Unde sunt salvate capturile de ecran? Locațiile lor în Windows, Android și iOS

Capturile de ecran sunt o modalitate convenabilă de a păstra și partaja informații de pe PC-ul, smartphone-ul sau tableta ta. Dacă o imagine spune o mie de cuvinte, atunci o captură de ecran este o metodă bună de a îți face un prieten sau un coleg să vadă ceea ce vezi și tu. După ce faci captura de ecran, unde o găsești pentru a o folosi? În acest ghid afli cum poți să găsești capturile de ecran făcute în Windows, Android sau iOS:

NOTĂ: Acest tutorial te ajută la găsirea capturilor de ecran făcute în Windows, Android și iOS. Dacă ai nevoie de ajutor să faci capturi de ecran, îți recomandăm:

Unde sunt salvate capturile de ecran în Windows?

Capturile de ecran făcute în Windows ajung în diferite locuri, în funcție de metoda folosită pentru a le crea. Deși există nouă modalități diferite de face capturi de ecran în Windows, există doar patru destinații posibile unde sunt salvate. Hai să le discutăm pe rând:

Salvarea capturilor de ecran în clipboard. Dacă apeși PrtScn pe tastatură, capturezi întregul ecran și imaginea este salvată în clipboard. Această metodă este cea mai veche de a face capturi de ecran în Windows și imaginile au fost întotdeauna salvate în clipboard. După ce ai salvat imaginea în clipboard, poți să folosești comanda lipire (paste) ca să o ai la dispoziție într-o aplicație Windows, ca de exemplu Paint, pentru a continua procesarea ei. Nu uita că clipboard-ul este o stocare temporară și la închiderea sesiunii de Windows sau dacă faci o nouă captură de ecran, cea anterioară este ștearsă automat. Dacă vrei să păstrezi captura de ecran, dă comanda lipire într-o aplicație și salveaz-o într-un fișier.

Clipboard-ul în Windows 10

Salvarea capturilor de ecran în folderul Capturi de ecran. Există două comenzi care salvează captura de ecran direct într-un fișier (de exemplu dacă apeși tastele Windows + PrtScn). Atunci când faci asta, fișierele sunt salvate în folderul Capturi de ecran care se găsește în biblioteca (library) Imagini. Dacă vrei, poți să schimbi locația folderului de capturi de ecran (screenshots).

Folderul Capturi de ecran în Windows 10

Salvarea într-un fișier în folderul Capturi. Bara Jocuri permite capturarea ecranului în jocurile pe care le joci în Windows 10. Atunci când folosești Bara Jocuri pentru a face capturi de ecran sau apeși comanda rapidă de la tastatură Windows + Alt + PrtScn, capturile de ecran sunt salvate în folderul Capturi din biblioteca Fișiere video.

Folderul Capturi în Windows 10

Salvarea într-o aplicație preinstalată. Windows are două aplicații create pentru a face capturi de ecran. Instrumentul de decupare este cea mai veche pe care o găsești în toate versiunile de Windows. Aplicația mai nouă este Decupare și schițare și este disponibilă doar în Windows 10. Dacă vrei să păstrezi captura de ecran pentru a o folosi după ce termini sesiunea curentă în Windows, salveaz-o într-un fișier. Aceste aplicații îți dau libertate totală asupra locului unde salvezi capturile de ecran. Folderul implicit propus pentru salvare este cel de Imagini.

Aplicația Decupare și schițare

Unde sunt salvate capturile de ecran în Android?

Capturile de ecran făcute în Android cu instrumentele preinstalate sunt salvate întotdeauna ca fișiere de imagini.

Fișierele sunt stocate în folderul Pictures/Screenshot (sau DCIM/Screenshot).

Folderul unde sunt stocate capturile de ecran în Android

În funcție de versiunea de Android, poți să găsești un album cu capturile de ecran în aplicația Google Foto. Deschide aplicația Google Foto, navighează la Albume și caută albumul Screenshots (capturi de ecran în engleză). Acolo găsești toate capturile tale de ecran.

Albumul Screenshots în aplicația Google Foto

NOTĂ: Aplicația Google Foto este creată de Google și disponibilă pentru toate dispozitivele Android. Producătorii de smartphone-uri își pot crea propriile clone, cu nume precum Galerie. Găsirea capturilor de ecran în aceste aplicații poate să varieze în funcție de felul în care sunt organizate.

Unde sunt salvate capturile de ecran pe iPhone sau iPad?

Pe iPhone sau iPad, capturile de ecran sunt salvate ca fișiere imagini și le poți găsi în aplicația Poze. Deschide aplicația, apasă pe Albume și apoi pe albumul Rolă film.

Albumul Rolă film în aplicația Poze pentru iOS

Capturile de ecran sunt afișate în albumul Rolă film împreună cu fotografiile făcute cu aplicația Cameră.

Capturi de ecran afișate în albumul Rolă film

Dacă vrei să vezi doar capturile de ecran, există în aplicația Poze un album separat numit Capturi de ecran pe care îl poți afișa.

Albumul Capturi de ecran în aplicația Poze pentru iOS

De această dată sunt afișate doar capturile de ecran.

Albumul Capturi de ecran în iOS

Ți-ai găsit capturile de ecran?

După ce înveți locațiile implicite, este ușor să găsești capturile de ecran pe care le faci în Windows, Android sau iOS. În Windows poți chiar să schimbi locația unde sunt salvate capturile. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne dacă ai reușit să găsești capturile tale de ecran lăsând un comentariu mai jos.