Top 5 extensii pentru Microsoft Edge pe care trebuie să le ai

Majoritatea oamenilor preferă să își personalizeze dispozitivele și instrumentele cu care lucrează, acestea incluzând și browser-ul web. Deși Microsoft Edge nu a avut suport pentru extensii atunci când a fost lansat inițial în Windows 10, acum o face și Magazinul Windows ți le oferă pentru descărcare și instalare. Dacă îți place Microsoft Edge și vrei să îl personalizezi, iată lista noastră cu 5 dintre cele mai bune extensii pentru acest browser web:

NOTĂ: Extensiile Microsoft Edge funcționează numai pe PC-urile cu Windows 10. Ele nu funcționează pe smartphone-urile cu Windows 10 Mobile.

1. LastPass

Lastpass este unul dintre cele mai bune managere de parole și probabil că toată lumea ar trebui să îl folosească. Dacă îți place Microsoft Edge și nu folosești aceeași parolă pentru toate conturile tale online, cu siguranță vei avea nevoie de extensia Lastpass. Ea îți stochează toate parolele într-un seif criptat, îți completează automat parolele atunci când navighezi pe internet și te ajută să îți păstrezi în siguranță informațiile personale.

Descărcare: LastPass.

2. Adblock sau Adblock Plus

Atât Adblock cât și Adblock Plus sunt extensii create să blocheze reclamele de pe saituri și ambele fac treabă bună. Dacă preferi să navighezi pe internet și să vizitezi saiturile web fără a fi încetinit de nenumăratele reclame, atunci instalează una dintre aceste extensii în browser-ul tău Microsoft Edge. Cu siguranță te vei îndrăgosti de această extensie. Dar, nu uita că unele dintre saiturile care îți plac, nu au multe reclame și trăiesc doar din afișarea de reclame. Drept urmare, nu uita să ne pui și pe noi, Digital Citizen România , în lista de saituri care-și pot încărca reclamele (whitelist). Îți mulțumim pentru acest lucru!

Descărcare: Adblock and Adblock Plus

3. Office Online

Șansele ca tu să folosești fișiere Office precum documente Word sau foi de calcul Excel sunt destul de mari. Dar, poate că nu ai instalat aplicațiile Office pe toate calculatoarele și dispozitivele tale cu Windows 10.

Pentru a putea lucra cu astfel de fișiere pe orice PC cu Windows 10, tot ce trebuie să faci este să instalezi extensia Office Online pentru Microsoft Edge. Îți va da posibilitatea să vezi, să editezi și să creezi fișiere Office, direct din browser.

Descărcare : Office Online

4. Mouse Gestures

Dacă îți place să îți folosești mouse-ul mai mult decât îți place tastatura, există o extensie pentru Microsoft Edge care îți dă opțiunea de a controla browser-ul web cu ajutorul gesturilor de mouse. După ce instalezi această extensie, vei putea să faci lucruri precum să dai clic dreapta și să ții apăsat în Microsoft Edge și să duci mouse-ul către stânga, pentru a merge la pagina web pe care ai vizitat-o anterior, sau să muți mouse-ul către dreapta și apoi în sus, pentru a deschide o filă nouă. Lista de gesturi pe care le poți face cu mouse-ul este destul de lungă, după cum poți vedea în imaginea de mai jos.

Descărcare: Mouse Gestures.

5. Microsoft Translator

Mulți oameni vorbesc cel puțin o limbă străină, dar nimeni nu poate să înțeleagă peste 50 de limbi. Microsoft Translator poate face asta pentru tine, iar tu îi poți folosi cunoștințele pentru a traduce orice pagină vizitezi în Microsoft Edge. De fiecare dată când ești pe un sait afișat într-o limbă străină, extensia Microsoft translator va afișa o iconiță în bara de adresă. Apasă pe ea și Microsoft Edge va traduce imediat pagina web în limba curentă a sistemului tău de operare Windows 10.

Descărcare : Microsoft Translator.

Concluzie

Deși Microsoft și-a ascultat utilizatorii și a dezvoltat un motor de suport pentru extensii în noul lor browser Edge, adevărul este că, în prezent, ai la dispoziție doar câteva extensii în Magazin. Unele dintre ele sunt bune și merită să le instalezi și să le folosești. Ce extensii ai vrea să vezi dezvoltate pentru Microsoft Edge? Ce extensii ai vrea să adăugăm în lista noastră de recomandări?