3 Metode pentru a-ți afla parola uitată de Wi-Fi, în Windows 10

Te-ai găsit vreodată în situația în care ai avut nevoie de parola ta de la rețeaua wireless dar pur și simplu nu ți-ai putut-o aminti? Ori poate nu ți-ai știut niciodată parola wireless de acasă, pentru că un prieten sau o rudă s-a ocupat să îți configureze rețeaua și nu ți-a spus parola? Ce poți face pentru a-ți găsi parola de la rețeaua Wi-Fi de acasă? Din fericire, există mai multe metode prin care o poți afla și în acest articol ți le vom arăta:

Metoda 1. Află-ți parola Wi-Fi pe dispozitivul tău cu Windows 10

Dacă ai un dispozitiv cu Windows 10 care se poate conecta la rețeaua ta wireless, atunci îl poți face să îți arate ce parolă folosește. Totuși, pentru a putea afla această informație, va trebui să folosești un cont de administrator. Dacă nu ai drepturi de administrator, atunci încearcă celelalte metode din acest tutorial.

Dacă ai un cont de utilizator cu drepturi administrative, începe prin a te conecta la rețeaua ta wireles. Dacă nu ești deja conectat și nici nu știi cum să te conectezi la ea, atunci acest tutorial te poate ajuta: Cum te conectezi la rețelele wireless în Windows 10.

Odată ce dispozitivul tău s-a conectat la rețeaua wireless, va trebui să mergi la “Centrul rețea și partajare”. Există mai multe metode de a face acest lucru, dar cea mai rapidă dintre ele este să folosești caseta de căutare a Cortanei. Apasă pe casetă și scrie cuvintele “centru rețea”. Apoi, apasă pe “Centru rețea și partajare”.

O altă metodă de a ajunge la “Centrul de rețea și partajare” este să deschizi Panoul de control și apoi să urmezi calea: “Rețea și Internet -> Centru rețea și partajare”.

Indiferent de metoda pe care o alegi, important este să ajungi la fereastra “Centru rețea și partajare” , care va arăta similar cu cea din imaginea de mai jos.

În “Centrul de rețea și partajare” , caută rețeaua ta wireless activă, în secțiunea numită “Vizualizare rețele active”. De exemplu, rețeaua noastră Wi-Fi se numește “HomeSweetHome”.

În partea dreaptă a rețelei tale wireless active, vei vedea un câmp numit Conexiuni. El conține o legătură rapidă numită “Wi-Fi (Numele rețelei tale wireless)”.

În cazul nostru, pentru rețeaua noastră wireless “HomeSweetHome” , această legătură rapidă se numește “Wi-Fi (HomeSweetHome)”. Ce trebuie să faci acum este să apeși pe această legătură rapidă.

Această acțiune va deschide o fereastră numită “Stare Wi-Fi” și va afișa detalii despre Conexiunea și Activitatea ta wireless. În secțiunea Conexiune , vei găsi și un buton numit Detalii… și unul numit Proprietăți fără fir. Apasă pe butonul Proprietăți fără fir.

Astfel, se va deschide o altă fereastră, numită “Proprietăți rețea fără fir (Numele rețelei tale Wi-Fi)”.

Această fereastră are două file: Conexiune și Securitate. Pentru a afla parola conexiunii tale wireless, apasă pe fila Securitate.

În fila Securitate , pe lângă alte informații precum “Tipul de securitate” sau “Tipul de criptare” folosite de rețeaua ta wireless, vei găsi și un câmp numit “Cheie de securitate rețea”. Acest câmp păstrează parola rețelei tale Wi-Fi. Totuși, în mod implicit, caracterele parolei sunt ascunse și înlocuite cu puncte negre.

Pentru a-ți putea vedea parola Wi-Fi, bifează opțiunea “Afișare caractere” , aflată imediat sub câmpul “Cheie de securitate rețea”. Reține faptul că, pentru a putea face acest lucru, ai nevoie de drepturi de administrator.

Odată ce ai bifat opțiunea “Afișare caractere” , Windows 10 va afișa imediat parola rețelei tale Wi-Fi.

Am terminat: acum îți știi parola Wi-Fi, așa că o poți copia sau pur și simplu scrie pe o notiță post-it.