Cum activezi și deschizi Bara Jocuri Xbox în Windows 10

Dacă ești gamer, Bara Jocuri Xbox este una dintre cele mai bune instrumente pentru tine din Windows 10. Aceasta îți dă acces la așa-numitul Xbox DVR - un alt fel de a spune că te ajută să îți înregistrezi ecranul și să faci capturi de ecran în jocuri. Tot Bara Jocuri Xbox este ceea ce îți trebuie dacă vrei să vorbești pe chat cu prietenii tăi din joc fără a ieși din el și fără a avea nevoie de instrumente din terțe părți. Totuși, înainte de a putea folosi tot ce are de oferit, trebuie mai întâi să știi cum să activezi și să deschizi Bara Jocuri Xbox în Windows 10. Pentru a afla cum, citește acest ghid:

NOTĂ: Am creat acest ghid folosind Windows 10 November 2019 Update. Microsoft a introdus pentru prima dată Bara Jocuri Xbox în Windows 10 Creators Update. Dacă folosești o versiune de Windows 10 lansată între Creators Update și November 2019 Update, Bara Jocuri Xbox arată diferit și oferă alte opțiuni. Dacă Windows 10-le tău este mai vechi decât Creators Update, Bara Jocuri Xbox nu este disponibilă deloc. Pentru a afla ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Cum activezi Bara Jocuri Xbox în Windows 10

Bara Jocuri este activată implicit în Windows 10. În cazul în care nu este sau dacă vrei să fii sigur că este activată, deschide aplicația Setări. O metodă rapidă este să apeși pe butonul Setări din Meniul Start. În aplicația Setări, apasă pe categoria Jocuri.

Categoria Jocuri din aplicația Setări din Windows 10

În stânga ferestrei, apasă pe Bara Jocuri și, apoi, în partea dreaptă a ferestrei, activează comutatorul "Înregistrați clipuri din jocuri, capturi de ecran și difuzați-le cu ajutorul barei Jocuri". Acesta este singurul comutator care trebuie să fie activ dacă vrei să folosești Bara Jocuri Xbox în Windows 10.

Înregistrați clipuri din jocuri, capturi de ecran și difuzați-le cu ajutorul barei Jocuri

Care este combinația de taste pentru Bara Jocuri Xbox din Windows 10?

În mod implicit, combinația de taste care deschide Bara Jocuri Xbox în Windows 10 este Win + G. Dacă folosești un controler Xbox, poți să apeși și butonul Xbox de pe el.

Însă, dacă vrei să schimbi combinația de taste pentru deschiderea Barei Jocuri Xbox, poți. Mergi înapoi la aplicația Setări, deschide Jocuri și selectează Bara Jocuri în stânga. Apoi, în dreapta, apasă pe câmpul "Deschidere bară Jocuri" din secțiunea "Comenzi rapide tastatură" și apasă pe tastele pe care vrei să le folosești pentru a deschide Bara Jocuri Xbox.

Combinații de taste pentru Bara Jocuri Xbox

Pentru metode alternative de a schimba combinația de taste care deschide Bara Jocuri Xbox, citește: 2 metode pentru a schimba combinațiile de taste folosite pentru Bara Jocuri

Cum deschizi Bara Jocuri Xbox în Windows 10

Pentru a deschide Bara Jocuri Xbox, pornește-ți jocul preferat și apasă pe tastele Win + G. Dacă ai schimbat combinația de taste implicită pentru Bara Jocuri Xbox, apasă pe tastele pe care le-ai ales în loc. Reține și că poți să deschizi Bara Jocuri Xbox oricând vrei în timp ce te joci. Pentru a îți face o idee la ce să te aștepți, iată o captură de ecran pe care am făcut-o când am deschis Bara Jocuri Xbox în timp ce ne jucam Fortnite:

Bara Jocuri Xbox afișată pe ecran în timp ce ne jucam Fortnite

Dacă folosești un controler Xbox, poți apăsa și butonul Xbox de pe controler pentru a deschide Bara Jocuri. Această acțiune ar trebui să funcționeze implicit; însă, dacă vrei să te asiguri, activează comutatorul "Deschideți bara Jocuri utilizând acest buton de pe un controler" de pe pagina Bara Jocuri (Setări Windows 10 -> Jocuri).

Deschideți bara Jocuri utilizând acest buton de pe un controler

La ce să te aștepți de la Bara Jocuri Xbox

Atunci când deschizi Bara Jocuri Xbox în timp ce te joci pe calculatorul tău cu Windows 10, ea afișează o serie de widgeturi utile:

  • Widgetul principal, aflat în partea de sus a ecranului, este locul unde poți să vezi ora, să activezi sau să dezactivezi celelalte widgeturi disponibile, precum și să accesezi setările Barei Jocuri.
  • Widgetul Captură îți oferă uneltele pentru capturile de ecran și înregistrarea jocurilor.
  • Widgetul Audio te lasă să controlezi canalele audio individuale, fără a trebui să ieși din joc.
  • Widgetul Performanță îți arată informații despre utilizarea resurselor precum procesorul (CPU), placa video (GPU), memoria (RAM) și numărul de FPS (cadre pe secundă). Widgetul Performanță este un fel de Manager de activități în miniatură.
  • Xbox Social este widgetul cu care te poți conecta și discuta cu prietenii tăi, cu condiția ca și ei să folosească Windows 10 sau Xbox.
  • Realizări Xbox îți arată realizările tale înregistrare în Xbox.
  • Căutare grup îți arată alți jucători conectați la serviciul Microsoft Xbox care vor să intre într-un grup.
  • În final, widgetul Spotify te lasă să îți asculți muzica preferată de pe acest serviciu de streaming, fără a fi nevoie să ieși din joc sau să comuți la aplicația Spotify.
Bara Jocuri Xbox cu toate widgeturile disponibile activate

NOTĂ IMPORTANTĂ: Bara Jocuri din Windows 10 obișnuia să includă și o facilitate numită Difuzare. O puteai folosi pentru a face streaming online din jocuri, pe serviciul de live-streaming Mixer al celor de la Microsoft. Însă, compania a eliminat această facilitate (broadcast Mixer) din Windows 10.

Acum că știi cum să activezi și să deschizi Bara Jocuri Xbox în Windows 10, poate vrei să afli mai multe detalii despre cum să o folosești. Pentru a te ajuta, avem un alt ghid, pe care îl poți găsi aici: Cum pot să îmi înregistrez jocurile pe un PC cu Windows 10?

Cum dezactivezi Bara Jocuri Xbox în Windows 10

Dezactivarea Barei Jocuri Xbox în Windows 10 este la fel de ușoară ca activarea ei. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Setări, să mergi la Jocuri și apoi la Bara Jocuri, după care să oprești comutatorul "Înregistrați clipuri din jocuri, capturi de ecran și difuzați-le cu ajutorul barei Jocuri".

Dezactivare Bară Jocuri Xbox

Dacă ai oprit comutatorul, Bara Jocuri Xbox este dezactivată în Windows 10. Nu o mai poți folosi și nu mai poți deschide Bara Jocuri Xbox folosind combinația de taste sau apăsând pe butonul Xbox de pe controler.

Ai vrut să știi cum să activezi și să deschizi Bara Jocuri Xbox în Windows 10 sau ai vrut să o dezactivezi?

Acum știi și cum să activezi și cum să dezactivezi Bara Jocuri Xbox în Windows 10. Ai ajuns la acest ghid în timp ce căutai metode de a deschide Bara Jocuri Xbox sau în timp ce căutai să afli care este combinația de taste pentru ea? Nu uita că poți folosi secțiunea de comentarii de mai jos pentru a ne spune ce voiai, precum și pentru a ne pune întrebări, dacă ai vreuna.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Programe Windows