Cele mai bune 15 jocuri gratuite pentru Windows 10, din Magazinul Microsoft

Microsoft încearcă o abordare diferită asupra gaming-ului din Windows 10, legată, mai ales, de noile aplicații universale. Compania promite o adevărată experiență cross-platform pentru jocuri. Ca atare, am vrut să vedem ce titluri pot fi jucate în Windows 10, care dintre acestea oferă o calitate bună și sunt gratuite. Există multe posibilități, atât gratuite cât și cu plată, pe care le poți încerca, însă noi am decis să îți propunem cincisprezece jocuri gratuite pe care le poți juca imediat, pe orice dispozitiv cu Windows 10. Trebuie să ții cont de faptul că cele mai multe dintre aceste jocuri oferă și o serie de facilități contra cost, care îți pot îmbunătăți experiența de joc, dacă vei face anumite achiziții. De asemenea, am încercat să acoperim o gamă cât mai largă de genuri, pentru câț mai multe tipuri de jucători.

Înainte de a continua, citește această secțiune:

Una dintre cele mai importante caracteristici ale politicii Microsoft este legată de posibilitatea de a juca aceleași jocuri pe mai multe platforme, cu ajutorul aplicațiilor universale. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, vei fi capabil să joci un joc de pe calculator cu persoane care folosesc versiunea de Xbox One a acestuia. Această strategie face posibil ca Microsoft să reunească platformele sale Xbox și Windows. De asemenea, înseamnă că Microsoft poate să creeze un nou ecosistem de gaming care se întinde de la laptopuri și desktop-uri la tablete și console de jocuri, dar și la acum defunctele smartphone-uri cu Windows 10 Mobile.

În centrul tuturor acestor facilități de gaming găsim aplicația Xbox, care este instalată din start în Windows 10. Aceia dintre voi care s-au jucat vreodată pe un Xbox One, vor observa imediat că această aplicație seamănă izbitor, la nivel grafic, cu cea a tabloului de bord al Xbox-ului lor. De exemplu, funcția DVR Joc este disponibilă și pe PC-uri și pe consolele Xbox One și îți permite să înregistrezi, să editezi și să împărtășești capturile tale de ecran din jocuri cu prietenii.

Dar, să ne oprim aici cu aceste detalii tehnice și să încercăm să vedem ce jocuri gratuite poți te joci chiar acum pe dispozitivele tale cu Windows 10:

1. Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne este unul dintre cele mai populare jocuri de curse din Magazinul Microsoft, care include toate dezvoltările constante ale francizei deținute de Gameloft. Acesta va necesita un timp destul de mare pentru descărcare și instalare, deoarece implică un fișier cu dimensiunea de 2,6 GO, așa că relaxează-te și așteaptă ca totul să se termine. Totuși, după ce îl vei instala, vei fi întâmpinat de o listă de peste 180 de mașini și motociclete, inclusiv vehicule de top precum Ferrari FXX, Lamborghini Veneno, Apollo IE sau Kawasaki Ninja H2R, pe care vei fi capabil să le utilizezi după ce, treptat, le vei debloca cu banii câștigați din curse.

Această variantă a seriei beneficiază de peste 40 de trasee de viteză în locații exotice diferite, așa că nu te vei plictisi prea ușor. De asemenea, îți va oferi o mare varietate de moduri de joc, plus un modul multiplayer, care îți permite să joci curse simultane online, cu alți jucători, sau curse asincrone în care vei putea să te întreci cu prieteni tăi chiar dacă aceștia nu sunt online. Jocul îți oferă o experiență de curse fluentă, cu controale precise, care te va ține lipit de ecran destul de mult timp. Ai posibilitatea să faci unele achiziții contra cost în aplicație, însă am putut observa o tendință enervantă de a le recomanda constant.

Descărcare: Asphalt 8: Airborne

2. Slither.io game

Deși numele său este puțin ciudat, slither.io game este un clasic renăscut. Dacă ai fost adolescent în anii nouăzeci, atunci cu siguranță te-ai jucat vechiul joc Râma. Ei bine, slither.io game este o reinterpretare pe care o poți juca online împotriva altor jucători/râme/șerpi. :) Jocul este simplu: începi de la a fi o râmă mică, mănânci lucruri și te faci mare. Poți să treci peste coada ta dar dacă atingi cu capul o altă râmă/șarpe, explodezi și trebuie să o iei de la capăt.

Jocul slither.io game este un joc amuzant de jucat pentru un timp și dacă ești nostalgic, îți va plăcea mult. Chiar dacă nu există nicio poveste în spatele lui și nu este nimic complicat la felul în care se joacă, el reușește să te atragă pentru scurte perioade de timp. Singurul lucru enervant la el este zona mare de reclame care sunt afișate în partea dreaptă a ferestrei. Altfel, este un joc plăcut de jucat, cel puțin pentru câteva minute în fiecare zi.

Descărcare: slither.io game

3. Despicable Me: Minion Rush

Acest joc hilar este o recomandare pentru toți aceia dintre voi care, în același timp, iubesc minionii și folosesc Windows 10. Despicable Me: Minion Rush este un joc tipic genului endless runner, unde te vei juca cu un astfel de minion drăguț care trebuie să evite obstacole, să colecteze banane și să lupte cu răufăcători precum Vector, El Macho și Villaintriloquist, pentru a-l impresiona pe șeful Gru și pentru a câștiga titlul de Minionul Anului. Principalele monede din joc sunt bananele pe care le poți utiliza pentru a achiziționa upgrade-uri, arme și costumații pentru micul tău minion.

Jocul are sute de misiuni, care sunt pline de surprize amuzante și obstacole dificile. De asemenea, vei putea alega prin locații extrem de cunoscute din film, cum ar fi laboratorul lui Gru sau vizuina lui El Macho. Jocul îți va oferi o experiență plăcută, însă necesită petrecerea unei perioade destul de mari de timp pentru a putea progresa. Desigur, poți utiliza bani reali pentru a face achiziții în aplicație care te vor ajuta să termini misiunile într-un ritm mai rapid și cu realizări mai mari.

Descărcare: Despicable Me: Minion Rush

4. Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter 5 este un joc de tip RPG foarte bine construit, care aduce o mulțime de provocări, creând și destul de multă dependență. Acesta este cea mai nouă parte a serie produse de Gameloft, care continuă interesanta aventură de tip hack n 'slash din primele jocuri, cu un sistem de luptă mai rapid și fluid. Modul de joc este destul de simplu, deoarece trebuie să îți ghidezi eroul, un vânător de recompense, prin lumea fantastică a Regatului Valenthia.

Nu ai opțiunea de a alege între clase diferite de caractere, dar poți să dezvolți modul în care luptă personajul tău cu ajutorul unui număr de 46 de tipuri armuri și 150 de arme standard. De asemenea, jucătorii pot personaliza două sloturi pentru vrăji și să aleagă un element prins de centură care le-ar putea oferi avantaje suplimentare.

Pe lângă misiunile single-player, ai și posibilitatea să participi la evenimente zilnice și săptămânale, unde poți câștiga materiale unice care te vor ajuta la contopirea anumitor tipuri de arme, aducând astfel o serie de modificări importante ale echipamentului tău. De asemenea, poți folosi prietenii tăi sau alți jucători ca aliați, pentru a te ajuta de-a lungul călătoriilor. În cele din urmă, trebuie să spunem că acesta este un joc care va crea foarte multă dependență pentru aceia dintre voi care iubesc jocurile de tip role-playing, cu o grafică excelentă, multă interacțiune cu celelalte personaje ale poveștii și o cantitate substanțială de hack n 'slash. Trebuie să știi că jocul cuprinde, de asemenea, achiziții contra cost care îți pot face viața mai ușoară în joc.

Descărcare: Dungeon Hunter 5

5. Sonic Dash

Pentru toți nostalgicii iubitori de Sega, recomandăm acest joc de mici dimensiuni, foarte distractiv, care va reînnoda relația ta cu arhicunoscutul Sonic Ariciul. Sonic Dash este încă un joc de tip endless runner, care îți va furniza cu o serie nesfârșită de linii drepte, curbe și salturi. De asemenea, vei avea șansa să te lupți cu mulți dintre dușmanii bine-cunoscuți ai lui Sonic, cum ar fi Dr. Eggman. Scopul principal al jocului, așa cum a fost întotdeauna, este de a colecta inele, care te vor ajuta și cu achizițiile din joc.

Pe măsură ce vei avansa în joc, ți se va oferi posibilitatea de a debloca și alte personaje clasice, cum ar fi Tails, Shadows sau Knuckles. Jocul dispune de un număr limitat de locații, Seaside Hill Zone și Green Hill Zone, dar acestea vor oferi un peisaj plăcut pentru căile încurcate și răsucite pe care le vei parcurge. Efectele sonore, pe de altă parte, sunt plăcute și îți vor aduce aminte de copilărie, dacă ai crescut în anii '90.

Descărcare: Sonic Dash

6. Modern Combat 5: Blackout

Ne-am dorit să includem în această listă și un shooter gratuit pentru iubitorii genului și după căutările noastre prin Magazinul Microsoft, am ales să vorbim despre Modern Combat 5: Blackout. Acesta este un joc care ar trebui să rezoneze cu pasionații de Call of Duty sau Battlefield, deoarece se aseamănă destul mult cu acestea, mai ales în ceea ce privește modul de joc și structura lor. Jocul conține două zone diferite: o campanie single-player, plină de acțiune, care urmărește un fir narativ clar definit și un mod multiplayer cu un mediu competitiv și un sistem de progresie bine dezvoltat. Modul multiplayer are, de asemenea, cinci clase diferite de soldați (assault, heavy, recon, sniper și support), care îți vor permite să deblochezi o serie specifică de arme și să dezvolți capacității diferite de luptă.

Totuși, ar trebui să știi că Modern Combat 5: Blackout te va obliga să fii constant conectat la Internet, chiar și când vrei să joci campania single-player. Grafica acestui joc este destul de bună și te va ajuta să ai o experiență de joc cu adevărat plăcută.

Descărcare: Modern Combat 5: Blackout

7. Pinball FX2

Pinball FX2 este un joc cu adevărat captivant, care utilizează principii reale de fizică, tipice unui aparat real de pinball, dar într-un mediu virtual. Jocul are, la prima pornire, doar câteva mese diferite de pinball, însă acestea arată foarte bine și se comporta destul de realist. Jocul va deveni extrem de distractiv, mai ales în momentul în care vei concura cu prietenii tăi pentru a aduna scoruri din ce în ce mai mari pe aceste mese dificile și uneori destul de enervante.

Acesta este un joc clasic, de modă veche, care te poate ajuta, foarte ușor, să te relaxezi. Dacă îți plac aparatele de pinball, ar trebui, cu siguranță, să încerci și Pinball FX2.

Descărcare: Pinball FX2

8. Cut The Rope

Cut the rope este un mic joc de tip puzzle cu multe elemente de fizică. Este foarte amuzant și distractiv, deoarece, deși nu are reguli prea complicate, îți va provoca atât imaginația, cât și memoria sau intuiția. Tot ce trebuie să faci este să tai frânghia corectă la momentul potrivit pentru ca bomboana să ajungă la micul monstru Om Nom. Poate fi jucat atât în intervale scurte de timp, cât și în sesiuni maraton.

Fiecare nivel al jocului este conceput pentru a face livrarea bomboanele către micul monstru din ce în ce mai dificilă. Astfel că, va trebui să utilizezi frânghiile, bulele sau pernele pentru a mișca bomboanele în diferite direcții și pentru a evita țepușele, piroanele sau elementele electrificate. Dificultatea jocului crește cu fiecare nou nivel și îți va da multe bătăi de cap de-a lungul timpului. Totuși, trebuie să îți spunem că aceasta este o versiune de încercare și va trebui să faci anumite achiziții contra cost pentru a putea debloca tot conținutul.

Descărcare: Cut The Rope

Continuăm lista de jocuri gratuite pentru Windows 10, pe pagina doi a acestui articol. Apasă pe ea pentru a continua să descoperi jocuri excelente pentru Windows.