5 moduri de a crea și adăuga un utilizator nou în Windows 11

Ai un calculator nou cu Windows 11 sau tocmai l-ai instalat? S-ar putea să vrei să împarți acel calculator și cu alte persoane și este o idee bună să adaugi un nou utilizator în Windows 11. Dacă vrei să faci asta, ai ajuns la ghidul potrivit. Îți vom arăta cum să creezi și să adaugi un nou cont de utilizator în Windows 11. Nu contează dacă vrei să adaugi un cont Microsoft ori unul local, ambele scenarii sunt prezentate:

IMPORTANT: Dacă vrei să creezi un cont Microsoft, este cel mai bine să faci asta într-un browser web, pentru a-l configura în detaliu și cu informații despre cum să-l recuperezi dacă îi uiți parola. Mai întâi, citește și urmează acest ghid: 3 moduri de a crea un cont Microsoft din browserul tău. În acest ghid îți arătăm cum să adaugi conturi Microsoft gata create și cum creezi și adaugi conturi locale în Windows 11. Reține faptul că toate procedurile din acest ghid funcționează doar dacă folosești un cont de administrator.

1. Cum adaugi un utilizator în Windows 11 din aplicația Setări

Poți adăuga atât conturi Microsoft, cât și conturi locale din aplicația Setări. Mai întâi, deschide Setări în Windows 11. O metodă rapidă să faci asta este să apeși tastele Windows + I. Apoi, în aplicația Setări, alege Conturi în coloana din stânga și mergi la “Familie și alți utilizatori” în partea dreaptă.

În Setări, alege Conturi > Familie și alți utilizatori

Acum vezi opțiunile pentru adăugarea de noi conturi în Windows 11. În secțiunea Alți utilizatori, apasă pe butonul Adăugați cont de lângă Adăugați alt utilizator.

Dă clic sau apasă pe butonul Adăugați cont

Această acțiune deschide fereastra Cont Microsoft. Dacă vrei să adaugi un cont Microsoft în Windows 11, citește secțiunea 1.a din acest ghid. Dacă vrei să creezi și să adaugi un cont local, citește secțiunea 1.b.

PONT: Dacă te întrebi ce fel de cont să folosești, citește acest articol: Să folosim un cont local sau un cont Microsoft?

1.a Cum adaugi un cont Microsoft din Setările Windows 11

Dacă vrei să adaugi un cont Microsoft, introdu adresa de e-mail ori numărul de telefon asociat cu contul respectiv și apasă Următorul.

Introdu adresa de e-mail a contului Microsoft

Contul Microsoft este adăugat la calculatorul tău cu Windows 11. Nu trebuie să-i introduci parola acum, deoarece aceasta va fi cerută automat la prima autentificare. Apasă Terminare.

Apasă pe Terminare

Acum poți folosi acest cont Microsoft pentru a te autentifica în Windows 11.

1.b Cum adaugi un cont local din Setările Windows 11

Dacă vrei să creezi un cont local (non-Microsoft), în fereastra Cont Microsoft, dă clic sau apasă pe legătura “Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane”.

Apasă pe Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane

Windows 11 încearcă să te ajute să creezi un cont Microsoft în loc. Refuză această opțiune dând clic sau apăsând pe “Adaugă un utilizator fără un cont Microsoft.”

Adaugă un utilizator fără cont Microsoft

Poți, în sfârșit, crea contul local de utilizator. Introdu numele și parola și, apoi, confirm-o.

Creează noul cont de utilizator

Sub câmpurile pentru introducerea parolei, sunt trei întrebări de securitate la care trebuie să răspunzi. Nu le poți sări, iar scopul lor este să te ajute să-ți recuperezi contul dacă-ți uiți parola în viitor. Alege trei întrebări la care vrei să răspunzi și introdu răspunsurile. Aceste date nu sunt trimise către Microsoft, așa că nu te îngrijora că le răspunzi. După ce ai terminat, apasă pe Următorul.

Alege și răspunde la întrebările de securitate

Contul local a fost creat și ești dus(ă) înapoi la aplicația Setări, unde îl poți vedea sub Alți utilizatori.

PONT: Dacă vrei să instalezi Windows 11 Home (sau Pro) folosind direct în cont local, citește: Cum instalezi și folosești Windows 11 cu un cont de utilizator local.

2. Cum adaugi un cont local din Terminal (Linia de Comandă sau PowerShell)

Dacă-ți plac mediile în linie de comandă, deschide Terminalul ca administrator și introdu comanda:

net user NUME PAROLA /add

Înlocuiește NUME cu numele contului de utilizator pe care vrei să-l creezi și PAROLA cu parola pe care o dorești. Mai jos, am creat un cont numit NumeUtilizator cu parola Par07A. Cât de sigură ți se pare această parolă? 🙂

net user NUME PAROLA /add

NOTĂ: Poți să ștergi valoarea PAROLA din comandă și contul creat se va autentifica fără introduce o parolă. De asemenea, această comandă poate fi executată atât în PowerShell, cât și în Linia de Comandă, nu doar în Terminal.

3. Cum adaugi un nou cont de utilizator în Windows 11 folosind Gestionare Computer

Deschide Gestionare Computer. O metodă pentru a face asta este să apeși tastele Windows + X și să alegi Gestionare Computer în meniul care apare. În coloana din stânga, alege Local Users and Groups (Grupuri și utilizatori locali), iar în mijlocul ferestrei, dă clic dreapta pe Users (Utilizatori) și alege New User (Utilizator Nou).

Dă clic dreapta pe Users și alege New User

În fereastra New User (Utilizator Nou), completează câmpurile User Name (Nume Utilizator) și Full Name (Nume Întreg). Introdu o parolă (dacă vrei una) în câmpurile Password și Confirm password, iar apoi dă clic pe Create (Creează).

Introdu detaliile noului utilizator

Contul de utilizator este creat și adăugat la Windows 11.

4. Cum adaugi și creezi un cont de utilizator folosind netplwiz

Pentru a începe, deschide fereastra Executare apăsând tastele Windows + R. Apoi, tastează ori copiază și lipește comanda netplwiz. După aceea, apasă pe OK sau pe tasta Enter.

Execută comanda netplwiz

Se deschide fereastra Conturi de utilizator, unde sunt afișate conturile existente pe calculatorul tău. Pentru a adăuga un cont nou (local ori Microsoft), apasă pe Adăugare.

În Conturi de utilizator, apasă pe Adăugare

Pentru a adăuga un cont Microsoft, citește secțiunea 4.a. Pentru a crea un cont local, citește secțiunea 4.b.

4.a Cum adaugi un cont Microsoft folosind netplwiz

Dacă vrei să adaugi un cont Microsoft, introdu adresa de e-mail asociată acestuia și apasă pe Următorul.

Introdu adresa de email a contului Microsoft

Contul de utilizator este adăugat în Windows 11 și poate fi folosit pentru autentificare. Tot ce mai rămâne este să apeși pe Terminare.

Apasă pe Terminare

4.b Cum creezi un cont local folosind netplwiz

Pentru a adăuga un cont local, dă clic sau apasă pe “Conectare fără un cont Microsoft (nerecomandat)”.

Apasă pe Conectare fără un cont Microsoft (nerecomandat)

Ți se prezintă avantajele unui cont Microsoft. Compania chiar încearcă din răsputeri să te convingă să renunți la ideea de a crea un cont local. Dacă vrei să mergi mai departe, apasă pe butonul Cont local.

Apasă pe Cont local

Introdu numele utilizatorului, parola și apoi confirm-o. După aceea, adaugă un indiciu pentru parolă și dă clic sau apasă pe Următorul.

Introdu detaliile noului cont de utilizator

Apasă pe Terminare pentru a finaliza procesul adăugării unui cont de utilizator local.

Apasă pe Terminare și contul de utilizator este adăugat

Ești adus(ă) înapoi la fereastra Conturi de utilizator, unde vezi noul cont în listă, alături de celelalte.

PONT: Poți să folosești fereastra Conturi de utilizator și pentru a seta Windows 11 să-ți permită să te autentifici automat fără o parolă.

5. Cum adaugi un cont Microsoft atunci când instalezi Windows 11

Atunci când instalezi Windows 11, ajungi la un punct unde ți se cere să adaugi un cont Microsoft. Contul de utilizator este adăugat înainte să te autentifici în Windows 11 pentru prima oară. Introdu adresa de e-mail sau numărul de telefon asociat cu acel cont și apasă pe Next (Următorul).

În timp ce instalezi Windows 11, introdu adresa de e-mail a contului Microsoft

Introdu parola și apasă pe Sign in (Autentifică-te).

Introdu parola contului Microsoft

Dacă verificarea în doi pași este activată pentru contul Microsoft, s-ar putea să fie nevoie să confirmi că tu ești persoana care încearcă să se conecteze, introducând un cod primit pe telefon ori pe o adresă de e-mail alternativă. Apoi, contul este adăugat la Windows 11.

Ce metodă preferi pentru adăugarea unui nou utilizator?

Acum știi mai multe metode pentru adăugare și crearea de conturi de utilizator în Windows 11. Poți face asta din aplicația Setări, din Windows Terminal ori folosind alte unelte. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne ce metodă preferi și de ce. De asemenea, dacă știi și alte metode pentru crearea unui nou utilizator, spune-ne într-un comentariu. Promitem să actualizăm acest ghid și să introducem metodele sugerate de cititori.

Descoperă: Securitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează