Oprește Windows 10 din a promova aplicații în Meniul Start

Oprește Windows 10 din a promova aplicații în Meniul Start

Decizia Microsoft de a afișa reclame în Meniul Start din Windows 10 pare a fi universal detestată. Ți-ai cumpărat și tu un calculator nou cu Windows 10 și, când ai deschis Meniul Start, ai avut impresia că ai dat peste canalul Disney?!? Dacă ai plătit deja pentru o licență de Windows 10 sau pentru un PC cu Windows 10, este normal să te deranjeze să fii monetizat și mai mult cu ajutorul reclamelor. Dacă și tu te-ai săturat de vrăjitori misterioși, de grădinari mult prea fericiți cu foarfeca în mână, de bomboane și de oameni de zăpadă, care se uită toți dubios la tine, și dacă vrei să îți recuperezi Meniul Start curat și simplu, citește acest ghid pentru a afla cum poți să scapi de aplicațiile promovate din Windows 10:

Reclamă

Puțină teorie: ce sunt aplicațiile promovate din Meniul Start din Windows 10?

În Windows 10, Microsoft a introdus reclame sau aplicații promovate în Meniul Start, încercând să le prezinte ca pe niște sugestii menite să îmbunătățească experiența utilizatorului. Aceste aplicații nu sunt instalate pe calculatorul sau pe dispozitivul tău cu Windows 10 și, dacă dai clic pe oricare dintre dalele cu reclame, ești redirecționat la pagina aplicației respective din Microsoft Store (Magazinul Microsoft). Având în vedere că majoritatea aplicațiilor promovate sunt jocuri care mă agresează vizual și fac experiența mea cu Windows 10 deja net inferioară sistemelor de operare precedente, suspectez motive financiare clare pentru includerea reclamelor la aplicații în Meniul Start.

Aplicațiile promovate din Windows 10 din Meniul Start
Aplicațiile promovate din Windows 10 din Meniul Start

Pasul 1: Elimină aplicațiile promovate din Meniul Start în Windows 10

Eliminarea aplicațiilor promovate din Meniul Start este ușoară și oricine o poate face, deși ai nevoie de puțină răbdare, pentru că trebuie scoase una câte una. Așa cum am menționat mai devreme, aplicațiile promovate nu sunt altceva decât scurtături sau legături către paginile lor din Microsoft Store și nu sunt aplicații instalate pe dispozitivul tău. Alege oricare dintre aplicațiile pe care nu le vrei pe calculatorul sau pe dispozitivul tău cu Windows 10 și dă clic dreapta (sau apasă lung) pe scurtătura ei din Meniul Start. Apoi apasă pe "Anulați fixarea la Start" și reclama dispare.

Anulează fixarea la Start a aplicațiilor nedorite din meniul tău Start
Anulează fixarea la Start a aplicațiilor nedorite din meniul tău Start

După ce ai reușit să îți cureți Meniul Start și nu mai există nicio aplicație promovată afișată în el, mergi la următoarea secțiune a acestui tutorial pentru a afla cum să blochezi Windows 10 de la a afișa alte aplicații noi promovate.

Reclamă

Pasul 2: Dezactivează definitiv afișarea de aplicații promovate în Meniul Start din Windows 10

Totul începe cu aplicația Setări. Pentru a o deschide, apasă pe scurtătura ei din Meniul Start sau urmează una dintre metodele pe care le-am arătat în acest ghid: 14 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) din Windows 10.

Setări în Meniul Start din Windows 10
Setări în Meniul Start din Windows 10

În Setări, apasă pe Personalizare.

Alege Personalizare în Setările Windows 10
Alege Personalizare în Setările Windows 10

Apasă pe Start în coloana din stânga.

Opțiunea Start din Personalizare
Opțiunea Start din Personalizare

În partea dreaptă a ferestrei, vezi o serie de setări, printre care și una numită "Afișați ocazional sugestii în Start". Această setare este activată în mod implicit și, datorită ei, Microsoft poate să afișeze aplicații promovate în meniul tău Start. Dezactivează comutatorul acestei setări și, în viitor, nu vei mai vedea aplicații promovate în Meniul Start.

Dezactivează comutatorul ca să oprești sugestiile de aplicații
Dezactivează comutatorul ca să oprești sugestiile de aplicații

De care alte funcții din Windows 10 te-ai putea lipsi?

"Sugestiile" discutate mai sus sunt doar o parte din aplicațiile nedorite pe care utilizatorii de Windows 10 sunt împinși agresiv să le folosească. Aici la Digital Citizen, suntem pasionați de personalizarea Windows și ne place ordinea, așa că am analizat în detaliu sistemul de operare și aplicațiile pe care Microsoft le oferă la pachet tuturor utilizatorilor săi și am decis să răspundem întrebării Cât bloatware există în Windows 10?. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne dacă există alte funcții pe care le consideri inutile sau enervante în Windows 10 și care sunt acestea.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri Programe Recomandate Windows