Cum descarc jocuri pentru desktop din Microsoft Store?

Microsoft și-a concentrat eforturile pe zona de jocuri video pentru Xbox One, neglijând potențialul pe care Windows îl oferă pentru prezentarea și vânzarea jocurilor pentru PC. Dar, în Windows 10, Microsoft reușește să aducă împreună, într-un singur loc, în Microsoft Store (Magazinul Microsoft), toate platformele lor de distribuție atât pentru jocurile pentru PC, cât și cele pentru consolă. Aceasta înseamnă că există jocuri pe care le poți cumpăra o singură dată, în Xbox One sau în Windows 10, și le poți juca pe ambele platforme. În plus, jocurile cumpărate din Microsoft Store au garanții de securitate crescute. Dacă ești gata pentru aventura ta de jocuri video pe Windows 10, hai să aflăm cum putem să obținem jocuri din Microsoft Store:

Pasul 1: Asigură-te că ai un cont Microsoft

Pentru a accesa și descărca jocuri din Microsoft Store (Magazinul Microsoft), ai nevoie să te autentifici în Windows 10 cu un cont Microsoft. Dacă folosești servicii precum Xbox Live, OneDrive, Outlook.com sau Office 365, ai deja un cont astfel de cont. Dacă nu ai un cont Microsoft, poți crea unul accesând pagina de înregistrare.

Creare cont Microsoft

Pentru detaliile complete ale procesului de creare de cont, citește Creează-ți un cont Microsoft cu sau fără o adresă de e-mail de la Microsoft. După ce ai creat contul Microsoft, te încurajăm să îl adaugi în Windows 10 și să devină contul tău curent.

Pasul 2: Deschide Microsoft Store

După ce ai confirmat că ai un cont Microsoft și te-ai logat cu el în Windows 10, intră în Microsoft Store (Magazinul Microsoft). De la instalare, Microsoft Store are scurtături disponibile în Meniul Start și pe bara de activități. Am marcat mai jos cele trei scurtături pe care ar trebui să le vezi în Windows 10.

Deschide Microsoft Store în Windows 10

Pe lângă jocuri, Microsoft Store are o mulțime de alte lucruri de oferit. Citește acest tutorial pentru a afla 10 lucruri pe care le poți face în Magazinul Microsoft din Windows 10.

Pasul 3: Caută jocurile disponibile în Microsoft Store

Când deschizi aplicația Microsoft Store, primul ecran pe care îl vezi este cel de Pornire. Din moment ce ești interesat de jocuri, apasă pe Jocuri în meniul de sus. Aici vezi liste precum Cele mai vândute, Cele mai populare, Top gratuite, Noi și în creștere și altele. Pentru a accesa toate aceste liste, apasă pe Top jocuri.

Secțiunea de jocuri în Microsoft Store

Biblioteca de jocuri din Microsoft Store este destul de mare, așa că vei dori să mai limitezi tipurile de jocuri afișate. Apasă pe Mai multe filtre pentru a vedea ce opțiuni ai la dispoziție.

Mai multe filtre în Microsoft Store

Microsoft Store are cinci filtre disponibile ca meniuri derulante. Atâta vreme cât continui să cauți jocuri pentru dispozitivul tău Windows 10, trebuie să lași filtrele Departamente pe Jocuri și Disponibil pe setate pe Desktop. Celelalte filtre sunt Diagrame (topuri de jocuri precum Cele mai vândute sau Top gratuite), Categorie și PEGI (pentru criterii de vârstă).

Filtre pentru jocuri din Microsoft Store

Dacă vrei un joc anume pe care vrei să îl instalezi, poți să îl cauți după nume în Microsoft Store.

Deschide caseta de căutare apăsând pictograma de lupă în colțul dreapta-sus și tastează cuvintele cheie de căutare. Microsoft Store îți oferă imediat o listă de sugestii. Alege una dintre ele sau, dacă vrei mai multe rezultate ale căutării, apasă pe lupă.

Caută jocuri în Microsoft Store

Ca să vezi lista completă de jocuri care se potrivesc cu cuvintele tale cheie, apasă Afișați tot lângă titlul de secțiune Jocuri.

Afișează rezultate ale căutării pentru jocuri în Microsoft Store

Dacă vrei niște sugestii de jocuri din Microsoft Store, citește Cele mai bune 20 de jocuri gratuite de descărcat în Windows 10, din Magazinul Microsoft.

Pasul 4: Descarcă și instalează jocuri din Microsoft Store

După ce ai găsit jocul pe care dorești să îl instalezi, apasă pe titlul lui pentru a-i afișa pagina din Microsoft Store. Jocurile pot fi gratuite sau cu plată. Dacă vrei să descarci un joc gratuit, apasă pe butonul Obțineți.

ROBLOX în Microsoft Store

Dacă ești interesat de un joc pe care vrei să îl cumperi, Microsoft Store listează prețul și un buton de Cumpărare. Apasă pe el și urmează procesul de achiziție. Trebuie să dai detalii de plată precum un card de debit sau credit ca să poți face achiziția.

Age of Empires: Definitive Edition în Microsoft Store

După ce ai încheiat achiziția, se derulează procesul de descărcare și instalare. Microsoft Store te ține la curent afișând o bară de progres.

Descarcă și instalează ROBLOX din Microsoft Store

Pasul 5: Deschide jocul pe care l-ai descărcat din Microsoft Store

După ce s-a terminat instalarea, Microsoft Store îți oferă imediat opțiunea să deschizi jocul, cu un buton numit Redați.

ROBLOX este instalat folosind Microsoft Store

Pe viitor, nu este nevoie să revii în Microsoft Store pentru a deschide jocul. Poți să îl găsești în Meniul Start. O comandă rapidă este adăugată automat în lista de aplicații.

Comanda rapidă Roblox în Meniul Start din Windows 10

Ai găsit jocurile pe care le dorești în Microsoft Store?

Microsoft Store are o bibliotecă cuprinzătoare de jocuri care pot fi jucate pe sisteme cu Windows 10. Ele includ jocuri cu mai mulți jucători sau jocuri cu ecran împărțit, jocuri de acțiune, de aventură sau sport. Ai găsit jocurile pe care le vrei în Microsoft Store? Lasă-ne un comentariu cu preferințele tale și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează