Cum setezi Note adezive (Sticky Notes) să pornească la startup

Cum setezi Note adezive (Sticky Notes) să pornească la startup

Note adezive (Sticky Notes) este unul dintre cele mai puțin complicate și mai utile instrumente din Windows. Este echivalentul electronic al notițelor de hârtie post-it, pe care le știm cu totii și care ne ajută să fim mai productivi zi de zi. Dacă și tu le folosești frecvent, este evident că notele adezive sunt mementouri utile doar dacă le ai permanent în câmpul tău vizual.🙂 Din păcate, s-ar putea ca aplicația Note adezive din Windows 10 și Windows 11 să nu fie suficient de aderentă, deoarece nu pornește automat de fiecare dată când te loghezi. Dacă vrei să afli cum faci să pornești Note adezive la startup, citește acest ghid:

Reclamă

IMPORTANT: Înainte de a seta Note adezive să pornească automat odată cu Windows, este o idee bună să deschizi aplicația, să o configurezi și să o actualizezi (dacă este necesar) la cea mai recentă versiune. Iată toate metodele de a deschide Note adezive și iată cum actualizezi aplicațiile și jocurile din Microsoft Store.

Cum faci ca Note adezive să se deschidă la startup în Windows 10 sau Windows 11

După ce ai deschis și configurat Note adezive, este timpul să setezi această aplicație să pornească automat de fiecare dată când te conectezi la Windows. Dacă folosești Windows 10, deschide Meniul Start (apasă pe tasta Windows sau pe pictograma Windows din bara de activități), derulează lista de programe până când vezi scurtătura Note adezive, iar apoi trage-o pe desktop cu mouse-ul (sau cu degetul, pe un ecran tactil). Când apare textul Link, plasează pe desktop scurtătura Note adezive.

Trage Note adezive din Meniul Start al Windows 10 pe desktop

Trage Note adezive din Meniul Start al Windows 10 pe desktop

Dacă folosești Windows 11, procedura necesită câțiva pași suplimentari. În primul rând, deschide Meniul Start și accesează Toate aplicațiile. Mai departe, derulează lista programelor instalate până când găsești Note adezive. Apoi, trage și plasează scurtătura sa pe desktop. Ar trebui să vezi textul Link, ca în imaginea de mai jos. Acesta este modul lui Windows 11 de a indica faptul că, prin plasarea scurtăturii pe desktop, se creează un link către aplicație.

Trage Note adezive din Meniul Start al Windows 11 pe desktop

Trage Note adezive din Meniul Start al Windows 11 pe desktop

Acum ai pe desktop o scurtătură pentru Note adezive.

Note adezive este acum pe desktop

Note adezive este acum pe desktop

Apoi, deschide File Explorer (Windows + E) și, în bara de adrese din partea de sus, copiază și lipește sau tastează următoarele:

shell:startup

După ce introduci comanda, nu uita să apeși tasta Enter pentru a o executa.

În File Explorer, accesează shell:startup

În File Explorer, accesează shell:startup

Asta te duce la o cale de folder similară cu:

C:\Users\Contul tău de utilizator\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Reclamă

NOTĂ: Poți, de asemenea, să accesezi manual această locație pentru același rezultat.

Apoi, trage pictograma Note adezive de pe desktop în locația pe care tocmai ai deschis-o. Când vezi mesajul „Mutați în Pornire” în File Explorer, după cum apare în imaginea de mai jos, este momentul să plasezi scurtătura (eliberează butonul mouse-ului sau ridică degetul).

Trage Note adezive în folderul Pornire din File Explorer

Trage Note adezive în folderul Pornire din File Explorer

Ar trebui să vezi scurtătura pentru Note adezive în folderul Pornire, astfel:

Note adezive este acum în folderul Pornire

Note adezive este acum în folderul Pornire

Data viitoare când îți pornești calculatorul cu Windows 10 sau Windows 11 și te conectezi, aplicația Note adezive ar trebui să fie încărcată automat și afișată pe ecran.

Note adezive se deschide acum la startup

Note adezive se deschide acum la startup

SUGESTIE: Iată șase moduri de a te conecta la Windows 10 și cinci metode de a te conecta la Windows 11.

Ai reușit să păstrezi Note adezive pe desktop atunci când îți pornești PC-ul?

Mulți dintre cei cărora le place să folosească Note adezive în Windows 10 și Windows 11 vor ca aplicația să fie deschisă pe ecranul lor de fiecare dată când se loghează. Din păcate, Microsoft nu a adăugat această setare în aplicație, chiar dacă alte produse similare, precum OneNote, pot face asta. Dacă și tu vrei această opțiune, nu ezita să votezi solicitarea în Centrul de feedback. Dacă o votează suficienți utilizatori, Microsoft ar putea să asculte și s-o adauge în versiunile viitoare de Note adezive.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Programe Recomandate Windows