Review ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Cooler AIO eficient

Review ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Cooler AIO eficient
Rating

Pe 21 octombrie 2022, ASUS a anunțat lansarea unei noi serii de coolere AIO cu lichid pentru procesoare, mai exact ROG Ryuo III 360 și 240 ARGB. Ambele modele sunt disponibile în ediții alb-negru și ambele promit performanțe excelente în a menține temperaturile scăzute chiar și pentru cele mai solicitante și puternice procesoare desktop din ziua de azi. Am avut ocazia să testez pentru o perioadă versiunea de 240 mm și aș dori să-ți prezint concluziile mele. Fără alte comentarii, iată recenzia mea pentru coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB:

Reclamă

ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest cooler cu lichid este o alegere excelentă pentru cei care:

  • Vor performanțe înalte de răcire pentru cele mai recente procesoare de la Intel și AMD
  • Apreciază iluminarea RGB și ecranele cu leduri Anime Matrix de la ASUS
  • Sunt fani ai mărcii Republic of Gamers

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB:

Vezi prețul:
  • Este foarte eficient la răcirea oricărui procesor, indiferent cât de puternic este acesta
  • Compatibil cu toate soclurile moderne pentru procesoare, inclusiv AMD AM5 și Intel LGA1700
  • Este foarte silențios în utilizarea zilnică
  • Are un ecran frumos Anime Matrix LED
  • Design frumos și construcție de calitate

Singurul său dezavantaj major este prețul ridicat, motiv pentru care mulți utilizatori nu și-l pot permite.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB este un excelent cooler AIO cu lichid, care a reușit să mențină temperaturile scăzute chiar și pentru cel mai puternic procesor desktop disponibil pe piață la ora actuală, Intel Core i9-13900K. Asta spune totul: cu ASUS ROG ROG Ryuo III 240, obții performanțe maxime de la orice procesor, indiferent cât de mari sunt cerințele sale de răcire. În plus, te bucuri, de asemenea, de un design frumos și de o manoperă excelentă, pe care sunt sigur că le apreciază oricine, gamer sau nu. Din partea mea, primește o recomandare călduroasă și verdictul maxim de cinci stele. 🙂

Despachetarea ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB este ambalat într-o cutie mare și aspectuoasă, din carton de înaltă calitate. Partea frontală include o imagine mare a soluției de răcire AIO, împreună cu numele, marca și câteva dintre caracteristicile sale.

Cutia coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Cutia coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Pe spatele cutiei, ASUS a tipărit mai multe informații despre coolerul cu lichid pentru procesor. De exemplu, vezi detalii despre specificațiile sale, inclusiv despre ecranul AniMe Matrix LED. La deschiderea cutiei, descoperi conținutul său generos: coolerul cu lichid pentru procesor (cu compus termic preaplicat), două ventilatoare pentru radiator de 120 mm, un cablu de divizare a ventilatoarelor de 1 la 2, un cablu de divizare ARGB de 1 la 4, un pachet de accesorii cu șuruburi și suporturi, un abțibild ROG, un organizator de cabluri ROG și manualul de pornire rapidă.

Despachetarea coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Despachetarea coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Experiența de despachetare a coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB este rafinată. Se observă clar că ai de-a face cu un cooler de lichid pentru procesoare de înaltă clasă.

Reclamă

Design și specificații hardware

ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB este construit pentru a face față chiar și celor mai exigente procesoare desktop. Cele mai recente procesoare Intel Raptor Lake și AMD Ryzen 7000 sunt mai puternice ca niciodată, dar tind, de asemenea, să consume cantități semnificative de energie electrică, producând astfel și multă căldură. După cum am aflat în timpul testelor efectuate pentru această recenzie, coolerul ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB AIO se potrivește de minune chiar și cu procesoarele de ultimă generație: AMD Ryzen 9 7950X sau Intel Core i9-13900K.

Coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB ARGB montat într-un PC

Coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB ARGB montat într-un PC

În ceea ce privește compatibilitatea, ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB este compatibil cu toate platformele moderne de procesoare desktop: AM5, AM4, LGA1700, LGA1200, LGA1151, LGA1150, LGA1155 și LGA1156. Radiatorul este confecționat din aluminiu și are o dimensiune de 279,5 pe 120 pe 30 de milimetri, găzduind două ventilatoare de 120 mm, cu o grosime de 25 mm. Viteza maximă a acestora este de 2200 +/- 300 RPM (rotații pe minut) la un nivel de zgomot de 36,45 dB(A) și ele pot asigura un flux de aer de până la aproximativ 1,98 metri cubi/minut.

Ventilatoarele de pe coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Ventilatoarele de pe coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Pentru a conecta pompa la radiator, există un tub de cauciuc cu manșon, cu o lungime de 400 de milimetri (15,75 inch). Apropo de pompă, aceasta este o pompă Asetek de generația a 8-a, cu o viteză a motorului care variază între 800 și 2600 (+/- 300) rotații pe minut. Blocul de apă măsoară 89 pe 89 pe 68,3 mm, placa procesorului este realizată din cupru, iar deasupra pompei, ai la dispoziție și un ecran LED Anime Matrix, care este compatibil cu sistemul de control al iluminării AURA Sync RGB de la ASUS.

Blocul de apă al coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

Blocul de apă al coolerului AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

În ceea ce privește designul și aspectul estetic, coolerul ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB AIO arată foarte bine, așa cum era de așteptat de la un dispozitiv Republic of Gamers. Grija pentru detalii este evidentă peste tot, de la radiatorul negru din aluminiu, la ventilatoarele albe și la tuburile din cauciuc manșonate, care conectează pompa la radiator. Chiar dacă ecranul cu leduri Anime Matrix îți atrage instantaneu privirea, suprafața mată și cu multe protuberanțe a pompei arată și ea bine: îmi amintește într-un fel de obiectivul unui aparat foto SLR. Ah, iar ecranul cu leduri este de fapt acoperit de o lentilă cu strat de vid, care, conform ASUS, reduce reflexiile și îmbunătățește vizibilitatea ledurilor de dedesubt.

Coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB în funcțiune pe un PC

Coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB în funcțiune pe un PC

Pentru mai multe detalii despre specificațiile tehnice și designul acestui cooler cu lichid pentru procesor, accesează pagina sa oficială: ROG Ryuo III 240 ARGB.

ASUS ROG ROG Ryuo III 240 ARGB este un cooler premium cu lichid pentru procesor, cu specificații hardware excelente și un design unic. Realizarea este impecabilă, iar iluminarea RGB și ecranul arată foarte bine.

Reclamă

Utilizarea și testarea ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB

De când am primit coolerul AIO cu lichid pentru procesor ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB, mi-a plăcut foarte mult să-l folosesc. Pe lângă aspectul său superb, am apreciat și cât de eficient și silențios este în utilizarea de zi cu zi. Îl poți auzi învârtindu-și ventilatoarele și, uneori, pompa, dar numai în situații solicitante. În rest, este atât de silențios, încât, pentru a ști că funcționează, ai nevoie de un mediu cu adevărat liniștit, sau cel puțin mai liniștit decât casa mea. 🙂 Iată un videoclip pe care l-am înregistrat pentru a-ți prezenta cum arată coolerul AIO cu lichid pentru procesor ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB AIO:

Cu ajutorul unui calculator de test, am încercat să-mi fac o idee despre cât de eficient este cu adevărat coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB. Dar, înainte de a-ți spune mai multe, iată configurația hardware a PC-ului:

La momentul acestei recenzii, Intel Core i9-13900K este cel mai bun și mai puternic procesor Intel disponibil pe piață. Atunci când rulează la viteză maximă, acesta oferă o performanță incredibilă, dar are și câteva cerințe importante în ceea ce privește răcirea. Prin urmare, consider că acesta reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pentru a testa ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB.

Pentru început, am vrut să văd temperaturile pe care le atinge procesorul atunci când îndeplinește sarcini banale, precum lucrul cu aplicațiile Office sau navigarea pe internet. În astfel de situații, coolerul nu a avut nicio problemă în a menține procesorul la temperaturi scăzute, fiind în același timp foarte silențios. Temperatura medie pe care am văzut-o a fost de aproximativ 32 de grade Celsius, iar cea mai ridicată a fost de 59 de grade Celsius.

Cooler AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Temperaturile procesorului în aplicațiile Office

Cooler AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Temperaturile procesorului în aplicațiile Office

Apoi, am decis să rulez un benchmark extrem de solicitant pentru a vedea ce poate face coolerul atunci când procesorul este solicitat la maximum. Așadar, am descărcat și am rulat software-ul Cinebench R23. Procesorul Intel Core i9-13900K a atins o temperatură maximă de 92 de grade Celsius și a avut o temperatură medie de 87 de grade Celsius în timpul testului multicore. Asta demonstrează că ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB este un cooler excelent.

Cooler AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Temperaturile procesorului în Cinebench R23

Cooler AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Temperaturile procesorului în Cinebench R23

Nu în ultimul rând, am urmărit temperaturile procesorului și în timp ce rulam benchmarkul jocului Cyberpunk 2077. Am setat jocul să folosească o rezoluție de 1440p și cele mai înalte setări grafice posibile, dar fără ray tracing și fără tehnologii de upscaling (fără FSR). Coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB s-a dovedit a fi mai mult decât capabil să răcească procesorul, deoarece Core i9-13900K nu a depășit 77 de grade Celsius.

Cooler AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Temperaturile procesorului în Cyberpunk 2077

Cooler AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB: Temperaturile procesorului în Cyberpunk 2077

Mi-a plăcut foarte mult să folosesc coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB și cred că orice gamer sau pasionat de calculatoare se va bucura de el. Este un cooler excelent pentru orice procesor desktop modern, indiferent cât de puternic și de însetat de energie este acesta.

Ai cumpăra coolerul AIO ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB?

Acum știi mai multe despre coolerul AIO cu lichid pentru procesor ASUS ROG Ryuo III 240 ARGB și despre cum se comportă acesta atunci când este folosit cu unul dintre cele mai solicitante procesoare de pe piață. Înainte de a închide această recenzie, spune-mi: care este părerea ta despre el? Ești interesat să-l cumperi? Și, dacă îl ai deja, care a fost experiența ta cu el? Comentează folosind opțiunile disponibile mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows