6 moduri de a șterge un cont de utilizator din Windows 10

Vrei să ștergi un anumit cont de utilizator de pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10? Poate un anumit utilizator este corupt sau vrei să blochezi accesul cuiva la PC-ul tău. Ei bine, indiferent dacă vrei să elimini un cont Microsoft din Windows 10 sau unul local, acest ghid îți arată șase metode de a șterge un cont de utilizator din Windows 10. Continuă să citești pentru a afla care este cea mai potrivită pentru tine:

Sumar

Cum ștergi un cont de utilizator din Windows 10 folosind Setări
  1. Pentru început, deschide Setări și apasă pe Conturi.
  2. În coloana din stânga, mergi la fila „Familie și alți utilizatori”. În dreapta, găsește contul de utilizator pe care vrei să-l ștergi sub Alți utilizatori și selectează-l.
  3. Apasă pe butonul Eliminare, care apare sub cont.
  4. O fereastră pop-up te anunță că ștergerea contului elimină toate datele utilizatorului de pe PC-ul tău. Pentru a continua, apasă pe „Ștergeți contul și datele. Contul de utilizator este eliminat imediat, împreună cu toate datele sale.

NOTĂ: Metodele din acest tutorial necesită folosirea unui cont de Administrator. Ideea este să folosești un cont cu permisiuni de administrator pentru a șterge un alt cont. Pentru o listă cu toate conturile de pe calculatorul tău, (inclusiv cele ascunse), verifică ghidul nostru despre cum vezi toți utilizatorii din Windows.

1. Cum ștergi un cont de utilizator din Windows 10 folosind Setări

Aplicația Setări din Windows 10 este, după părerea noastră, cel mai simplu mod de a șterge un cont de utilizator. Pentru început, deschide Setări și apasă pe Conturi.

Accesează Conturi în Setările din Windows 10

În coloana din stânga, mergi la fila „Familie și alți utilizatori”. În dreapta, găsește contul de utilizator pe care vrei să-l ștergi sub Alți utilizatori și selectează-l. Apoi, apasă pe butonul Eliminare, care apare sub cont.

Selectează și elimină contul din Windows 10

O fereastră pop-up te anunță că ștergerea contului elimină toate datele utilizatorului de pe PC-ul tău. Pentru a continua, apasă pe „Ștergeți contul și datele.

Confirmă ștergerea contului

Contul de utilizator este eliminat imediat, împreună cu toate datele sale.

2. Cum elimini un cont din Windows 10 folosind Panoul de control

Ștergerea unui cont din Panoul de control îți dă opțiunea de a păstra fișierele utilizatorului. Lansează Panoul de control și apasă pe „Conturi de utilizator”.

Accesează Conturi de utilizator din Panoul de control

În secțiunea „Conturi de utilizator”, dă clic pe linkul „Eliminare conturi utilizator”.

Apasă pe Eliminare conturi utilizator

Asta afișează o listă cu toate conturile de utilizator din Windows 10. Dă clic pe contul pe care vrei să-l ștergi.

Apasă pe utilizatorul pe care vrei să-l ștergi

Asta îți permite să efectuezi modificări la contul selectat. Apasă pe „Ștergere cont” din acțiunile din stânga.

Dă clic pentru Ștergere cont

Ești întrebat dacă vrei să păstrezi fișierele utilizatorului. Dacă alegi Ștergere fișiere, datele asociate cu acel cont de utilizator sunt eliminate. Poți da clic și pe Păstrare fișiere, iar folderele acelui utilizator sunt mutate pe desktop, într-un folder cu numele contului.

Alege să ștergi sau să păstrezi fișiere

Dacă decizi să păstrezi fișierele, trebuie să confirmi eliminarea contului de utilizator. Apasă pe Ștergere cont și ai terminat.

Confirmă ștergerea contului

Dacă alegi să păstrezi fișierele, le poți găsi pe toate pe desktop într-un folder denumit după utilizator.

3. Cum ștergi un cont din Windows 10 folosind netplwiz

Un alt mod de a elimina un cont din Windows 10 este cu aplicația netplwiz. Mai întâi, deschide fereastra Executare folosind combinația de taste Win + R și introdu „netplwiz”. Apoi, apasă pe OK sau pe tasta Enter de pe tastatură.

Tastează netplwiz în fereastra Executare și apasă OK

Asta te duce la fila Utilizatori din fereastra Conturi de utilizator. Mai întâi, asigură-te că este bifată opțiunea „Utilizatorii trebuie să introducă un nume de utilizator și o parolă pentru a utiliza acest computer”. Selectează contul pe care vrei să-l ștergi din listă și apasă pe Eliminare.

Șterge un cont din Windows 10 cu netplwiz

În fereastra care apare, apasă pe Da pentru a-ți confirma alegerea.

Apasă Da pentru a confirma ștergerea contului

PONT: Știai că poți folosi și netplwiz pentru a te conecta automat la Windows 10, fără a introduce o parolă?

4. Cum elimini un cont din Windows 10 folosind Gestionare Computer

Dacă ai instalat Windows 10 Pro sau Enterprise, poți folosi și Gestionare Computer pentru a elimina un cont. Accesează Gestionare Computer și, sub Instrumente de sistem, apasă pe săgeata de lângă „Local Users and Groups” pentru a-i vedea conținutul. Apoi, selectează folderul Users pentru a-l deschide în panoul din mijloc.

Accesează folderul Users din Local Users and Groups

În continuare, dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe utilizatorul pe care vrei să-l elimini. În meniul contextual care se deschide, apasă pe Ștergere.

Apasă Ștergere din meniul contextual

Pentru a-ți confirma alegerea, apasă pe Da în fereastra pop-up.

Apasă pe Da pentru a confirma ștergerea contului

5. Cum ștergi un cont din Windows 10 folosind CMD

Pentru început, pornește Linia de comandă ca administrator. Tastează „cmd” în câmpul de căutare al barei de activități și apasă pe „Executare ca administrator”.

Pornește cmd ca administrator

Confirmă-ți alegerea în fereastra CCU care apare și este lansată Linia de comandă. Tastează următoarele: „net user NUME /delete” - înlocuiește NUME cu numele contului pe care vrei să-l ștergi și apasă pe tasta Enter.

Folosește CMD pentru a șterge un cont din Windows 10

Contul este șters imediat din Windows 10.

6. Cum elimini un cont din Windows 10 folosind PowerShell

Dacă preferi PowerShell, poți șterge un cont și din el. Lansează PowerShell ca administrator tastându-i numele în câmpul de căutare al barei de activități și apăsând pe opțiunea „Executare ca administrator” din dreapta.

Deschide PowerShell ca administrator în Windows 10

Pentru a termina de lansat PowerShell, confirmă-ți alegerea în ferestra CCU. Apoi, tastează următoarele: Remove-LocalUser -Name „NUME” - înlocuiește NUME cu numele contului pe care îl elimini, ca mai jos. Apoi, apasă pe tasta Enter.

Șterge un cont din Windows 10 cu PowerShell

Deși PowerShell nu îți oferă confirmare pentru această operațiune, contul este șters.

PONT: Poți folosi metode similare și pentru a adăuga un cont în Windows 10.

Câte conturi de utilizator ai șters din Windows 10?

Noi ștergem cu regularitate orice conturi nu folosim, deoarece asta eliberează spațiu pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Dar tu? Câți utilizatori ai șters din Windows 10? Câți au rămas? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Securitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Windows