6 Moduri de a închide sau reporni un PC cu Windows 8 & Windows 8.1

Când utilizezi pentru prima dată Windows 8 sau Windows 8.1, îți va fi greu să îți dai seama cum să oprești ori cum să repornești calculatorul ori tableta. De aceea am decis să scriem un tutorial pentru a vă ajuta să găsiți cele mai rapide metode.

1. Închiderea folosind butonul special Setări - Windows 8 & 8.1

Modul "clasic" de a închide calculatorul în Window 8 și Windows 8.1, este folosind butonul special Setări. Tastați Windows + I, apoi dați clic sau apăsați Alimentare.

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

Pentru mai multe informaţii despre Butoanele Speciale (Charm-urile) și cum funcționează ele, vă recomand acest tutorial: Prezentare Windows 8: Ce sunt Charm-urile/Butoanele Speciale?.

2. Închiderea din ecranul de conectare - Windows 8 & 8.1

Dacă vă aflați în ecranul de conectare, apăsați butonul Alimentare din dreapta jos. Va apărea un meniu cu opțiunile Închidere și Repornire.

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

3. Închiderea sistemului folosind scurtături - Windows 8 & 8.1

O alternativă este să descărcaţi şi să utilizaţi legăturile rapide Închidere și Repornire din pachetul de scurtături pus la dispoziţie de noi, la sfârşitul acestui articol.

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

4. Închiderea sistemului folosind meniul "Închidere Windows" - Windows 8 & 8.1

Dacă vă aflați pe Desktop și nici o fereastră activă nu este afişată, puteți apăsa tastele Alt + F4 pentru a deschide meniul "Închidere".

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

O alternativă ar fi să utilizaţi scurtătura creată de noi pentru acest meniu. O puteți salva pe Desktop sau pe ecranul Start.

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

Puteţi descărca această legătură de aici: Descarcă scurtătura pentru meniul "Închidere Windows".

5. Închiderea sistemului utilizând Linia de comandă - Windows 8 & 8.1

Dacă preferați Linia de comandă, puteți folosi comanda shutdown /s.

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

Pentru a afla care sunt toți parametrii disponibili pentru această comandă, tastaţi shutdown, fără nici un parametru, în Linia de comandă.

6. Închiderea sistemului folosind meniul WinX - doar în Windows 8.1

În Windows 8.1, Microsoft a îmbunătățit meniul ascuns Windows + X. Când îl deschideți apăsând simultan tastele Windows + X, veți vedea o nouă secțiune, numită "Închideți sau deconectați-vă". Aceasta include opțiunile de Sign out (delogare), Rapaus, Închidere și Repornire.

inchidere, repornire, Windows 8, Windows 8.1

Puteți deschide acest meniu și cu mausul ori prin atingere. Dați clic dreapta ori apăsați și țineți apăsat pe butonul start și acesta va fi afișat.

Concluzii

La început este destul de dificil să descoperi cum se închide sau cum se repornește Windows 8 sau Windows 8.1. Acest articol ar trebui să vă ajute să descoperiți metoda dvs. preferată. În cazul în care cunoașteți și alte metode de a închide sau reporni Windows 8 și 8.1, nu ezitați să le împărtășiți folosind formularul de comentarii de mai jos.

AtașamenteMărime
5.66 KB
Despre autor: Ciprian Adrian Rusen
Sunt pasionat de tehnologie și lucrez în acest domeniu de mai bine de un deceniu. În cadrul echipei Digital Citizen îndeplinesc rolul de editor șef și, pe lângă munca editorială pentru acest sait, sunt autor al mai multor cărți publicate internațional, cărți ce au fost traduse în 12 limbi. În 2014 am fost recunoscut de Microsoft pentru expertiza mea tehnică și munca în comunitatea utilizatorilor de soluții Microsoft, cu titlul de MVP - Windows Consumer Expert.