Review ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO: Răcire performantă

Review ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO: Răcire performantă
Rating

Dacă ești în căutarea unui sistem de răcire cu lichid de top pentru PC-ul tău, poate vrei să ai în vedere ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO. Acesta este unul dintre cele mai bune produse din categoria sa și oferă numeroase beneficii atât pentru gameri, cât și pentru entuziaști. Având un radiator mare, de 360 mm, trei ventilatoare de 120 mm, un ecran LCD de 3,5 inci și un ventilator integrat pe pompă, acest cooler pare a fi una dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face dacă-ți dorești ce e mai bun dintre cele mai bune. În această recenzie, îți voi spune mai multe despre el, inclusiv detalii despre cum s-a descurcat în testele mele. Merită ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO prețul său premium? Citește mai departe și află:

Reclamă

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest cooler cu lichid este o alegere excelentă pentru cei care:

  • Vor să mențină temperatura procesorului lor scăzută și stabilă
  • Apreciază un sistem de răcire silențios și eficient
  • Au o carcasă și o placă de bază compatibile
  • Preferă efectele de iluminare RGB personalizabile

Pro și contra

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB este un cooler de top pentru orice procesor:

  • Funcționează cu ultimele socketuri AMD și Intel, inclusiv AM5 și LGA1700
  • Este foarte eficient în ceea ce privește scăderea temperaturii procesorului
  • Este silențios în timpul funcționării
  • Dispune de un ecran LCD impresionant
  • Are un design elegant și o construcție de înaltă calitate

În ceea ce privește aspectele negative:

  • Este foarte scump
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

De îndată ce vezi coolerul ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO, știi că te afli în fața unei capodopere de inginerie și estetică. Coolerul dispune de un radiator de 360 mm cu trei ventilatoare de 120 mm, o pompă cu un ecran LCD de 3,5 inci și un ventilator încorporat, care asigură o răcire suplimentară a blocului de apă. Coolerul este prevăzut, de asemenea, cu tuburi cu manșoane elegante, ventilatoare ce pot fi conectate în lanț și iluminare RGB. Coolerul este compatibil cu toate socketurile folosite de procesoarele moderne Intel și AMD și este compatibil cu ASUS Aura Sync pentru efecte de iluminare sincronizată. Coolerul ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO este un produs premium, care oferă performanțe excepționale și arată uimitor în orice configurație.

Despachetarea ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB

Realizată din carton rezistent și de înaltă calitate, cutia care conține coolerul ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO arată foarte bine și este destul de mare. Pe partea din față a cutiei, vezi o imagine mare a coolerului AIO și poți citi, de asemenea, numele produsului, logoul brandului și câteva aspecte importante ale caracteristicilor sale, precum ecranul LCD, compatibilitatea cu iluminarea Aura Sync RGB și utilizarea ventilatoarelor ROG Magnetic, care pot fi conectate în lanț.

Cutia coolerului cu lichid ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB

Cutia coolerului cu lichid ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB

Coolerul cu lichid CPU de la ASUS este un dispozitiv performant, cu un ecran LCD color de 3,5” pentru efecte de iluminare personalizabile. Cutia oferă informații detaliate despre specificațiile și funcțiile coolerului, precum și despre accesoriile incluse în pachet. În interiorul cutiei, găsești coolerul cu pastă termică deja aplicată, trei ventilatoare de 120 mm pentru radiator, un cablu cu conector tată și unul cu conector de tip mamă pentru ventilatoarele ce pot fi conectate în lanț (daisy chain), un pachet de accesorii format din șuruburi și suporturi, ghidul de pornire rapidă, un abțibild ROG, un organizator de cabluri ROG și un card VIP ROG.

Ce se află în cutie

Ce se află în cutie

Experiența de despachetare a coolerului ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO este rafinată. Este evident că ai de-a face cu un cooler cu lichid de top.

Reclamă

Design și specificații hardware

Dacă vrei să răcești cele mai puternice procesoare desktop de pe piață, precum Intel Raptor Lake Refresh sau seria AMD Ryzen 7000, ai nevoie de un cooler cu lichid performant. Aici intră în scenă ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB. Acest cooler AIO dispune de un radiator mare, de 360 mm, trei ventilatoare de 120 mm cu iluminare ARGB și un design unic al pompei cu ecran LCD. ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB este conceput pentru a face față căldurii extreme generate de cele mai puternice procesoare desktop disponibile în prezent.

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB are un radiator mare, de 360 mm

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB are un radiator mare, de 360 mm

În ceea ce privește compatibilitatea, ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB acceptă toate platformele moderne de procesoare desktop de la Intel (LGA 1700, 1200, 115x) și AMD (AM5, AM4). Radiatorul este fabricat din aluminiu și are dimensiunile de 399,5 cu 120 cu 25 de milimetri, acomodând trei ventilatoare de 120 mm cu o grosime de 25 mm. Viteza minimă a acestora este de 600 RPM, iar viteza maximă atinge 2200 +/- 10% RPM (rotații pe minut) la un nivel de zgomot de 36,45 dB(A) și pot asigura un flux de aer de până la 1.98 m³ pe minut (70,07 CFM).

Ventilatoarele pot fi conectate în lanț

Ventilatoarele pot fi conectate în lanț

Sistemul de răcire al acestui dispozitiv este format dintr-o pompă, un radiator și un tub de cauciuc, care le conectează. Tubul este manșonat și are o lungime de 400 de milimetri, ceea ce permite o anumită flexibilitate de instalare. Pompa este o pompă Asetek din generația a 8-a, care-și poate regla viteza motorului de la 800 la 2600 (+/- 10%) rotații pe minut, în funcție de temperatura procesorului. Blocul de apă, care se atașează la procesor, are dimensiuni de 89 pe 91 pe 101 mm. Dispune de o placă de cupru pentru un transfer optim de căldură și include un ventilator suplimentar încorporat, cu o viteză de rotație de 5100 RPM +/- 10% RPM.

Pompa de apă are un ventilator suplimentar încorporat

Pompa de apă are un ventilator suplimentar încorporat

Ecranul LCD vine peste blocul de apă și se montează în poziție prin fixare magnetică. Cu o dimensiune mare (3,5 inci în diagonală), acest ecran full-color îți permite să faci răcitorul cu lichid mai personal și mai atractiv, ceea ce îl face la rândul său să iasă în evidență față de alte modele „mai obișnuite”.

Blocul de apă este acoperit de un ecran LCD mare

Blocul de apă este acoperit de un ecran LCD mare

În timpul funcționării, coolerul ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO arată superb. Radiatorul din aluminiu, ventilatoarele de culoare RGB și tuburile din cauciuc cu manșoane sunt toate lucrate cu atenție la detalii, creând un aspect armonios.

Coolerul cu lichid ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB arată excelent!

Coolerul cu lichid ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB arată excelent!

Pentru mai multe informații și detalii tehnice, poți vizita pagina oficială a acestui cooler cu lichid pentru procesor: ROG Ryujin III 360 ARGB.

Datorită unor caracteristici impresionante și a unui stil aparte, ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB iese în evidență ca fiind un cooler cu lichid pentru CPU de top. Este conceput pentru a oferi performanțe excelente și durabilitate, fiind dotat, de asemenea, cu iluminare RGB impresionantă și un ecran LCD mare.

Reclamă

Utilizarea și testarea ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB

În utilizarea de zi cu zi, coolerul lichid pentru procesor ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO m-a impresionat nu doar prin frumusețea estetică, ci și prin performanțele sale excelente. Radiatorul mare, de 360 mm, și cele trei ventilatoare de 120 mm, care se potrivesc pe el, îi permit să răcească chiar și cele mai puternice procesoare. Atunci când sunt aprinse, ventilatoarele își schimbă culoarea în funcție de preferințele tale, iar efectele par „de rezoluție înaltă”, în lipsa unui alt termen. Asta pentru că textura albă și ledurile din interiorul ventilatoarelor se potrivesc de minune. În plus, ecranul LCD de pe pompă poate fi personalizat pentru a afișa nu doar imagini sau animații, ci și informații utile despre hardware-ul tău. De exemplu, îl poți seta să afișeze detalii despre temperatura, frecvența sau viteza ventilatorului procesorului tău.

Ca o impresie subiectivă, aș dori să menționez că pompa pare a fi extrem de silențioasă și eficientă. Folosesc acest cooler de aproximativ două săptămâni, timp în care am analizat și am făcut și un benchmark pentru un Intel Core i5-14600K. După cum vei vedea în paragrafele următoare, coolerul a făcut o treabă excelentă în a ține în frâu temperaturile procesorului. Dar înainte de asta, iată un video realizat pentru a-ți prezenta cum arată în acțiune coolerul lichid ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO:

Acum, să trecem la cele câteva benchmarkuri pe care le-am rulat pentru a evalua eficiența coolerului ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO. Iată configurația hardware a PC-ului pe care l-am folosit pentru acesta:

Core i5-14600K este un procesor mid-range rapid din ultima serie Raptor Lake Refresh de la Intel. Acesta oferă performanțe excelente, dar are nevoie și de o răcire puternică pentru a nu se supraîncălzi.

Reclamă

Pentru început, am vrut să testez performanța coolerului atunci când procesorul nu este solicitat intens și îndeplinește activități mai ușoare, precum rularea aplicațiilor Office sau navigarea pe internet. În timpul unui benchmark rulat în PCMark 10, coolerul a făcut o treabă foarte bună în a menține procesorul rece. Temperatura maximă pe care am măsurat-o a fost de 70 de grade Celsius, ceea ce este destul de puțin.

Eficiența coolerului în sarcinile obișnuite

Eficiența coolerului în sarcinile obișnuite

Pentru a testa performanțele de răcire ale modelului ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB în condiții de solicitare extremă, am rulat un benchmark foarte solicitant pe procesorul Intel Core i5-14600K. Am folosit software-ul Prime95, care împinge procesorul la limitele sale. Procesorul a atins o temperatură maximă de 82 de grade Celsius. Este o valoare uimitoare pentru acest benchmark și arată că ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB este, fără îndoială, un cooler foarte eficient.

Eficiența coolerului în sarcinile solicitante

Eficiența coolerului în sarcinile solicitante

Un alt aspect pe care l-am monitorizat a fost performanța termică a procesorului în timpul jocurilor. Pentru asta, am rulat Cyberpunk 2077, unul dintre cele mai frumoase jocuri pe care le poți juca în prezent, dar și unul extrem de solicitant. Am setat jocul să ruleze la rezoluție 4K și calitatea grafică ultra cu efectele ray tracing activate. Coolerul ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO a făcut o treabă excelentă în a menține procesorul rece, deoarece Core i5-14600K nu a depășit niciodată 82 de grade Celsius.

Eficiența coolerului în gaming

Eficiența coolerului în gaming

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO este un cooler excelent, pe care-l recomand tuturor celor care vor să-și construiască un PC puternic. Indiferent dacă ești gamer sau pasionat de calculatoare, vei aprecia performanța și estetica acestui cooler. Se poate descurca cu orice procesor modern, chiar și cu cele care consumă multă energie și generează multă căldură.

Ai cumpăra coolerul ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO?

Tocmai ai citit recenzia mea despre coolerul cu lichid pentru procesor ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB AIO, un dispozitiv puternic și elegant, care-ți poate menține procesorul rece chiar și în condiții de solicitare intensă. Ți-am prezentat rezultatele testelor și impresiile mele. Acum este rândul tău să-mi spui opinia ta: Ce părere ai despre acest cooler? Intenționezi să-l cumperi sau îl ai deja? Cum se comportă pe sistemul tău? Te rog să folosești secțiunea de comentarii de mai jos pentru a intra în conversație și să-mi spui ce părere ai.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows