Cum creezi & cum te autentifici în Windows 10 cu un cod PIN sau o Parolă prin imagine

Una din cele mai importante caracteristici ale unui sistem de operare este securitatea, așa că atunci când creezi un cont de utilizator acesta îți impune să alegi o parolă puternică pentru a evita posibilele breșe de securitate. Dar, să scrii aceeași parolă, ce are cel puțin 8 caractere, de fiecare dată când te loghezi, poate fi puțin enervant. Windows 10 oferă o alternativă la tradiționala autentificare cu parolă. Așadar, poți alege să o înlocuiești fie cu un cod PIN fie cu o Parolă prin imagine. În acest articol îți vom arăta cum se configurează și cum se folosesc aceste două opțiuni în scopul autentificării în Windows 10.

Cum creezi un cod PIN în Windows 10

Dacă vrei să folosești un cod PIN pentru a te loga în Windows 10, mai întâi trebuie să-l creezi.

Deschide Start Menu (meniul Start ) și accesează secțiunea Settings (Setări).

Apoi, selectează Accounts (Conturi).

În meniul din partea stângă al ferestrei Accounts (Conturi), alege Sign-in options (Opțiuni de conectare).

Acum, dacă te uiți în panoul din dreapta vei vedea o secțiune numită PIN. Apasă butonul Add (Adăugați).

Aici ți se cere să reintroduci parola contului tău Microsoft. Scrie parola și apasă Sign-in (Conectare).

Acum, introdu codul PIN pe care vrei să-l folosești pentru logarea în Windows 10 și apasă OK.

IMPORTANT: Dacă vrei să te asiguri că PIN-ul a fost scris corect, apasă pe butonul în formă de ochi din partea dreaptă a căsuței de text.

Codul PIN a fost creat. Dacă, totuși, vrei să fii sigur că a fost creat codul PIN, uită-te la aceeași secțiune PIN din fereastra Sign-in options (Opțiuni de conectare). Dacă vei vedea acolo un buton Change (Modificare), atunci vei ști că PIN-ul a fost configurat și e gata de utilizare.

Cum creezi o Parolă prin imagine în Windows 10

Dacă dorești să creezi o parolă prin imagine urmează pașii descriși mai sus, dar în ferestra Sign-in options (Opțiuni de conectare) în loc să accesezi secțiunea PIN mergi la secțiunea Picture Password (Parolă prin imagine). Acolo, apasă butonul Add (Adăugați).

În fereastra următoare introdu parola contului tău Microsoft și apasă OK.

Acum, trebuie să selectezi imaginea care va fi folosită pentru autentificare. Pentru a face asta selectează Choose picture (Alegeți o imagine) în panoul din stânga.

Mergi la imaginea pe care dorești să o folosești, selecteaz-o și apasă Open (Deschidere).

Apoi, poți trage fotografia în poziția în care arată cel mai bine.

Dacă nu îți place cum arată, ai opțiunea de a schimba imaginea apăsând butonul Choose new picture (Alegeți o imagine nouă). Totuși, dacă îți place cum arată apasă pe Use this picture (Utilizați această imagine).

Acum trebuie să desenezi trei gesturi pe imagine. Fi atent când faci asta deoarece va trebui să desenezi aceleași gesturi la următoarea logare.

Ca în oricare alt proces de securitate, va trebui să confirmi gesturile desenându-le din nou.

În final, apasă Finish (Terminare). Acum, parola prin imagine este configurată.

Cum te autentifici în Windows 10 folosind un cod PIN sau o Parolă prin imagine

Windows 10 dispune de trei metode de autentificare: Picture Password (Parolă prin imagine ), Microsoft account (Cont Microsoft ) și PIN. Poți alege metoda pe care o preferi, apăsând pe legătura Sign-in options (Opțiuni de conectare), din panoul din partea stângă a ecranului de blocare.

Această acțiune va afișa un mic meniu în care poți alege ca metodă de autentificare în sistemul de operare Windows 10 Parola prin imagine, Contul Microsoft sau codul PIN

În continuare îți vom arăta cum să te loghezi în Windows 10 folosind fiecare opțiune de conectare:

1. Picture Password (Parolă prin imagine): Dacă ai configurat această opțiune, atunci ea va fi metoda de autentificare implicită. Pur și simplu desenează modelul folosind mausul sau degetul (dacă ecranul este tactil), iar Windows 10 este gata de utilizare.

2. Microsoft account (Cont Microsoft): Aici, introdu parola contului tău Microsoft în căsuța text corespunzătoare, și apasă butonul Enter de pe tastatură sau apasă pe săgeata din dreapta câmpului pentru parolă.

3. PIN: Metoda de autentificare ce folosește codul PIN este probabil cea mai ușor de folosit. În fereastra corespunzătoare, introdu cele patru cifre ale codului PIN.

Concluzie

Dacă îți dai puțin interesul, urmând pașii descriși mai sus îți poți ușura procedura de autentificare. Indiferent de ce soluție alegi, aceste caracteristici au menirea de a te ajuta să treci ușor și sigur peste pasul de logare. Alege-o pe cea care îți place mai mult și bucură-te de experiența Windows 10. Pentru mai multe tutoriale despre Windows 10, citește articolele noastre recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii.