Ce versiune de PowerPoint am?

Dacă ai nevoie să creezi prezentări, probabil că folosești PowerPoint, o aplicație ce face parte din suita de productivitate Microsoft Office. Dacă te întrebi ce versiune de PowerPoint folosești, în acest ghid îți arătăm cum o identifici. Dacă vrei să afli această informație pentru că ai impresia că PowerPoint-ul tău este vechi și vrei să treci la unul mai nou, ori dacă vrei să ai confirmarea că ai deja ultima versiune de PowerPoint, iată cum afli:

Cum afli ce versiune de PowerPoint ai

Există mai multe metode de a afla ce versiune de PowerPoint ai. Deoarece PowerPoint este parte a suitei Microsoft Office, versiunea sa este aceeași ca cea a suitei Office pe care o folosești. Ceea ce, la rândul său, înseamnă că dacă ai Microsoft Office 2019, ai PowerPoint 2019. Dacă ai Microsoft Office 2003, ai PowerPoint 2003 și tot așa. Consecința este că, pentru a afla ce PowerPoint folosești, trebuie să știi ce versiune de Office deții. Am oferit toate metodele pentru a afla această informație, în acest ghid: 5 metode pentru a afla versiunea exactă de Microsoft Office pe care o folosești.

Deschidere PowerPoint în Office 2019

Totuși, unii oameni nu au timpul necesar să citească și alte articole. Așa că, iată metoda care merge cel mai bine în orice Windows și pentru orice versiune de Microsoft Office:

Începe prin a deschide aplicația Microsoft PowerPoint. Pentru a identifica versiunea exactă a PowerPoint-ului tău, trebuie să accesezi fereastra sa About (Despre). Pentru acest lucru, apasă pe butonul Account (Cont) din colțul stânga jos al ferestrei. Apoi, în dreapta, apasă pe About PowerPoint (Despre PowerPoint).

Despre PowerPoint în Microsoft Office 365

În fereastra care se deschide, poți vedea versiunea exactă a PowerPoint-ului tău.

Numărul de versiune al PowerPoint în Microsoft Office 365

Dacă nu vezi un buton Account (Cont), încarcă o prezentare: poate fi una existentă sau poți crea una nouă acum. Apoi, caută butonul File (Fișier). Apasă pe el și apoi apasă pe opțiunea Account (Cont).

Butonul File (Fișier) din PowerPoint 2016

În partea dreaptă a ferestrei, ar trebui să vezi un buton numit About PowerPoint (Despre PowerPoint). Apasă pe el și se va deschide fereastra About Microsoft PowerPoint (Despre Microsoft PowerPoint).

La începutul ei, ar trebui să vezi versiunea exactă de PowerPoint pe care o folosești.

Despre PowerPoint în Microsoft Office 2016

Dacă nu vezi o opțiune Account (Cont) atunci când apeși pe File (Fișier), apasă pe Help (Ajutor). Apoi, în partea dreaptă, ar trebui să vezi versiunea PowerPoint-ului tău. Această cale este specifică pentru Microsoft Office 2010, deci folosești PowerPoint versiunea 2010.

Despre Microsoft PowerPoint în Microsoft Office 2010

Dacă interfața principală a PowerPoint-ului tău are un buton Office rotund în colțul din stânga sus, atunci folosești Microsoft Office 2007. În acest caz, ai PowerPoint 2007. Apasă pe butonul Office și apoi pe PowerPoint Options (Opțiuni PowerPoint). În stânga, selectează Resources (Resurse).

Opțiuni PowerPoint în Microsoft Office 2007

Apoi, în dreapta ferestrei, poți vedea versiunea exactă a aplicației PowerPoint, în secțiunea about Microsoft Office PowerPoint (despre Microsoft Office PowerPoint).

Despre Microsoft Office PowerPoint 2007

Dacă PowerPoint-ul tău are o bară de meniu și o bară de unelte, atunci folosești o versiune de PowerPoint 2003 sau mai veche. În acest caz, poți să găsești versiunea sa exactă deschizând meniul Help (Ajutor) și apoi apăsând pe intrarea About Microsoft Office PowerPoint (Despre Microsoft Office PowerPoint).

Despre Microsoft Office PowerPoint în Office 2003

Apoi, apare fereastra About Microsoft Office PowerPoint (Despre Microsoft Office PowerPoint) care îți arată toate detaliile despre versiunea ta de PowerPoint.

Informații despre PowerPoint versiunea 2003

Câte versiuni de PowerPoint există?

Există 12 versiuni de PowerPoint create pentru sistemele de operare cu Windows:

 • PowerPoint 2.0, anunțat cu Windows 3.0, în 1990
 • PowerPoint 3.0, anunțat cu Windows 3.1, în 1992
 • PowerPoint 4.0, lansat în 1994
 • PowerPoint 7.0, cunoscut și ca PowerPoint 95, lansat în 1995
 • PowerPoint 8.0, cunoscut și ca PowerPoint 97, lansat în 1997
 • PowerPoint 9.0, cunoscut și ca PowerPoint 2000, lansat în 1999
 • PowerPoint 10.0, cunoscut și ca PowerPoint XP, lansat în 2001
 • PowerPoint 11.0, cunoscut și ca PowerPoint 2003, lansat în 2003
 • PowerPoint 12.0, cunoscut și ca PowerPoint 2007, lansat în 2007
 • PowerPoint 14.0, cunoscut și ca PowerPoint 2010, lansat în 2010
 • PowerPoint 15.0, cunoscut și ca PowerPoint 2013, lansat în 2013
 • PowerPoint 16.0, cunoscut drept PowerPoint 2016 și PowerPoint 2019. Da, este aceeași versiune, deși PowerPoint 2019 aduce câteva facilități noi. A fost lansat prima dată în 2015. PowerPoint 2019 a fost lansat în 2018.

Care este ultima versiune de Microsoft PowerPoint?

Ultima versiune de Microsoft PowerPoint este cea cu numărul 16. PowerPoint 16 a fost lansat în 2015 și poate fi găsit în suitele Microsoft Office 2016 și Microsoft Office 2019, precum și ca parte a abonamentelor Microsoft Office 365.

Cum actualizez PowerPoint la ultima versiune?

Pentru a actualiza la ultima versiune de PowerPoint, trebuie să îți actualizezi suita Microsoft Office. Dacă nu uiți că ultima versiune de PowerPoint este PowerPoint 16, înseamnă că trebuie să cumperi Microsoft Office 2016 sau Microsoft Office 2019, sau să te abonezi la unul din abonamentele Microsoft Office 365.

Ai aflat ce versiune de PowerPoint ai?

Ai reușit să identifici ce versiune de PowerPoint folosești? A fost la fel de ușor pe cât te așteptai? Ai vrut să afli această informație deoarece ai vrut să îți actualizezi aplicația PowerPoint și să faci trecerea la o suită de Microsoft Office mai nouă? Ai întrebări? Îți așteptăm feedback-ul, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează