Cum dezactivezi notificările de la Securitate Windows, în Windows 10

Cum dezactivezi notificările de la Securitate Windows, în Windows 10

Atunci când folosești Windows 10, primești notificări de la Securitate Windows despre amenințările de securitate detectate, rezultatele scanărilor cu Windows Defender, de la Paravanul de protecție Windows, etc. Dacă vrei să oprești o parte din aceste notificări ori pe toate, poți face asta. În acest ghid, îți arătăm cum personalizezi notificările pe care le primești de la Securitate Windows. Hai să începem:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid este creat pentru Windows 10 May 2019 Update sau mai nou. Versiunile mai vechi de Windows 10 nu au opțiunile prezentate în acest tutorial. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Deschide setările pentru notificările aplicației Securitate Windows

Deschide Securitate Windows și, în coloana din stânga, dă clic pe Setări. Dacă nu ai suficient spațiu pe ecran, coloana este minimizată și vezi doar o rotiță dințată, care reprezintă butonul Setări.

Securitate Windows - apasă pe Setări
Securitate Windows - apasă pe Setări

Caută secțiunea Notificări și dă clic pe "Gestionați notificările".

Gestionați notificările în Securitate Windows
Gestionați notificările în Securitate Windows

Acum vezi toate setările despre notificările afișate de Securitate Windows.

Reclamă

Alege ce notificări vrei să vezi de la Securitate Windows și pe care nu vrei să le vezi

În mod implicit, Securitate Windows trimite notificări cu informații importante despre sănătatea și securitatea PC-ului tău. Poți vedea notificări despre viruși și fișiere malițioase, despre probleme cu autentificarea în Windows 10, folosind Windows Hello sau Blocarea dinamică, sau despre probleme legate de Windows Defender Firewall.

Setările despre notificări din Securitate Windows
Setările despre notificări din Securitate Windows

Dacă nu vrei să vezi notificări de la Securitate Windows, poți seta comutatoarele pe poziția Dezactivat, pentru toate cele trei tipuri de notificări:

  • Notificări protecție antivirus și împotriva amenințărilor
  • Notificări protecție cont
  • Notificări firewall și protecție în rețea
Dezactivarea notificărilor Securitate Windows
Dezactivarea notificărilor Securitate Windows

Dar, dezactivarea tuturor notificărilor s-ar putea să nu fie o idee bună și poate vrei să oprești doar câteva tipuri de notificări, debifând casetele din dreptul lor. De exemplu, "Notificările protecție antivirus și împotriva amenințărilor" includ:

  • Activitatea recentă și rezultate scanare - poți activa sau dezactiva notificările despre scanările anti-malware efectuate de Windows Defender Antivirus.
  • S-au găsit amenințări, dar nu sunt necesare acțiuni imediate - activează sau dezactivează notificările despre amenințările malware găsite de Windows Defender Antivirus.
  • Fișierele sau activitățile sunt blocate - pornește sau oprește notificările despre fișierele periculoase care au fost găsite.
Notificările despre protecția antivirus și împotriva amenințărilor
Notificările despre protecția antivirus și împotriva amenințărilor

Secțiunea "Notificări protecție cont" sunt cele pe care le vei vedea cel mai rar, deoarece sunt doar despre probleme cu uneltele de autentificare rapidă, disponibile în Windows 10, cum ar fi Windows Hello sau Blocarea dinamică.

Securitate Windows - notificări protecție cont
Securitate Windows - notificări protecție cont

Secțiunea "Notificări firewall și protecție în rețea" este despre mesajele pe care le primești de la Windows Defender Firewall:

  • Firewall domeniu - activează ori dezactivează notificările atunci când ești într-o rețea cu domenii, precum cele din corporații.
  • Firewall privat - pornește sau oprește notificările atunci când te-ai conecta la o rețea privată, precum cea din casa ta.
  • Firewall public - activează ori dezactivează notificările atunci când ești conectat la o rețea publică care nu este de încredere, cum sunt cele din cafenele, trenuri sau aeroporturi.
Securitate Windows - notificări firewall și protecție în rețea
Securitate Windows - notificări firewall și protecție în rețea

Bifează notificările pe care le vrei și debifează-le pe cele pe care nu le vrei. Apoi, închide Securitate Windows și ai terminat.

Ce notificări de la Securitate Windows ai dezactivat?

Acum știi cum să dezactivezi ori să activezi notificările afișate de Securitate Windows. Înainte de închide ghidul nostru, spune-ne ce notificări ai ales să dezactivezi și de ce. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows