3 metode de a porni Notele Adezive (Sticky Notes) odată cu Windows

3 metode de a porni Notele Adezive (Sticky Notes) odată cu Windows

Note Adezive (Sticky Notes) este una din cele mai puțin complicate și folositoare unelte din Windows. Este echivalentul digital al notelor adezive din hârtie, pe care le cunoaștem din viața de birou de zi cu zi. Dacă le folosești cu regularitate, știi de asemenea că notele adezive sunt de folos doar dacă rămân vizibile tot timpul. Notele Adezive din Windows s-ar putea să nu fie îndeajuns de adezive pentru tine pentru că aplicația nu pornește automat atunci când dai pornești Windows. Dacă vrei să afli cum să faci Note Adezive să rămână pe desktop, avem trei soluții pentru tine:

Reclamă

NOTĂ: Dacă vrei să afli mai multe despre Note Adezive și cum lucrezi cu ele, îți recomandăm:

Reține că metodele descrise funcționează în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Ce versiune de Windows am pe calculatorul meu?

1. Lasă Note Adezive deschise (toate versiunile de Windows)

S-ar putea să îți sune ciudat, dar prima soluție este chiar foarte simplă: dacă vrei ca Note Adezive să pornească automat la pornirea sistemului Windows, tot ce ai de făcut este să le lași deschise pe desktop atunci când închizi calculatorul. Atunci când te vei autentifica din nou în Windows, toate Notele Adezive pe care le-ai avut deschise se reîncarcă automat.

Note Adezive (Sticky Notes) în Windows
Note Adezive (Sticky Notes) în Windows

2. Creează o comandă rapidă pentru Note Adezive în folderul de Startup din Windows (toate versiunile de Windows)

Dacă dintr-un motiv oarecare, prima metodă dă greș, poți să "forțezi" Note Adezive să pornească automat de fiecare dată când te autentifici în Windows. Pentru asta trebuie să creezi o comandă rapidă pentru Note Adezive și să o plasezi în folderul de Startup al contului tău de utilizator din Windows.

Deschide Explorer în Windows 10 sau Windows 8.1 sau Windows Explorer în Windows 7. Tastează "shell:startup" în bara de adrese și apasă ENTER.

Deschide shell:startup în Explorer
Deschide shell:startup în Explorer

Păstrând folderul Startup la îndemână, deschide Meniul Start (sau ecranul Start) și găsește scurtătura pentru Note Adezive. Trage-o în folderul Startup deschis în Explorer. Pictograma Note Adezive va urma mișcarea cursorului împreună cu eticheta Link sau Creare Link.

Crează o comandă rapidă pentru Note Adezive în Startup
Crează o comandă rapidă pentru Note Adezive în Startup

Note Adezive va reapare pe desktop la următoarea autentificare în Windows.

Reclamă

3. Crează un task pentru Note Adezive în Task Scheduler (Windows 8.1 și Windows 7)

O altă metodă care funcționează în Windows 7 și Windows 8.1, implică crearea unui activități planificate care lansează Note Adezive atunci când intri în Windows. Reține că aplicația de planificare activități în Windows, Task Scheduler, este disponibilă doar în limba engleză.

Deschide Task Scheduler și apoi crează o activitate planificată simplă. În expertul "Create Basic Task" (creare activitate simplă), denumește activitatea și continuă la ecranul Task Trigger (când să fie executată activitatea). Aici alege "When I log on" (când mă loghez) ca moment al executării activității și apasă Next (Următorul).

Când să fie executată activitatea planificată
Când să fie executată activitatea planificată

Pentru acțiunea propriu-zisă, selectează "Start a program" (pornește un program) și apasă Next (Următorul).

Acțiunea planificată: start a program (pornește un program)
Acțiunea planificată: start a program (pornește un program)

În câmpul Program/script tastează (sau copiază și lipește) calea către fișierul executabil pentru Note Adezive: "C:WindowsSystem32StikyNot.exe". Apasă Next (Următorul) și finalizează expertul Create Basic Task.

Completează StikyNot.exe ca acțiune planificată
Completează StikyNot.exe ca acțiune planificată

Acum Note Adezive este configurat să pornească de fiecare dată când te loghezi în Windows.

Cât de important este pentru tine ca Note Adezive să se deschidă automat în Windows?

După cum ai văzut, configurarea Notelor Adezive să se deschidă de fiecare dată când te loghezi în Windows este ușoară. Dacă prima metodă pe care am descris-o nu merge, următoarele vor merge sigur. Cât de mult contează ca Note Adezive să se deschidă automat în Windows? Scrie-ne un comentariu mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Programe Windows