5 lucruri amuzante pe care le poți face pe Telnet

5 lucruri amuzante pe care le poți face pe Telnet

Suntem în secolul 21, iar Telnet nu este tocmai cel mai popular protocol din lume. Foarte puțini oameni au auzit de el și putem spune fără teama de a fi contraziși că acest protocol este aproape mort. Totuși, o comunitate mică dar activă îl mai folosește încă din diverse motive, inclusiv pentru distracție. Așa că am studiat puțin și am găsit cinci lucruri amuzante pe care le poți face cu Clientul Telnet în Windows:

Reclamă

NOTĂ: Dacă nu știi ce este Telnet sau cum instalezi și folosești Clientul Telnet în Windows, citește mai întâi aceste articole: Ce este Telnet și pentru ce mai este folosit? și Cum instalezi și folosești Telnet în Windows.

1. Urmărește Star Wars Episodul 4 – A New Hope în ASCII

Da, ai citit bine! Poți să te uiți la Star Wars! Cineva a recreat Star Wars în caractere ASCII și este foarte tare. Din nefericire, filmul nu este terminat și probabil nu va fi niciodată. Totuși, vei avea parte de aproximativ 20 de minute de distracție. În mod text!

Urmărește Star Wars Episodul 4 – A New Hope pe Telnet

Urmărește Star Wars Episodul 4 – A New Hope pe Telnet

Pentru a urmări Star Wars Episodul 4 – A New Hope în Clientul Telnet, tastează:

o towel.blinkenlights.nl 23

2. Joacă șah

Chiar ai nevoie de o tablă de șah fizică sau de un joc video sofisticat pentru a juca șah? Dacă nu, atunci un joc de șah în mod text ar putea fi o alegere bună. Oricum, șahul este un joc al minții, nu-i așa?

Un joc de șah pe Telnet

Un joc de șah pe Telnet

Pentru a juca șah pe Free Internet Chess Server, folosește comanda:

o freechess.org
Reclamă

3. Joacă alte jocuri pe Telnet

Ok, deci șahul nu este jocul tău preferat. Dar altele? Există o mulțime de servere Telnet cu multe jocuri Telnet pe care le poți juca. Aceste jocuri sunt toate în format text, după cum îți poți imagina, deoarece Telnet este un simplu protocol bazat pe text. Dar, dacă-ți plac poveștile bune și nu ai nevoie de elemente vizuale pentru a-ți stârni creativitatea și imaginația, ar trebui să încerci câteva. Majoritatea jocurilor Telnet sunt jocuri MUCK (Multi-User Created Kingdom) sau MUD (Multi-User Dungeon). Acestea pun laolaltă elemente de RPG (Role-Playing Games) cu hack and slash, ficțiune și chat online.

Ți-am atras atenția? Atunci de ce nu încerci unele dintre cele mai bune jocuri Telnet de pe serverul Telehack, rulând:

o telehack.com

… urmat de comanda:

zrun

Asta îți oferă o listă de jocuri Telnet disponibile pe server.

Jocuri cool Telnet

Jocuri cool Telnet

Alege-l din listă pe cel pe care vrei să-l joci și rulează:

zrun [nume joc]

Asta este tot! Acum te poți bucura petrecând următoarele câteva ore într-o lume fantastică. 🙂

Dracula, un joc Telnet

Dracula, un joc Telnet

4. Discută cu Eliza, psihoterapeuta virtuală

Da, viitorul este aici și trăim în el din anii șaizeci, mulțumită lui Joseph Weizenbaum. Oricând vrei să discuți cu cineva care-ți va înveseli ziua, nu ezita să vorbești cu Eliza, psihoterapeuta virtuală. Dar să nu ai încredere în ea! 🙂

Discuție cu Eliza, psihoterapeuta virtuală

Discuție cu Eliza, psihoterapeuta virtuală

Pentru a vorbi cu Eliza, tastează:

o telehack.com

… iar apoi:

eliza
Reclamă

5. Găsește scuze bune

Ori de câte ori ai nevoie de o scuză bună și nu te poți gândi la una, Telnet te ajută. Serverul de scuze Bastard Operator From Hell îți oferă de fiecare dată scuza potrivită. Chiar dacă nu are legătură cu situația ta reală, dacă îi spui șefului tău una dintre aceste scuze, vei scăpa cu siguranță. 🙂

Fă rost de o scuză bună pe Telnet

Fă rost de o scuză bună pe Telnet

Pentru a găsi scuza perfectă, rulează:

o bofh.jeffballard.us 666

Care este jocul, secretul sau comanda ta preferată din Telnet?

Dacă încerci oricare dintre sugestiile noastre, cu siguranță vei râde cu poftă. Dacă le încerci pe toate, vei avea cu siguranță o zi bună. Dacă te-am învățat ceva nou și te-am făcut să râzi în același timp, împărtășește acest articol cu prietenii tăi ca să se distreze și ei. Și, dacă știi jocuri Telnet interesante, comenzi sau trucuri Telnet faine, spune-ne și nouă. 🙂

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Recomandate Rețea și Internet Windows