4 metode de a eticheta și redenumi o unitate de disc în Windows

În Windows, fiecare disc și dispozitiv de stocare folosește un nume care te ajută să îl identifici. De exemplu, discul pe care este instalat sistemul tău de operare Windows se numește Disc local , iar un stick de memorie USB fie nu are niciun nume, fie poartă numele implicit de Disc amovibil. Deși Windows setează nume implicite pentru fiecare disc, este posibil să vrei să îți personalizezi discurile din calculatorul tău astfel încât să le recunoști mai ușor. În acest ghid îți vom arăta cum poți să redenumești orice unitate disc din Windows.

NOTĂ: Metodele următoare funcționează pentru redenumirea unităților hard disk, a hard disk-urilor externe, a stick-urilor de memorie USB și a cardurilor de memorie. Ele nu funcționează pentru unitățile optice precum unitățile Blu-ray sau CD/DVD. Toate instrucțiunile din acest ghid se aplică similar în Windows 10, Windows 8.1 și în Windows 7.

1. Cum etichetezi și redenumești un disc folosind Windows/File Explorer

Dacă folosești Windows 7, deschide Windows Explorer și apoi dă clic pe Computer în meniul din stânga.

Dacă folosești Windows 8.1 sau Windows 10, lansează Explorer și mergi la secțiunea Acest PC.

Apoi, apasă pe discul pe care vrei să îl redenumești, pentru a îl selecta. De exemplu, în captura de ecran de mai jos, am selectat discul C: , care conține sistemul meu de operare Windows 10.

Apoi, dă clic dreapta sau apasă lung (dacă folosești un ecran tactil) pe numele discului și apasă pe opțiunea Redenumire din meniul contextual care va apărea. Dacă preferi, poți să dai dublu clic mai încet (adică dai clic, aștepți o secundă și apoi dai din nou clic) pe numele unității de disc.

(Windows) Explorer va modifica numele discului respectiv într-un câmp text editabil. Scrie numele pe care vrei să îl setezi pentru acel disc și apasă pe tasta Enter pentru a salva schimbarea. Reține că, în loc de a apăsa pe tasta Enter , poți pur și simplu să apeși oriunde pe ecran, în afara câmpului cu numele unității de disc.

Dacă discul pe care vrei să îl redenumești conține fișiere de sistem, Windows îți va solicita permisiunea de administrator pentru ca noul nume să fie setat. Dacă se întâmplă acest lucru, apasă pe Continuare.

Unitatea de disc poartă acum noul nume pe care l-ai ales.

2. Cum etichetezi sau redenumești un disc folosind Gestionare computer sau cu Gestionare disc

O altă metodă de a redenumi unitățile de disc în Windows este să folosești Gestionare disc din consola Gestionare computer. Începe prin a lansa Gestionare computer. Dacă nu știi cum, acest articol îți va arăta cum se face acest lucru în Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7: De ce Gestionare computer este instrumentul nostru favorit de administrare.

După ce ai lansat Gestionare computer , mergi la secțiunea Gestionare disc , apăsând pe opțiunea cu același nume din meniul din partea stângă.

Dacă preferi să folosești instrumentul mai simplu numit Gestionare disc , deschide-l urmând pașii pe care i-am descris în prima secțiune a acestui ghid: Cum îți administrezi partițiile cu instrumentul Gestionare disc, în Windows.

Indiferent că alegi să folosești Gestionare computer sau Gestionare disc , dă clic dreapta sau apasă lung pe discul pe care vrei să îl redenumești. Apoi, apasă pe opțiunea Proprietăți.

Se va deschide fereastra Proprietăți a acelui disc. În fila General , scrie noul nume pe care îl dorești pentru acel disc și apoi apasă pe butonul OK pentru a salva modificarea.

Dacă deschizi (Windows) Explorer vei vedea că discul poartă acum noul nume pe care l-ai ales. Mergi la pagina următoare pentru a afla cum redenumești un disc folosind Linia de comandă, PowerShell ori un fișier autorun.inf.