Cum adaugi un cont Microsoft la PC-ul tău cu Windows 10

Când instalezi Windows 10 sau când îl setezi pentru prima dată, sistemul de operare te invită să configurezi și să utilizezi un cont Microsoft. Totuși, în timpul procesului de instalare, nu poți să configurezi decât un cont Microsoft. Ce poți să faci dacă vrei să folosești mai multe conturi Microsoft pe PC-ul tău cu Windows 10? Ce faci dacă vrei să creezi un cont de utilizator nou, folosind un cont Microsoft? Iată pașii prin care trebuie să treci:

Pasul 1. Deschide aplicația Setări

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să deschizi aplicația Setări. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe iconița în formă de roată dințată din Meniul Start, ori să apeși simultan pe tastele Windows + I.

Pasul 2. Mergi la "Familie și alte persoane"

În aplicația Setări, apasă pe dala Conturi.

În partea stângă a panoului Conturi, apasă pe "Familie și alte persoane".

În dreapta ferestrei Setări, caută secțiunea numită "Alte persoane".

Pasul 3. Adaugă un utilizator cu un cont Microsoft

În secțiunea Alte persoane, Windows 10 îți va spune că poți să permiți "persoanelor care nu fac parte din familie să se conecteze cu propriile lor conturi". Apoi, îți pune la dispoziție un buton + numit "Adăugați o altă persoană la acest PC". Apasă pe el.

Windows 10 deschide o fereastră de dialog în care îți cere să introduci adresa de email sau numărul de telefon al persoanei pe care vrei să o adaugi. Aici trebuie să introduci detaliile contului Microsoft ale noului utilizator. Windows 10 îți va explica și că dacă persoana pe care vrei să o adaugi deja folosește Windows, Office, Outlook.com, OneDrive, Skype sau Xbox, poți să introduci email-ul sau telefonul pe care le folosește pentru a accesa acele servicii de la Microsoft.

Scrie email-ul sau telefonul și apasă pe butonul Următorul.

Windows 10 îți spune că ești gata și că, prima dată când se va conecta noul utilizator, cu contul Microsoft pe care l-ai configurat, el trebuie să fie conectat la internet. Apasă pe butonul Terminare.

Pasul 4. Conectează-te cu noul cont Microsoft pe care l-ai adăugat

Deconectează-te de la contul tău de utilizator și conectează-te cu contul Microsoft pe care tocmai l-ai adăugat la Windows 10. Trebuie să introduci parola acelui cont Microsoft și să apeși pe butonul săgeată din dreapta câmpului pentru parolă.

Așteaptă câteva clipe, pentru ca Windows 10 să configureze mediul de lucru al noului cont de utilizator.

Când este gata, Windows 10 te întreabă dacă vrei să creezi și să folosești un cod PIN pentru a te conecta, în loc să scrii parola contului Microsoft de fiecare dată. Dacă vrei acest lucru, apasă pe Următorul. Dacă nu, apasă pe "Omiteți acest pas".

Dacă ai ales să creezi un cod PIN, scrie-l de două ori, în câmpurile corespunzătoare, după care apasă pe OK.

La final, Windows 10 îți va spune că toate documentele și fotografiile tale noi vor fi salvate automat în OneDrive. Dacă ești de acord, apasă pe Următorul. Dacă vrei ca aceste fișiere să fie salvate automat pe PC, apasă pe legătura "Salvați implicit fișierele noi numai pe acest PC".

Indiferent ce ai ales, acum ai terminat procesul. Windows 10 încarcă desktop-ul și poți să îl folosești.

Concluzie

Acum știi cât de ușor este să adaugi la PC-ul tău cu Windows 10 un nou cont de utilizator cu un cont Microsoft. Înainte de a închide acest articol, hrănește-ne curiozitatea: tu folosești conturi Microsoft pe dispozitivele tale cu Windows 10 sau preferi să folosești conturi locale offline? De ce? Spune-ne în comentariile de mai jos.