5 lucruri care ne plac la noua aplicație Setări din Windows 10

5 lucruri care ne plac la noua aplicație Setări din Windows 10

Atunci când Microsoft a creat Windows 8, au trebuit să renunțe la vechiul Panou de control și să meargă mai departe în a crea o nouă metodă de a ne configura dispozitivele, una care să poată fi folosită și pe tablete și pe alte dispozitive cu ecrane mici. Panoul de control își făcea treaba bine dar era bazat pe un design foarte vechi, unul care a fost folosit de Windows timp de mulți ani. Aplicația Setări PC din Windows 8 a făcut trecerea la utilizarea unui design mult mai simplu în comparație cu Panoul de control. Acest lucru a însemnat că setările din Windows au devenit mult mai ușor de citit și de configurat, indiferent de dispozitivul pe care le folosești. Totuși, aplicația Setări PC din Windows 8 și din Windows 8.1 a lăsat loc pentru multe îmbunătățiri. În Windows 10 și mai târziu, în Anniversary Update pentru Windows 10, avem parte de cea mai bună aplicație de Setări de până acum. Iată care sunt cele mai importante motive pentru care ne place foarte mult noua aplicație Setări :

Reclamă

1. Design curat, bun și pe ecranele tactile

Ultima versiune a aplicației Setări , disponibilă în Windows 10 cu Anniversary Update , are un design mult mai bun decât versiunile sale anterioare. Microsoft a investit multe eforturi pentru a face aplicația Setări mai ușor de utilizat, folosind în acest scop un design curat și simplu, bazat în principal pe comutatoare care activează sau dezactivează setările. Astfel, aplicația este ușor de folosit atât pe dispozitive cu ecrane tactile, cât și pe cele cu ecrane clasice, datorită acestor comutatoare care apar pretutindeni, datorită faptului că nu există detalii vizuale inutile, precum și datorită bunei organizări a secțiunilor majore de setări într-un mod foarte logic.

Windows 10, Setari, aplicatie, noutati
Windows 10, Setari, aplicatie, noutati

2. Ușor de navigat

Ultima aplicație de Setări din Windows 10 cu Anniversary Update este organizată atent în diferite categorii și subcategorii de opțiuni. Atunci când deschizi aplicația, ecranul Acasă te întâmpină cu un set de dale care reprezintă fiecare o categorie de setări. Dacă intri într-una din aceste categorii, vei lucra în general cu setări care sunt descrise clar și concis, împărțite în diverse secțiuni pe care le poți selecta din partea stângă a ferestrei. Ai totul la dispoziție - ușor de găsit și ușor de înțeles.

Windows 10, Setari, aplicatie, noutati
Windows 10, Setari, aplicatie, noutati

3. Ușor de înțeles

Spre deosebire de Panoul de control tradițional și spre deosebire de aplicația Setări PC din Windows 8.1, setările pe care le vei găsi în aplicația Setări din Windows 10 sunt de obicei foarte clare în a îți spune ceea ce fac.

Reclamă

Vei întâlni foarte puține acronime și setările sunt în general bine explicate.

Windows 10, Setari, aplicatie, noutati
Windows 10, Setari, aplicatie, noutati

4. Ușor de căutat

Dacă ai instalat Anniversary Update pentru Windows 10, vei descoperi că aplicația Setări are acum un câmp de căutare în partea din mijloc sus a ecranului de pornire și în partea stânga sus a ferestrei, atunci când intri într-o categorie de setări. Aceste locații fac din căutare un lucru foarte ușor de făcut. Deoarece căutarea îți oferă rezultate cu setările pe care este cel mai probabil să vrei să le configurezi, folosirea căutării are mari șanse să devină metoda ta preferată de a naviga prin aplicația Setări.

Windows 10, Setari, aplicatie, noutati
Windows 10, Setari, aplicatie, noutati

Vei găsi mai multe detalii despre modurile în care poți să navighezi rapid prin noua aplicație Setări din Windows 10, în acest articol: Cum găsești rapid orice setare în aplicația Setări din Windows 10.

5. Mai mult control

Aplicația Setări pe care o vei avea după ce instalezi Anniversary Update pentru Windows 10 îți oferă mai multe setări decât ai avut vreodată la dispoziție și nu va mai fi nevoie să intri în vechiul Panoul de control ca să configurezi ce vrei decât foarte rar, deoarece Windows 10 a migrat multe dintre setările sale în noua aplicație Setări. Mai mult, noua aplicație include setări noi care nu au fost niciodată disponibile în Windows 10, ori în versiunile mai vechi de Windows.

Windows 10, Setari, aplicatie, noutati
Windows 10, Setari, aplicatie, noutati

De exemplu, în aplicația Setări din Windows 10 cu Anniversary Update, vei găsi lucruri precum:

  • Informații despre spațiul de stocare folosit de aplicațiile și programele de desktop pe care le ai instalate.
  • Capacitatea de a reseta aplicațiile care nu mai vor să funcționeze așa cum ar trebui.
  • O metodă mai bună de a administra acțiunile rapide din Centrul de acțiune.
  • O nouă secțiune de stare pentru rețelele pe care le ai configurate pe dispozitivul tău.
  • Setări noi de personalizare. Setări pentru bara de activități sau modul întunecat, de exemplu.
  • Setările pentru conturile de utilizator sunt toate disponibile în aplicația Setări acum.

Și așa mai departe…

Sunt multe lucruri care au fost adăugate sau modificate în noua aplicație Setări , făcând-o să fie mai bună decât a fost vreodată și dându-ți mai mult control decât ți-a dat vreodată până acum.

Concluzie

Acestea sunt lucrurile pe care le considerăm a fi cele mai relevante în ceea ce privește modificările aduse de Microsoft aplicației de Setări din Windows 10, în Anniversary Update. Mai sunt și alte schimbări care îți plac mult? Nu ezita să ni le spui în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows