Cum personalizezi imaginea de fundal de pe desktop în Windows

Unii utilizatori nu au descoperit faptul că Microsoft ne oferă o selecție de fundaluri pline de culoare pentru sistemele lor de operare și, ca urmare, ei cunosc doar imaginea de fundal standard din Windows. Noi personal, folosim întotdeauna altceva decât imaginea de fundal standard și în acest articol îți vom vorbi despre cum se schimbă în Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7. Vom vorbi și despre metode de a merge mai departe față de ceea ce îți oferă Windows în mod implicit sau de ceea ce se află deja pe calculatorul tău. Hai să începem:

Principii de bază în ceea ce privește temele din Windows

Microsoft creează colecții care conțin la un loc imagini de fundal, culori pentru ferestre, sunete și screensaver-e (economizoare de ecran) în ceea ce ei numesc teme. Selectarea une teme este o metodă perfectă de a începe personalizarea desktop-ului. Fiecare temă are o selecție de imagini de fundal din care poți să o alegi pe cea care îți place. Poți să păstrezi doar una, sau poți să le lași să se schimbe între ele ca într-o prezentare. Următoarele capturi de ecran sunt realizate pe calculatoarele noastre; ale tale vor arăta puțin diferit în funcție de ce opțiuni ai ales, dar procedura va fi aceeași în orice situație.

Indiferent dacă folosești Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 7, pentru a începe, dă clic dreapta (sau apasă lung) oriunde pe desktop. Meniul clic dreapta arată diferit în cele trei sisteme de operare, iar meniul tău probabil că va fi diferit și de al nostru, în funcție de ce ai instalat, însă opțiunea de Personalizare este prezentă în toate cazurile.

Dacă folosești un PC sau un dispozitiv cu Windows 8.1 sau Windows 7, atunci acțiunea de mai sus te va duce direct la fereastra de Personalizare. dacă folosești Windows 10, te va duce la secțiunea de Personalizare din aplicația Setări. Pentru a ajunge la setările temelor de dekstop, va trebui să apeși pe Teme în partea stângă a ferestrei Setări , după care trebuie să apeși pe Setări temă în dreapta.

Fereastra Personalizare este puțin diferită în Windows 10 față de Windows 8.1 sau față de Windows 7. Pe lângă temele standard, Windows 7 are și teme Aero și poți să îți schimbi imaginea contului de utilizator din această fereastră.

În afară de asta însă, cele trei sisteme de operare funcționează exact la fel. Iată un exemplu pentru cum arată fereastra Personalizare în Windows 8.1:

În următoarea captură de ecran poți vedea cum arată fereastra Personalizare în Windows 10.

Apasă pe o temă care te atrage și Windows îți va schimba imaginile de fundal, culorile de pe ecran, sunetele și economizorul de ecran, cu cele incluse în tema selectată. De exemplu, mai jos, am ales tema Personaje din Windows 7.

În captura de ecran de mai jos, am activat tema Flori din Windows 8.1. După cum poți vedea, culoarea marginilor ferestrelor s-a schimbat și ea pentru a se potrivi cu tema.

La final, iată cum arată tema Windows 10 în, ei bine, Windows 10. :)

Joacă-te cu opțiunile disponibile, cât vrei tu. Dacă niciuna dintre temele standard nu îți surâde, Microsoft oferă o colecție impresionantă de teme gratuite, aici. De asemenea, noi avem o serie destul de generoasă de teme unice și interviuri cu creatorii imaginilor din ele, aici.

NOTĂ: Nu îți recomandăm să folosești niciuna dintre temele cu contrast ridicat, decât dacă chiar ai nevoie de ele, în cazul în care ai probleme de vedere. Altfel, ele sunt chiar urâte.

Cum îți folosești propriile tale imagini de fundal pentru desktop

Ce faci însă dacă niciuna dintre temele preinstalate nu te atrage? Poți să folosești o imagine de pe calculatorul tău drept imagine de fundal.

În Windows 7, folosește Windows Explorer pentru a naviga la imaginea pe care vrei să o folosești ca fundal. Dă clic dreapta pe ea și alege opțiunea "Stabilire ca fundal pentru desktop".

În Windows 8.1, folosește (File) Explorer pentru a naviga la imaginea ta, după care dă clic dreapta sau apasă lung pe ea. Meniul arată puțin diferit, dar opțiunea este aceeași: "Stabilire ca fundal pentru desktop". Apasă pe ea.

Opțiunea "Stabilire ca fundal pentru desktop" este prezentă și în Windows 10. Deschide (File) Explorer , mergi la imaginea pe care vrei să o utilizezi drept fundal, dă clic dreapta sau apasă lung pe ea și alege opțiunea "Stabilire ca fundal pentru desktop".

Ce faci însă dacă nu vrei doar o singură imagine? Ce faci dacă vrei să ai propria ta prezentare cu multiple imagini, dintr-un anume folder? Se poate și este ceva ușor de făcut. În Windows 7 și Windows 8.1 pașii sunt aceiași, dar în Windows 10 lucrurile sunt diferite. Mergi la pagina următoare a acestui ghid pentru a vedea cum se face.