei de activități, se deschid Setările rapide din Windows 11.

Reclamă

Pe lângă cele trei deja menționate, există și alte pictograme în bara de sistem, care pot apărea în partea dreaptă a barei de activități. Unele dintre ele sunt mereu acolo, iar altele pot fi ascunse și accesate doar apăsând pe mica săgeată orientată în sus, din stânga barei de sistem.

Butonul pentru meniul pictograme ascunse din bara de sistem a Windows 11

Butonul pentru meniul pictograme ascunse din bara de sistem a Windows 11

Windows 11 îl numește Meniu pictograme ascunse și poți gestiona toate pictogramele din acest meniu din rubrica Alte pictograme din bara de sistem a setărilor pentru bara de activități. Dacă nu este deja deschisă, apasă pe secțiunea Alte pictograme din bara de sistem pentru a o extinde.

Alte pictograme din bara de sistem

Alte pictograme din bara de sistem

Primul lucru pe care-l poți decide în rubrica Alte pictograme din bara de sistem este dacă vrei să afișezi Meniul pictograme ascunse sau să-l ascunzi complet. Dacă alegi a doua opțiune, săgeata acestuia, afișată în stânga barei de sistem, va fi eliminată și nu vei mai putea vedea niciuna dintre pictogramele ascunse din meniu.

Activează sau dezactivează meniul cu pictograme ascunse în Windows 11

Activează sau dezactivează meniul cu pictograme ascunse în Windows 11

Dacă alegi să afișezi Meniul pictograme ascunse, poți controla ce pictograme apar în interiorul său. Dezactivează comutatorul din dreptul fiecărei pictograme pe care vrei s-o elimini din bara de activități, dar pe care vrei s-o vezi afișată în Meniul pictograme ascunse.

Cum alegi pictogramele ascunse din bara de sistem

Cum alegi pictogramele ascunse din bara de sistem

NOTĂ: Pictograma unei aplicații apare în bara de sistem numai atunci când aplicația respectivă rulează pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 11. Nu contează dacă alegi să incluzi pictograma unei aplicații în bara de sistem sau s-o afișezi doar în meniul de pictograme ascunse; aceasta apare numai când pornești aplicația sau programul respectiv.

Reclamă

Cum fixezi o scurtătură la bara de activități din Windows 11

Dacă vrei să știi cum fixezi la bara de activități în Windows 11, cel mai ușor mod este să lansezi aplicația și să dai clic dreapta sau să apeși și să menții apăsat pe pictograma sa din bara de activități. Apoi, din meniul contextual, apasă pe „Fixați la bara de activități”.

Cum fixezi o aplicație deschisă la bara de activități din Windows 11

Cum fixezi o aplicație deschisă la bara de activități din Windows 11

Poți, de asemenea să dai clic dreapta sau să apeși și să menții apăsat pe oricare din scurtăturile fixate la Meniul Start. Apoi, apasă pe „Fixare în bara de activități”.

Cum fixezi un element din Meniul Start la bara de activități

Cum fixezi un element din Meniul Start la bara de activități

Poți fixa o aplicație la bara de activități și din lista Toate aplicațiile, afișată în Meniul Start. Pentru mai multe detalii referitoare la găsirea aplicațiilor tale preferate în acest mod, citește ghidul nostru despre folosirea Meniului Start din Windows 11. Dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe o aplicație, accesează Mai multe, iar apoi apasă pe „Fixare în bara de activități”.

Cum fixezi o aplicație din Meniul Start la bara de activități

Cum fixezi o aplicație din Meniul Start la bara de activități

Dacă vrei să anulezi fixarea unor pictograme din bara de activități în Windows 11, dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe cea pe care vrei să o elimini. În meniul contextual, apasă pe „Anulați fixarea la bara de activități”.

Cum anulezi fixarea unei pictograme la bara de activități din Windows 11

Cum anulezi fixarea unei pictograme la bara de activități din Windows 11

NOTĂ: Bara de activități din Windows 11 este destul de folositoare, dar nu suntem încântați de experiență per total, după cum poți afla din articolul nostru despre lucrurile pe care nu le poți face cu bara de activități din Windows 11.

Tu ai adăugat sau eliminat pictograme din bara de activități în Windows 11?

Acum știi cum adaugi sau elimini pictograme atât de pe bara de activități, cât și din bara de sistem în Windows 11. Înainte de a închide acest ghid, sunt curios care au fost intențiile tale. Îmi poți spune ce pictograme ai ales să adaugi sau să elimini din bara de activități a Windows 11? Ai încercat să scapi de butonul Widgeturi, ca unii din prietenii mei, sau a fost vorba de altceva? Spune-mi răspunsul tău în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows