Top 10 jocuri gratuite pentru Windows 10 din Magazinul Windows

Microsoft va încerca o abordare diferită asupra gaming-ului din Windows 10, legată, mai ales, de noile aplicații universale. Aceasta va oferi o adevărată experiență cross-platform pentru jocuri. Ca atare, am vrut să vedem ce titluri pot fi jucate în Windows 10 și, desigur, care dintre acestea oferă o calitate superioară fără să trebuiască să plătești ceva pentru ele. Există o mulțime de posibilități, atât gratuite cât și cu plată, pe care le poți încerca, însă noi am decis să îți propunem 10 jocuri gratuite pe care le puteți juca chiar acum pe orice dispozitiv cu Windows 10. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că cele mai multe dintre aceste jocuri oferă și o serie de caracteristici contra cost, care îți vor îmbunătăți considerabil experiența de joc, asta dacă vei face anumite achiziții în cadrul aplicației. De asemenea, am încercat să acoperim o gamă cât mai largă de genuri, pentru mai multe tipuri de jucători și preferințele acestora, deoarece nu este ușor să discuți despre toate jocurile gratuite de top disponibile în Magazinul Windows.

Informații importante

După cum am menționat deja, una dintre cele mai importante caracteristici ale acestei noi politici Microsoft este legată de posibilitatea de a juca aceleași jocuri pe mai multe platforme, cu ajutorul aplicațiilor universale. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, vei fi capabil să joci un joc pe internet de pe calculator cu oameni care folosesc versiunea de Xbox a acestuia. Noua strategie, care necesită o dezvoltare destul de importantă a zonei tehnice, va face posibil ca Microsoft să reunească platformele sale Xbox și Windows. De asemenea, prin aceasta schimbare, Microsoft va reuși să creeze un nou ecosistem de gaming care se va întinde de la laptop-uri și desktop-uri la tablete și, desigur, console de jocuri, dar și la smartphone-uri cu Windows.

În centrul tuturor acestor noi caracteristici vei găsi aplicația Xbox, care este instalată din start în Windows 10. Aceia dintre voi care s-au jucat vreodată cu un Xbox One vor observa imediat că această aplicație seamănă izbitor, la nivel grafic, cu cea a tabloului de bord al Xbox-ului lor și toate caracteristicile sale interesante. De exemplu, funcția DVR Jocuri va fi disponibilă pentru orice dispozitiv cu Windows 10 și îți va permite să înregistrezi, să editezi și, în mod evident, să împărtășești capturile tale de ecran din jocuri cu prietenii.

Dar, să ne oprim aici cu toate aceste detalii tehnice și să încercăm să vedem ce jocuri gratuite poți folosești chiar acum pe dispozitivul tău cu Windows 10.

1. Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne este unul dintre cele mai populare jocuri de curse din Magazinul Windows, care include toate dezvoltările constante ale francizei deținute de Gameloft. Acesta va necesita un timp destul de mare pentru descărcare și instalare, deoarece implică un fișier cu dimensiunea de 1,6 GO, așa că relaxează-te și așteaptă ca totul să se termine. Totuși, după ce îl vei instala, vei fi întâmpinat de o listă de peste 95 de mașini, inclusiv automobile de top precum Ferrari FXX sau Lamborghini Veneno, pe care vei fi capabil să le utilizezi după ce, treptat, le vei debloca cu banii câștigați din curse.

Această ultimă variantă a seriei beneficiază de 13 locații exotice diferite, fiecare cu un număr mare de rute care le poți folosi pentru a nu te plictisi. De asemenea, îți va oferi o mare varietate de moduri de joc, inclusiv noul Mod Infected în care vei avea boost-uri nelimitate dacă infectezi alți jucători cu un virus mortal. O altă caracteristică extraordinară a jocului Asphalt 8: Airborne este modul multiplayer, care îți va permite să joci curse simultane online, cu până la 8 jucători diferiți, sau curse asincrone în care vei putea să te întreci cu prieteni tăi chiar dacă aceștia nu sunt online. Jocul îți va oferi o experiență de curse fluentă, cu controale precise, care te va ține lipit de ecran destul de mult timp. Ai posibilitatea să faci unele achiziții contra cost în aplicație, însă am putut observa o tendință enervantă de a le recomanda constant.

Descărcare: Asphalt 8: Airborne.

2. Despicable Me: Minion Rush

Acest joc hilar este o recomandare pentru toți aceia dintre voi care, în același timp, iubesc minioni și folosesc Windows 10. Despicable Me: Minion Rush este un joc tipic genului endless runner, unde te vei juca cu un astfel de minion drăguț care trebuie să evite obstacole, să colecteze banane și să lupte cu răufăcători pentru a-l impresiona pe șeful Gru și pentru a câștiga titlul de Minionul Anului. Principalele monede din joc sunt bananele pe care le poți utiliza pentru a achiziționa upgrade-uri, arme și costumații pentru micul tău minion.

Jocul are sute de misiuni, care sunt pline de surprize amuzante și obstacole dificile. De asemenea, vei putea alega prin locații extrem de cunoscute din film, cum ar fi laboratorul lui Gru sau vizuina lui El Macho. Jocul îți va oferi o experiență plăcută, însă necesită petrecerea unei perioade destul de mari de timp pentru a putea progresa. Desigur, poți utiliza bani reali pentru a face achiziții în aplicație care te vor ajuta să termini misiunile într-un ritm mult mai rapid și cu realizări mult mai mari.

Descărcare: Despicable Me: Minion Rush.

3. Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter 5 este un joc de tip RPG foarte bine construit, care aduce o mulțime de provocări, creând și destul de multă dependență. Acesta este cea mai nouă parte a serie produse de Gameloft, care continuă interesanta aventură de tip hack n 'slash din primele jocuri cu un sistem de luptă mult mai rapid și mai fluid. Modul de joc este destul de simplu, deoarece trebuie să îți ghidezi eroul (un vânător de recompense) într-o lume fantastică (Regatul Valenthia) și printr-o multitudine de locații și misiuni. Nu vei avea opțiunea de a alege între clase diferite de caractere, dar vei putea să dezvolți modul în care luptă personajul tău cu ajutorul unui număr de 46 de tipuri armuri și 150 de arme standard. De asemenea, jucătorii pot personaliza două sloturi pentru vrăji și să aleagă un element prins de centură care le-ar putea oferi avantaje suplimentare.

Pe lângă misiunile single player, vei avea, de asemenea, posibilitatea să participi la evenimente zilnice și săptămânale, unde poți câștiga materiale unice care te vor ajuta la contopirea anumitor tipuri de arme, aducând astfel o serie de modificări importante ale echipamentului tău. De asemenea, poți folosi prietenii tăi sau alți jucători ca aliați, pentru a vă ajuta de-a lungul călătoriilor. În cele din urmă, trebuie să spunem că acesta este un joc care va crea foarte multă dependență pentru cei dintre voi care iubesc jocurile de tip role-playing, cu o grafică excelentă, multă interacțiune cu celelalte personaje ale poveștii și, desigur, o cantitate substanțială de hack n 'slash. Trebuie să știi că jocul cuprinde, de asemenea, achiziții contra cost care îți pot face viața mult mai ușoară în joc, însă încearcă să le tratezi cu multă atenție.

Descărcare: Dungeon Hunter 5.

4. Age of Empires: Castle Siege

Acest joc face parte din aplicațiile universale dezvoltate și pentru Windows 10, care beneficiază de integrarea în aplicația Xbox și pe care îl vei putea juca pe mai multe dispozitive. Acesta face parte din bine cunoscuta serie Age of Empires și a fost dezvoltat ca un joc de tip tower defense, a cărui acțiune se petrece în Evul Mediu. Modul de joc se bazează pe construirea unui castel, colectarea diferitelor tipuri de resurse și, evident, atacarea castelelor celorlalți jucători, pentru a obține mai multe resurse și, desigur, pentru ați crește rangul. Fundalul medieval al Age of Empires: Castle Siege îți va oferi posibilitatea de a alege între mai multe civilizații, inclusiv Ordinul Cavalerilor Teutoni, Imperiul Bizantin sau Rusia Kieveană. Fiecare dintre aceste civilizații prezintă abilități și tehnologii unice, care pot fi extrem de avantajoase pentru diferite stiluri de joc. Poți recruta, de asemenea, eroi celebri pentru a ajuta trupele tale să prădeze orașele celorlalți jucători mult mai ușor, folosindu-te de fiecare dintre abilitățile lor speciale, de exemplu, Richard Inima de Leu va crește forța atacurilor și viteza trupelor din apropierea sa.

Desigur, există mult mai multe caracteristici decât cele menționate mai sus, unele care ar putea chiar acoperi nevoile unor persoane cu o experiență mult mai mare în jocuri de strategie. Age of Empires: Castle Siege impune dezvoltarea constantă a imperiului tău prin construirea unei armate de mari dimensiuni, consolidarea apărării castelului tău și prin folosirea rațională a resurselor. Vei fi capabil să cumperi resurse suplimentare prin achiziții contra cost în joc pentru a accelera evoluția ta, însă răbdarea și logica sunt trăsăturile care te pot face un jucător formidabil. Grafica este chiar foarte bună, iar modul de joc te va face să revii constant. Dacă îți plac jocurile de strategie, ar trebui, cu siguranță, să încerci Age of Empires: Castle Siege pe Windows 10.

Descărcare: Age of Empires: Castle Siege.