Cum personalizăm Desktop-ul: Adaugă sau elimină scurtăturile standard

Când vei descoperi, pentru prima dată, Desktop-ul de pe un Windows nou instalat, vei vedea doar o singur pictogramă afișată: Coșul de reciclare. De-a lungul timpului, cele mai multe dintre pictogramele care apar pe Desktop sunt, de fapt, scurtături care duc către un fișier sau program prezent în altă zonă a computerului vostru. Acestea fiind spuse, dacă ștergeți o scurtătură, aceasta va fi înlăturată numai de pe Desktop , în timp ce fișierul, programul sau locația la care este conectată nu va fi atinsă. Fiecare dintre noi are propriile lui obiceiuri sau preferințe de personalizare, astfel că ni s-a părut necesar să îți explicăm modul în care poți adăuga scurtături standard din Windows pe Desktop. Continuă să citești pentru a afla mai multe detalii:

NOTĂ: Acest ghid funcționează în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. În total, va trebui să parcurgi doi pași, pe care ți-i vom arăta în acest ghid.

Pictogramele implicite pentru Desktop

Windows dispune de un set predefinit de iconițe implicite care pot fi activate pentru personalizarea Desktop -ului tău . Mai jos vei găsi o scurtă listă cu scurtături standard și fiecare dintre funcțiile lor specifice :

  • Computer (Acest PC) - permite răsfoirea conținutului computerului tău și cel al altor calculatoare din rețeaua ta: partiții, foldere, fișiere, biblioteci, etc.
  • Rețea - afișează o listă cu computerele conectate în acel moment la rețeaua ta și folderele sau dispozitivele partajate de acestea.
  • Coș de reciclare - locul în care sunt stocate temporar fișierele și foldere șterse, până când acestea sunt eliminate definitiv.
  • Panou de control - modul clasic de a accesa rapid toate setările importante ale sistemului.
  • Fișierele utilizatorului - oferă acces rapid la folderele și fișierele care sunt asociate cu contul tău de utilizator: Documente, Descărcări, Muzică, Imagini și altele.

Pasul 1. Deschide fereastra "Setări pictograme desktop"

Aceste modificări pot fi efectuate din fereastra Setări pictograme desktop , pe care o poți deschide în mai multe moduri. Cea mai simplă metodă este să dai clic dreapta sau să apeși continuu într-o zonă goală de pe Desktop și apoi să selectezi, din meniul contextual, opțiunea Personalizare.

În Windows 7 și Windows 8.1, această acțiune va deschide zona de Personalizare din Panoul de control. Apoi, în coloana din partea stângă, apasă pe Modificare pictograme desktop.

În Windows 10 vei fi trimis la fereastra Personalizare din aplicația Setări. Aici, trebuie să selectezi mai întâi secțiunea Teme din coloana din stânga și apoi să apeși pe opțiunea etichetată Setări pictograme pentru desktop.

O altă modalitate de a deschide fereastra Setări pictograme desktop în Windows 7 și 8.1, este de a merge la Panoul de control. Apoi, în opțiunile secțiunii Aspect și personalizare, trebuie să apeși pe opțiunea Modificare temă.

În cele din urmă, după cum am menționat mai sus, în partea stângă a ferestrei abia deschise, apasă pe opțiunea etichetată Modificare pictograme desktop.

Din păcate, această a doua metodă de deschidere a ferestrei Setări pictograme desktop nu pare să funcționeze în Windows 10, deoarece în fereastra Personalizare din Panoul de control nu vei mai găsi opțiunea Modificare pictograme desktop.

Totuși, există un alt mod care funcționează pe toate versiunile de Windows menționate mai sus (7, 8.1 și 10). Trebuie să folosești Caseta de căutare (Windows 7), Bara de căutare (Windows 8.1) sau Caseta de căutare a Cortanei (Windows 10), în care va trebui să introduci termenul "pictograme desktop". Apoi, din rezultatele pe care le vei primi, apasă pe "Afișare sau ascundere pictogramele obișnuite".

Toate metodele menționate mai sus vor va deschide fereastra Setări pictograme desktop , unde vei găsi o listă cu pictogramele implicite pe care le poți activa sau dezactiva.

Pasul 2. Adaugă sau elimină pictogramele implicite de pe Desktop-ul Windows

În fereastra "Setări pictograme desktop" trebuie să bifezi în casetele de lângă pictogramele pe care dorești să fie afișate pe Desktop pentru a le activa. Desigur, dacă vrei să elimini pe oricare dintre ele, pur și simplu debifează casetele respective.

După ce ai selectat pictogramele necesare, va trebui să apeși pe OK.

Asta e tot! Desktop -ul tău va fi de acum personalizat cu scurtăturile standard pe care le consideri utile.

Bonus: Un alt mod de a elimina pictogramele implicite de pe Desktop

În afară de a dezactiva scurtăturile care sunt inutile pentru tine, mai există un alt mod de a le elimina de pe Desktop.

Selectează o scurtătură pe care vrei să o elimini și apoi dă clic dreapta sau apasă continuu pentru a deschide meniul contextual, unde trebuie să selectezi opțiunea Ștergere. Alternativ, dacă utilizezi un dispozitiv care funcționează cu o tastatură și un mouse, ai posibilitatea de a selecta scurtătura și apoi să apeși tasta Delete de pe tastatură.

Dacă ți se solicită să confirmi procesul de ștergere, apasă pe Da și ai terminat.

NOTĂ: Îți amintim că această procedură funcționează pentru toate scurtăturile, cu excepția Coșului de reciclare.

Concluzie

Chiar dacă pare a fi un proces destul de ușor, de fapt, reprezintă o parte importantă a personalizării Desktop-ului tău . În acest tutorial am încercat să ne asigurăm că nu vei avea nici un fel de probleme și că vei putea să personalizezi aceste scurtături standard așa cum îți plac ție. Dacă ai orice întrebare sau problemă, nu ezita să folosești formularul pentru comentarii de mai jos.