Cum recuperezi pictogramele pentru desktop în Windows 10 și Windows 11

Cum recuperezi pictogramele pentru desktop în Windows 10 și Windows 11

Te poți întreba cum recuperezi pictogramele pentru desktop în Windows 10 sau Windows 11 din diferite motive. Poate toate pictogramele tale lipsesc de pe desktopul Windows, caz în care poți să le afișezi din nou ușor cu câteva clicuri sau apăsări. Sau poate vrei să readuci pe desktop vechile pictograme ale sistemului tău de operare, care te pot ajuta să accesezi mai repede anumite locații și setări. În plus, dacă pictogramele pentru aceste scurtături tradiționale au fost înlocuite, le poți restaura la valorile lor implicite. Acest tutorial ilustrează cum recuperezi pictogramele pentru desktop în Windows 10 și Windows 11, indiferent dacă lipsesc sau vrei să restaurezi scurtăturile implicite de pe desktop, cum ar fi Acest PC, Rețea, Panou de control sau Fișierele utilizatorului tău:

Reclamă

Cum recuperezi scurtăturile implicite din Windows în Windows 10 și Windows 11

Atât Windows 10, cât și Windows 11 au un set implicit de scurtături de desktop care facilitează accesul la destinații și setări importante: Acest PC, Rețea, Panou de control, Fișierele utilizatorului și Coș de reciclare. Deși în versiunile mai vechi de Windows, aceste these scurtături standard erau afișate implicit, în Windows 10 și Windows 11, doar Coșul de reciclare mai apare pe desktop în mod implicit. Pentru a readuce pe desktop toate sau doar o parte din aceste scurtături Windows implicite, citește ghidul nostru despre cum elimini sau adaugi scurtături pe desktop în Windows.

Scurtăturile standard de desktop din Windows 11

Scurtăturile standard de desktop din Windows 11

Dar dacă ai activat deja aceste pictograme implicite, dar ele nu sunt afișate pe desktopul Windows?

Cum afișezi scurtăturile care lipsesc de pe desktop în Windows

Dacă niciuna din scurtăturile standard de mai sus nu este afișată pe desktopul din Windows 10 sau Windows 11, acestea ar putea fi ascunse. Dă clic-dreapta sau apasă și menține apăsat pe o zonă liberă de pe desktop, apoi accesează Vizualizare din meniul contextual. Apasă pe „Afișare pictograme desktop”.

Afișează pictograme pe desktopul tău

Afișează pictograme pe desktopul tău

Toate scurtăturile sau pictogramele desktop devin vizibile pe ecranul tău. Pentru a le ascunde, urmează aceiași pași și apoi apasă pe opțiunea „Afișare pictograme desktop” pentru a scoate bifa.

Reclamă

Cum restabilești pictogramele implicite pentru scurtăturile standard Windows

Dacă pictogramele pentru scurtăturile tale standard au fost înlocuite, le poți restabili aspectul implicit din „Setări pictograme desktop” atât în Windows 10, cât și în Windows 11.

Cum restabilești pictogramele implicite pentru scurtăturile standard în Windows 10

În Windows 10, dă clic dreapta sau menține apăsat pe o zonă liberă de pe desktopul tău. Apoi, apasă pe opțiunea Personalizare din partea de jos a meniului contextual.

Accesează Personalizare în Windows 10

Accesează Personalizare în Windows 10

Selectează fila Teme din coloana din stânga. În partea din dreapta, derulează până la capăt și apasă pe linkul „Setări pictograme pentru desktop” din Setări asociate.

Accesează Setări pictograme pentru desktop din fila Teme în Windows 10

Accesează Setări pictograme pentru desktop din fila Teme în Windows 10

PONT: Poți ajunge în același loc deschizând Setările din Windows 10 și accesând apoi Personalizare-> Teme -> Setări pictograme pentru desktop.

În fereastra „Setări pictograme desktop”, vezi toate pictogramele folosite momentan de scurtăturile implicite. Ghidul nostru despre schimbarea pictogramei oricărei scurtături în Windows 10 ilustrează înlocuirea pictogramei pentru Acest PC cu logoul site-ului nostru, deci poți urma aceiași pași pentru a personaliza toate pictogramele pe desktop afișate în această fereastră. Pentru a recupera pictograma implicită pentru acea scurtătură, selecteaz-o și apasă pe butonul Restabilire valori implicite. La final, apasă pe OK ori Se aplică pentru a-ți salva setările.

Cum resetezi pictogramele din Windows 10

Cum resetezi pictogramele din Windows 10

NOTĂ: Pictograma pentru Panoul de control nu este inclusă în fereastra „Setări pictograme desktop”, deci recomandăm ștergerea scurtăturii de pe desktop și adăugarea ei din nou pentru a recupera originalul.

Reclamă

Cum restabilești pictogramele implicite pentru scurtăturile standard în Windows 11

Deși butoanele se află în locuri diferite, pașii pentru accesarea ferestrei „Setări pictograme desktop” din Windows 11 sunt aceiași: dă clic dreapta sau menține apăsat pe o zonă liberă de pe desktopul tău, apoi apasă pe Personalizare din meniul contextual.

Accesează Personalizare în Windows 11

Accesează Personalizare în Windows 11

Asta deschide fereastra cu setările de Personalizare. Accesează Teme din panoul din dreapta.

Apasă pe secțiunea Teme

Apasă pe secțiunea Teme

În continuare, derulează la Setări asociate și apasă pe secțiunea „Setări pictograme pentru desktop”.

Accesează Setări pictograme pentru desktop în Windows 11

Accesează Setări pictograme pentru desktop în Windows 11

PONT: Poți ajunge în același loc dacă deschizi Setările din Windows 11 și accesezi Personalizare -> Teme -> Setări pictograme pentru desktop.

În fereastra „Setări pictograme desktop” din Windows 11, poți vedea pictogramele folosite momentan de scurtăturile implicite. Pentru a recupera pictograma implicită a unei scurtături, începe prin a o selecta. Apoi, apasă pe butonul „Restabilire valori implicite” și apasă pe OK ori Se aplică pentru a-ți salva schimbările.

Cum restabilești valorile implicite pentru pictogramele desktop în Windows 11

Cum restabilești valorile implicite pentru pictogramele desktop în Windows 11

NOTĂ: Pictograma pentru Panoul de control nu este inclusă printre cele afișate în fereastra „Setări pictograme desktop”. Dacă ai personalizat-o și vrei s-o resetezi, îți recomandăm să ștergi scurtătura de pe desktop și s-o adaugi la loc.

De care alte elemente Windows clasice îți este dor?

Ne place opțiunea de a recupera scurtăturile implicite în Windows 10 și Windows 11, pentru că le considerăm folositoare și ne-a fost dor să le avem la îndemână. Ne dorim ca și alte elemente clasice, cum ar fi Homegroup (Grupul de domiciliu), să devină disponibile în versiunile moderne de Windows. Dar tu? Devii și tu nostalgic când vine vorba de versiunile anterioare de Windows? De ce elemente îți este dor în Windows 10 și Windows 11? Lasă-ne un comentariu mai jos și spune-ne caracteristica de care îți este cel mai dor.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows