9 metode de a deschide instrumentul Gestionare Disc în Windows (toate versiunile)

Toate versiunile moderne de Windows includ utilitarul Gestionare disc (Disk Management). Acesta îți permite să creezi, să redimensionezi și să ștergi partiții așa cum vrei, direct din Windows. În acest articol, îți arătăm toate metodele pe care le știm pentru a deschide Gestionare disc în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Hai să începem:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Unele metode funcționează în toate cele trei versiuni de Windows, iar altele funcționează doar în una sau două dintre ele. Pentru fiecare metodă, menționăm în ce versiuni de Windows funcționează. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

1. Folosește căutarea (toate versiunile de Windows)

Una dintre cele mai ușoare metode de a deschide orice în Windows, este să folosești căutarea. În Windows 10, scrie cuvântul "partiții" în câmpul căutare de pe bara de activități și apoi apasă pe "Creare și formatare partiții pe hard disk".

Gestionare disc, Disk Management, Windows

În Windows 7, cea mai rapidă metodă de a deschide Gestionare disc este să folosești funcția de căutare din Meniul Start. Scrie cuvântul "partiții" și apoi apasă pe rezultatul "Creare și formatare partiții pe hard disk".

Gestionare disc, Disk Management, Windows

În Windows 8.1, folosește funcția de căutare mergând pe ecranul Start și începând să tastezi cuvântul "partiții". După ce încep să apară rezultatele, apasă pe "Creare și formatare partiții pe hard disk".

Gestionare disc, Disk Management, Windows

2. Folosește Cortana (doar în Windows 10)

În Windows 10, poți să îți folosești vocea pentru a vorbi cu Cortana, dacă folosești sistemul de operare în una din limbile suportate de ea, cum este engleza. În partea din dreapta casetei de căutare de pe bara de activități, apasă pe iconița microfon pentru a o face pe Cortana să te asculte. Alternativ, poți să spui direct "Hey Cortana", dacă ai activat această funcție. Apoi, spune "Start Disk Management".

Gestionare disc, Disk Management, Windows

Noi am încercat și alte comenzi similare, precum "Open Disk Management" ori "Launch Disk Management", dar acestea nu funcționează.

3. Folosește meniul WinX (în Windows 10 și Windows 8.1)

În Windows 10 și Windows 8.1, o altă metodă rapidă de a deschide Gestionare disc este să folosești meniul WinX. Prima dată, deschide meniul WinX cu un clic dreapta pe butonul Meniului Start. De asemenea, poți să apeși pe tastele Win + X dacă preferi. Apoi, apasă pe opțiunea Gestionare disc din meniu.

Gestionare disc, Disk Management, Windows

4. Folosește Panoul de control (în toate versiunile de Windows)

O altă metodă de a deschide Gestionare disc în toate versiunile de Windows, este să o faci din Panoul de control. Deschide Panoul de control, mergi la "Sistem și securitate" și apasă pe legătura rapidă "Creare și formatare partiții pe hard disk" din secțiunea "Instrumente de administrare".

Gestionare disc, Disk Management, Windows

5. Creează o scurtătură și pune-o pe desktop (în toate versiunile de Windows)

De asemenea, poți să creezi o scurtătură pentru Gestionare disc și să o pui pe desktop sau oriunde vrei tu. Când creezi scurtătura, folosește comanda diskmgmt.msc drept țintă.

Gestionare disc, Disk Management, Windows

Dacă nu știi cum să creezi scurtături, citește acest ghid: Creează scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web, în Windows.

6. Folosește fereastra Executare (în toate versiunile de Windows)

De multe ori, vechea fereastră Executare oferă cele mai rapide metode de a deschide instrumentele de sistem din Windows. Dacă îți place, poți să o folosești pentru a deschide și Gestionare disc. Apasă pe tastele Win + R de pe tastatură pentru a deschide fereastra Executare, scrie comanda diskmgmt.msc și apoi apasă pe Enter sau pe OK.

Gestionare disc, Disk Management, Windows

7. Folosește Linia de comandă sau PowerShell (în toate versiunile de Windows)

De asemenea, poți să deschizi Gestionare disc și din interiorul unei Linii de comandă sau a unei instanțe de Powershell. Tastează comanda diskmgmt.exe și apasă Enter pe tastatură.

Gestionare disc, Disk Management, Windows

8. Folosește Managerul de activități (în toate versiunile de Windows)

Managerul de activități poate fi folosit pentru a deschide instrumentul Gestionare disc în Windows. Apasă pe tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități. Dacă faci acest lucru pe un PC cu Windows 10 sau cu Windows 8.1 și Managerul de activități se deschide în modul compact, apasă pe "Mai multe detalii". Apoi, în meniul Fișier, selectează "Rulare activitate nouă" și tastează comanda diskmgmt.msc în fereastra "Creare activitate nouă". La final, apasă pe Enter pe tastatură, sau apasă pe butonul OK din fereastră.

Gestionare disc, Disk Management, Windows

9. Folosește consola "Gestionare computer" (toate versiunile de Windows)

În toate versiunile de Windows, Gestionare disc poate fi accesată prin intermediul consolei mai complexe Gestionare computer. Începe prin a deschide Gestionare computer: o metodă rapidă de a face asta este să apeși pe tastele Win + X de pe tastatură și apoi să apeși pe scurtătura Gestionare computer din meniul WinX. Mai sunt și multe alte metode de a ajunge la această consolă, ele fiind descrise în acest articol: De ce Gestionare computer este instrumentul nostru favorit de administrare.

În partea stângă a ferestrei Gestionare computer, găsești o secțiune numită Stocare. În ea, ar trebui să găsești o intrare în Gestionare disc. Apasă pe ea și instrumentul Gestionare disc se va încărca în panoul central.

Gestionare disc, Disk Management, Windows

Tu folosești instrumentul "Gestionare disc"?

Este Gestionare disc instrumentul pe care alegi să îl folosești pentru a îți administra partițiile de pe unitățile hard disk sau solid state drive (SSD), ori preferi alte utilitare? Dacă folosești Gestionare disc, care este metoda ta favorită pentru a îl deschide? Folosește comentariile de mai jos pentru a ne spune ce părere ai.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează