Cum recuperezi scurtăturile Windows implicite și pictogramele lor

În Windows 10, poți readuce pe desktop vechile scurtături implicite ale sistemului de operare, ceea ce poate fi folositor dacă ai nevoie să accesezi mai repede anumite destinații și setări. Asta ar trebui să te facă să zâmbești dacă ești și un fan al versiunilor mai vechi de Windows. În plus, dacă pictogramele pentru aceste scurtături tradiționale au fost înlocuite, le poți restabili aspectul implicit. Acest tutorial ilustrează cum recuperezi scurtăturile implicite de pe desktop, cum ar fi Computer/Acest PC, Rețea, Panou de control sau Fișierele utilizatorului tău, și cum le restabilești pictogramele originale:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Cum recuperezi și afișezi scurtăturile implicite de desktop în Windows 10

Windows 10 are un set implicit de scurtături de desktop care facilitează accesul la destinații și setări importante: Acest PC, Rețea, "Panou de control", Fișierele utilizatorului și "Coș de reciclare". Deși într-unele versiuni clasice de Windows aceste scurtături standard erau implicit afișate, în Windows 10, doar "Coșul de reciclare" mai apare pe desktop în mod implicit. Pentru a readuce pe desktop toate sau doar o parte din aceste scurtături Windows implicite, citește Cum elimini sau adaugi scurtături pe desktop în Windows 10.

Scurtăturile standard de desktop din Windows 10

Dacă niciuna din scurtăturile standard de mai sus nu sunt afișate pe desktop, este posibil să fie ascunse. Deși am discutat deja despre Cum vezi toate fișierele și folderele ascunse în Windows 10, lucrurile stau altfel când vine vorba de pictogramele desktop. Dă clic dreapta sau menține apăsată o zonă liberă de pe desktop, iar apoi accesează Vizualizare din meniul contextual. Apasă pe "Afișare pictograme desktop".

Afișează pictograme desktop

Toate scurtăturile sau pictogramele desktop devin vizibile pe ecranul tău. Pentru a le ascunde, urmează aceiași pași și apoi apasă pe opțiunea "Afișare pictograme desktop" pentru a scoate bifa.

Ascunde scurtăturile desktop

Cum restabilești pictogramele implicite pentru scurtăturile standard

Dacă pictogramele pentru scurtăturile tale standard au fost înlocuite, le poți restabili aspectul implicit din "Setări pictograme desktop".

Pentru început, dă clic dreapta sau menține apăsat pe o zonă liberă de pe desktopul tău. Apoi, apasă pe Personalizare.

Apasă Personalizare

În fereastra de setări Personalizare, alege fila Teme din coloana din stânga.

Apasă pe Teme

Derulează până la capătul filei Teme și apasă pe "Setări pictograme pentru desktop" din Setări asociate.

Accesează Setări pictograme pentru desktop

PONT: Poți ajunge în același loc deschizând Setări și accesând apoi "Personalizare-> Teme -> Setări pictograme pentru desktop".

În fereastra "Setări pictograme desktop", vezi toate pictogramele folosite momentan de scurtăturile implicite. Am ilustrat cum le personalizezi cu pictograme alese de tine în Cum schimbi pictograma oricărei scurtături în Windows 10, unde am înlocuit pictograma pentru Acest PC cu logoul site-ului nostru. Acum, hai să vedem cum restabilești pictograma implicită pentru acea scurtătură.

Începe prin a selecta pictograma pe care vrei să o restabilești din cele afișate în fereastra "Setări pictograme desktop" - în cazul nostru, Acest PC.

Selectează pictograma din zona evidențiată

Apasă pe butonul "Restabilire valori implicite".

Apasă pe Restabilire valori implicite

Pictograma revine instantaneu la cea implicită. După ce a fost restabilită pictograma implicită pentru scurtătură, apasă pe OK sau Se aplică pentru a-ți salva schimbările.

Confirmă-ți alegerea apăsând OK sau Se aplică

Pentru a împiedica temele din Windows 10 să schimbe pictogramele afișate pentru scurtăturile tale implicite în viitor, scoate bifa din caseta "Se permite temelor să modifice pictogramele de pe desktop" apăsând pe ea.

Asigură-te că opțiunea nu e bifată pentru a evita schimbarea pictogramelor

PONT: Pictograma folosită de "Panoul de control" nu este inclusă în fereastra "Setări pictograme desktop", pentru că procesul de a o schimba este puțin diferit, după cum am ilustrat în acest tutorial. Cel mai ușor mod de a restabili pictograma implicită este să ștergi scurtătura "Panou de control" de pe desktop și să o adaugi din nou.

Bonus: Recuperează numele clasic pentru Acest PC

Dacă îți plac versiunile vechi de Windows, este posibil să vrei să schimbi numele scurtăturii standard Acest PC astfel încât să fie ca în versiunea ta preferată. Procesul este simplu. Dă clic dreapta sau menține apăsat pe scurtătură pentru a dezvălui un meniu contextual și, apoi, apasă pe Redenumire.

Alege Redenumire din meniul contextual

Introdu noul nume și apasă tasta Enter. Windows 10 afișează instantaneu noul nume în sistemul tău.

Noul nume îl înlocuiește pe cel vechi în Explorer

De care alte elemente Windows clasice îți este dor?

Noi am fost încântați să vedem opțiunea de a recupera scurtăturile implicite în Windows 10, pentru că le considerăm folositoare și ne-a fost dor să le avem la îndemână. Ne dorim ca și alte elemente clasice, cum ar fi Homegroup (Grupul de domiciliu), să devină disponibile în Windows 10. Dar tu? Devii și tu nostalgic când vine vorba de versiune de Windows anterioare? De ce elemente îți este dor în Windows 10? Lasă-ne un comentariu mai jos și spune-ne caracteristica de care îți este cel mai dor.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows