Vezi raportul despre starea PC-ului tău cu Windows 10 și cum funcționează

Vezi raportul despre starea PC-ului tău cu Windows 10 și cum funcționează

Cu fiecare actualizare majoră, Windows 10 vine cu noutăți pentru utilizatori. Unele dintre ele sunt ignorate de majoritatea utilizatorilor, în timp ce altele sunt bine primite și utilizate. O facilitate pe care puțini utilizatori o cunosc este "Raportul despre starea de funcționare", care este generat automat de Windows 10. În acest raport, Windows 10 evaluează starea generală de sănătate a PC-ului și îți spune dacă ai probleme care afectează autonomia oferită de baterie, spațiul de stocare, sau conectivitatea la internet. Află cum evaluezi rapid performanța și starea de sănătate a PC-ului tău cu Windows 10:

Reclamă

Cum accesezi raportul despre starea de funcționare

Ca întotdeauna în Windows, sunt mai multe metode pentru a accesa informații. Pentru a vedea raportul pentru PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, pornește Securitate Windows și dă clic pe "Performanța și starea dispozitivelor" în coloana din stânga ori în panoul din dreapta.

Performanța și starea dispozitivelor cu Windows 10
Performanța și starea dispozitivelor cu Windows 10

O altă metodă pentru a ajunge în același loc este să folosești căutarea în Windows 10. De exemplu, caută folosind cuvintele "starea dispozitivelor" și apasă pe "Performanța și starea dispozitivelor".

Caută starea dispozitivelor în Windows 10
Caută starea dispozitivelor în Windows 10

Securitate Windows este acum deschisă și afișează secțiunea "Performanța și starea dispozitivelor".

Vezi raportul pentru performanța și starea dispozitivelor Windows 10

În secțiunea "Performanța și starea dispozitivelor" din Securitate Windows, vezi raportul despre starea de funcționare. Poți vedea data și ora la care a fost realizată ultima verificare de către Windows 10. Sistemul de operare verifică următoarele aspecte și raportează starea pentru fiecare:

Reclamă
  • Capacitate de stocare - important atât pentru aplicații cât și pentru serviciul Windows Update. Dacă nu ai suficient spațiu de stocare, nu poți instala aplicații și nici nu poți actualiza Windows 10.
  • Durată baterie - Windows 10 îți spune dacă a găsit probleme care afectează negativ autonomia laptopului sau tabletei cu Windows 10.
  • Aplicații și software - vezi dacă unele aplicații au nevoie de actualizări ori dacă funcționează corect.
  • Serviciul Windows Time - vezi dacă serviciul este dezactivat și dacă funcționează corect. Asta poate afecta conexiunea la internet a PC-ului.
Windows 10 - Performanța și starea dispozitivelor
Windows 10 - Performanța și starea dispozitivelor

Problemele și recomandările sunt semnalate cu un semn de exclamare. Dacă totul e OK, vezi doar bife verzi în dreptul fiecărui aspect evaluat în raport.

Să vedem un exemplu: un raport generat de Windows 10 pe un laptop de test, spune că avem probleme în ceea ce privește capacitatea de stocare. Dă clic pe problemă pentru a primi mai multe detalii. În cazul nostru, Windows 10 recomandă să deschidem Setări și să curățăm spațiul de stocare ca să avem mai mult loc pentru aplicații, fișiere și actualizări.

Probleme cu spațiul de stocare, în Windows 10
Probleme cu spațiul de stocare, în Windows 10

Apoi, raportul ne-a spus că avem o problemă cu Serviciul Windows Time. Am dat clic pe problemă și Windows 10 ne-a spus că serviciul respectiv este oprit, ceea ce înseamnă că nu funcționează. Am dat clic pe Activare și serviciul a fost pornit de Windows 10.

Serviciul Windows Time este oprit în Windows 10
Serviciul Windows Time este oprit în Windows 10

După ce rezolvi toate problemele, totul va apărea verde în raport, precum în captura de ecran de mai jos.

Un raport pentru Windows 10 în care totul merge bine
Un raport pentru Windows 10 în care totul merge bine

NOTĂ: Dacă ai probleme pe care nu le poți rezolva, poți folosi opțiunea "Începere de la zero" care resetează Windows 10 fără să-ți pierzi fișierele. Poți afla mai multe despre cum funcționează în acest tutorial: Cum resetezi Windows 10 fără să pierzi fișierele personale.

Atunci când ai terminat cu raportul despre starea de funcționare, închide aplicația Securitate Windows.

A găsit Windows 10 probleme în raportul despre starea de funcționare?

Acum știi cum să verifici raportul creat de Windows 10 despre starea de funcționare a PC-ului, a laptopului sau a tabletei tale. Vezi dacă a identificat probleme care trebuie rezolvate și spune-ne ce fel de probleme a găsit Windows 10. Comentează mai jos și hai să ne împărtășim poveștile.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows