Cum deschizi, muți, închizi și redeschizi file în Microsoft Edge

Subiectul gestionării filelor într-un navigator de internet nu este unul foarte interesant, dar când ai deschise foarte multe file, ar fi bine să știi cum le administrezi cât mai bine. În acest articol, îți arătăm tot ce trebuie să știi despre gestionarea filelor în navigatorul web Microsoft Edge: cum să deschizi file noi, cum să le închizi, cum să redeschizi file, cum să le muți și așa mai departe. Avem destul de multe de discutat, așa că hai să începem:

1. Cum deschizi file în Microsoft Edge

Dacă vrei să deschizi o nouă filă, apasă pe butonul + de lângă ultima filă din Microsoft Edge, aflat în partea de sus a ferestrei.

Windows 10, Microsoft Edge

O metodă alternativă de a deschide o filă nouă este să apeși pe tastele Ctrl + T de pe tastatura ta.

Windows 10, Microsoft Edge

Pe dispozitivele cu tastatură fizică precum laptopurile sau calculatoarele desktop, dacă ții apăsată tasta Ctrl și apoi dai clic pe o legătură web, pagina web va fi deschisă într-o filă nouă. Același lucru se întâmplă și dacă dai clic cu rotița de derulare (sau butonul central al mouse-ului) în timp ce ții cursorul deasupra unei legături web.

2. Cum închizi o filă în Microsoft Edge

Dacă vrei să închizi o filă, apasă pe butonul x din partea dreaptă a respectivei file.

Windows 10, Microsoft Edge

Alternativ, poți să închizi o filă și folosind combinația de taste Ctrl + W sau Ctrl + F4.

Windows 10, Microsoft Edge

3. Cum închizi mai multe file simultan în Microsoft Edge

În Microsoft Edge poți închide și mai multe file simultan. Dacă vrei să închizi toate filele mai puțin una, dă clic dreapta sau apasă lung pe fila pe care vrei să o păstrezi și alege "Închideți celelalte file".

Windows 10, Microsoft Edge

Poți să alegi și să închizi doar filele aflate în dreapta unei anumite file. Dacă vrei asta, dă clic dreapta sau apasă lung pe acea filă și alege "Închideți filele din dreapta".

Windows 10, Microsoft Edge

4. Cum redeschizi filele închise în Microsoft Edge

Browser-ul web Microsoft Edge îți permite să redeschizi ultima filă pe care ai închis-o. Dacă vrei să faci asta dă clic dreapta sau apasă lung pe una din filele deschise și, în meniul contextual, apasă pe "Redeschideți o filă închisă".

Windows 10, Microsoft Edge

Merită menționat că, dacă ai închis mai multe file din browser, poți să repeți această acțiune pentru a le redeschide pe toate, una câte una.

5. Cum reîmprospătezi file în Microsoft Edge

Dacă vrei să reîmprospătezi o pagină web, trebuie să apeși pe butonul corespunzător de pe bara de activități.

Windows 10, Microsoft Edge

Alternativ, dacă ai o tastatură, poți să apeși și pe tasta F5 sau simultan pe tastele Ctrl + R.

Windows 10, Microsoft Edge

Microsoft Edge are şi o opțiune prin care poți reîncărca toate filele deschise în același timp. Pentru a o folosi, dă clic dreapta sau apasă lung pe una dintre file. Apoi, apasă pe "Reîmprospătați toate filele", în meniul contextual.

Windows 10, Microsoft Edge

6. Cum dublezi file în Microsoft Edge

Uneori s-ar putea să ai nevoie să dublezi o filă (să îi faci o copie). Pentru a face acest lucru, dă clic dreapta sau apasă lung pe ea și alege "Dublare".

Windows 10, Microsoft Edge

Alternativ, pentru a duplica o filă, poţi să apeşi simultan pe tastele Ctrl + K.

Windows 10, Microsoft Edge

7. Cum muți file în Microsoft Edge

Procesul de mutare al filelor în Microsoft Edge este ușor și intuitiv. Poți schimba poziția uneia aducând-o cu cursorul mouse-ului sau cu degetul (pe un ecran tactil), în locul în care dorești.

Windows 10, Microsoft Edge

Dacă vrei să muți o filă într-o nouă fereastră, dă clic dreapta sau apasă lung pe ea și selectează "Mutați într-o fereastră nouă". Alternativ, poţi să scoţi cu mosue-ul sau cu degetul fila dintre celelalte și rezultatul este același.

Windows 10, Microsoft Edge

Această acțiune va deschide o nouă fereastră de Microsoft Edge care conține fila pe care ai ales să o muți.

Windows 10, Microsoft Edge

Concluzie

Putem fi cu toţii de acord că Microsoft Edge nu este cel mai popular navigator de web de pe internet. Însă, acesta oferă toate opțiunile de care ai nevoie la gestionarea filelor. Pentru mai multe articole despre Microsoft Edge, citește ghidurile recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, nu ezita să ne laşi un comentariu în secţiunea de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Edge Programe Windows