Creează-ți un cont Microsoft cu sau fără o adresă de e-mail de la Microsoft

Vrei să folosești produse și servicii Microsoft precum Windows 10, Xbox, Skype, Office 365 sau OneDrive? Atunci, pentru a le putea accesa și folosi cu toate beneficiile pe care le au de oferit, trebuie să-ți creezi un cont Microsoft. Sunt multe moduri pentru a-l crea, inclusiv direct din Windows 10 ori din consola Xbox. Dar, cea mai bună și sigură metodă pentru a face asta este dintr-un browser web. Apoi, folosești contul Microsoft proaspăt creat pentru a te autentifica în produsele și serviciile pe care vrei să le folosești. Iată cum să-ți creezi un cont Microsoft, în aproximativ un minut, cu sau FĂRĂ o adresă de e-mail Microsoft:

Cum creezi un cont Microsoft folosind o adresă de e-mail Outlook.com sau Hotmail.com?

Deschide orice navigator web și mergi la pagina Microsoft pentru crearea unui cont. Ți se cere să completezi un formular lung, cu multe detalii personale. Mai întâi, tastează-ți numele și prenumele și, pentru că vrei o adresă de e-mail de la Microsoft, apasă pe legătura care zice "Get a new email address" (Fă-ți o adresă de email nouă).

Se încarcă o nouă versiune a aceluiași formular, unde poți introduce contul de utilizator pe care-l dorești pentru noua adresă de e-mail de la Microsoft (în câmpul User name). Introdu adresa de e-mail pe care vrei să o creezi și Microsoft va verifica dacă este disponibilă. Dacă nu este disponibilă, ești informat și trebuie să introduci o altă adresă. Când găsești o adresă de email disponibilă, poti trece mai departe la introducerea și confirmarea parolei pe care vrei să o folosești. Ține minte că parola trebuie să aibă minim opt caractere și să includă minim două din următoarele tipuri de caractere: litere, numere și simboluri.

Reintrodu parola pe care vrei să o folosești și oferă alte detalii, precum țara ta (în câmpul Country/region), data nașterii (în câmpul Birthdate) și sexul tău (în câmpul Gender). Derulează formularul în jos și ți se va cere să introduci date care vor fi folosite pentru protecția contului tău Microsoft, cum ar fi numărul tău de telefon și o adresă alternativă de e-mail. Trebuie să completezi aceste date, deoarece vor fi folosite pentru a-ți verifica identitatea ori pentru a-ți recupera parola, atunci când o uiți. De asemenea, va trebui să introduci și un cod captcha, care verifică dacă ești o persoană și nu un bot automatizat. Înainte de a apăsa pe butonul "Create account" (Crează cont), debifează opțiunea "Send me promotional offers from Microsoft", pentru a nu primi mesaje promoționale din partea Microsoft.

După ce ai apăsat butonul "Create account" (Crează cont), ești informat că, înainte de a-l crea, Microsoft trebuie să verifice dacă ești o persoană reală și-ți cere să-ți confirmi numărul de telefon. Dacă se întâmplă asta, apasă pe butonul Send code (Trimite cod) și un cod de verificare este trimis pe telefonul tău într-un SMS. Introdu acel cod și apasă "Create account" (Crează cont) încă odată.

Dacă totul a funcționat corect, contul tău Microsoft este creat și ai și o nouă adresă de e-mail de la Microsoft.

Cum creezi un cont Microsoft fără să folosești o adresă de e-mail Outlook.com sau Hotmail.com?

Deschide orice navigator web și mergi la pagina Microsoft pentru crearea unui cont. Ți se cere să completezi un formular lung, cu multe detalii personale. Mai întâi, tastează-ți numele și prenumele și, în câmpul User name (Nume utilizator) introdu adresa de email pe care vrei să o folosești, care să nu fie de la Microsoft. Poți introduce adresa ta personală de e-mail, chiar dacă este de la un serviciu precum Gmail sau Yahoo.

Introdu și reintrodu parola pe care vrei să o folosești pentru contul Microsoft. Te sfătuim să nu folosești aceeași parolă cu cea pe care o folosești pentru contul tău personal de email. Ține minte că parola trebuie să aibă minim opt caractere și să includă minim două din următoarele tipuri de caractere: litere, numere și simboluri. Apoi, introdu în formular date precum țara ta (în câmpul Country/region), data nașterii (în câmpul Birthdate) și sexul tău (în câmpul Gender).

Derulează formularul în jos și ți se cere să introduci date care vor fi folosite pentru protecția contului tău Microsoft, cum ar fi numărul tău de telefon. Trebuie să completezi aceste date, deoarece vor fi folosite pentru a-ți verifica identitatea ori pentru a-ți recupera parola, atunci când o uiți. De asemenea, va trebui să introduci și un cod captcha, care verifică că ești o persoană și nu un bot automatizat. Înainte de a apăsa pe butonul "Create account" (Crează cont), debifează opțiunea "Send me promotional offers from Microsoft", pentru a nu primi mesaje promoționale din partea Microsoft.

După ce ai apăsat butonul "Create account" (Crează cont), ești informat că, înainte de a-l crea, Microsoft trebuie să verifice că ești o persoană reală și-ți cere să-ți confirmi numărul de telefon. Dacă se întâmplă asta, apasă pe butonul Send code (Trimite cod) și un cod de verificare este trimis pe telefonul tău într-un SMS.

Introdu acel cod și apasă "Create account" (Crează cont) încă odată.

Dacă totul a funcționat corect, contul tău Microsoft este creat, fără a se crea și o adresă de email într-un serviciu Microsoft. Poți să-ți folosești acum adresa de e-mail personală și pentru contul Microsoft, astfel încât să accesezi orice serviciu și produs al acestei companii.

Concluzie

După cum poți vedea în acest ghid, este ușor să creezi un cont Microsoft, chiar dacă nu vrei să folosești o adresă de email de la Microsoft. Urmează instrucțiunile noastre și, în aproximativ un minut, ai terminat. Dacă ai probleme sau întrebări, nu ezita să folosești formularul de mai jos.