Cum folosești Modul avion pe o tabletă sau laptop cu Windows

Dacă ești un utilizator care călătorește mult, atunci ai nevoie de o metodă de a lucra sau a te distra atunci când zbori cu avionul. Din fericire, la fel ca la orice sistem de operare pentru smartphone, Windows 8.1 și Windows 10 au o opțiune numită Mod avion. O poți activa astfel încât să poți să îți folosești laptopul sau tableta cu Windows atunci când zbori. Iată ce face Modul avion , de ce ar trebui să îl folosești și cum, în Windows 8.1 și Windows 10:

NOTĂ: Dacă ești interesat de instrucțiunile pentru Windows 8.1, citește pagina 2 a acestui ghid.

Ce este Modul avion din Windows?

Modul avion dezactivează toate comunicațiile wireless de pe dispozitivul tău cu Windows. Asta înseamnă că el va opri toate cipurile radio care ar putea să interfereze cu sistemele de comunicații sau navigație ale avionului sau cipurile care ar putea să nu funcționeze corect atunci când zbori. Așa cum sugerează numele său, această opțiune ar trebui să fie folosită atunci când zbori cu avionul. În Windows, atunci când Modul avion este activat, placa de rețea wireless, cipul Bluetooth și conexiunea de date mobile (3G sau 4G) sunt dezactivate. Ar trebui să pornești acest mod atunci când te îmbarci pe avion. După decolare, poți să activezi conexiunea WiFi sau cea Bluetooth, dacă ai nevoie. Totuși, ele ar trebui să fie oprite din nou atunci când avionul se pregătește pentru aterizare.

Această opțiune te ajută și să economisești energie atunci când zbori. Deoarece unele dintre componentele dispozitivului tău sunt oprite, ele nu sunt folosite și nu consumă energie. Ca urmare, vei obține o autonomie puțin mai bună. Acest avantaj face ca această opțiune să fie utilă și atunci când nu te îmbarci pe un avion ci pur și simplu vrei să economisești energie.

Cum activezi Modul avion din Centrul de acțiune din Windows 10

Una dintre cele mai rapide metode de a activa sau dezactiva Modul avion în Windows 10 este să folosești acțiunile rapide din Centrul de acțiuni. Există multe metode de a deschide Centrul de acțiuni în Windows 10 și le poți găsi pe toate aici: Cum folosești notificările Centrului de Acțiune din Windows 10.

Totuși, dacă te grăbești și nu ai timp să citești toate metodele pe care le-am arătat în acel ghid, apasă pe tastele Windows + A sau pe iconița Centrului de acțiuni din zona de notificări de pe bara de activități. Apoi, extinde secțiunea Acțiuni rapide.

Pentru a activa sau dezactiva Modul avion , apasă pe acțiunea sa rapidă.

Cum activezi sau dezactivezi Modul avion din lista de rețele din Windows 10

O altă metodă de a activa sau dezactiva Modul avion în Windows 10 este să folosești lista de Rețele. Apasă pe iconița de rețea din zona de notificări de pe bara de activități.

Apoi, apasă pe butonul Mod avion pentru a-l activa sau dezactiva, în funcție de ceea ce vrei.

Cum activezi sau dezactivezi Modul avion din aplicația Setări din Windows 10

Cea de-a treia și cea mai lungă metodă de a activa sau dezactiva Modul avion în Windows 10 este să folosești aplicația Setări. Există multe metode de a deschide aplicația Setări din Windows 10 și le poți găsi pe toate aici: 6 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

Odată ce ai deschis Setări , mergi la secțiunea Rețea și internet.

În coloana din stânga, vei vedea o opțiune numită Mod avion. Apasă pe ea.

În secțiunea Mod avion , vei găsi un comutator care activează sau dezactivează această opțiune. Aici, Windows 10 îți explică că, dacă activezi Modul avion , el va “opri toate comunicațiile wireless”.

Deși poți să folosești comutatorul principal pentru a porni sau opri toate cipurile wireless, aplicația Setări îți permite să faci acest lucru și individual, pentru fiecare cip radio de pe dispozitivul tău. Dacă vrei să dezactivezi doar adaptorul WiFi, folosește doar comutatorul Wi-Fi. Dacă vrei să dezactivezi doar cipul Bluetooth , folosește doar comutatorul lui.

Pe pagina următoare vei găsi instrucțiunile pentru Windows 8.1.