Cum folosești și personalizezi Setările rapide din Windows 11

Cum folosești și personalizezi Setările rapide din Windows 11

Setările rapide din Windows 11 îți permit să modifici setările folosite frecvent ale sistemului de operare fără a căuta prin meniuri sau a memora combinații de taste complicate. De exemplu, poți folosi panoul Setări rapide pentru a ajusta volumul și luminozitatea laptopului tău, dar și pentru a schimba între rețele Wi-Fi, a activa Lumina de noapte sau Modul avion și altele. Pe lângă asta, ai și control media când asculți muzică în Microsoft Edge sau aplicații ca Spotify. Citește acest ghid pentru a afla mai multe despre Setările rapide din Windows 11 și cum economisești timp folosindu-le:

Reclamă

Cum accesezi Setările rapide din Windows 11

Setările rapide din Windows 11 înlocuiesc Acțiunile rapide din Centrul de Acțiuni al Windows 10, deci poți folosi aceeași combinație de taste pentru a le deschide. Apasă simultan Windows + A pe tastatură și poți vedea panoul Setări rapide cum iese din marginea dreaptă a ecranului principal.

Combinația de taste pentru Setări rapide din Windows 11

Combinația de taste pentru Setări rapide din Windows 11

Un alt mod ușor de a accesa panoul Setări rapide din Windows 11 pe laptopul tău este dând clic pe pictogramele de rețea, volum sau baterie din zona de notificare - în colțul din dreapta jos al ecranului, lângă ceas.

Folosește butonul de lângă ceas pentru a accesa Setările rapide

Folosește butonul de lângă ceas pentru a accesa Setările rapide

Dacă folosești un calculator desktop și o conexiune prin cablu pentru acces la internet, ai o pictogramă pentru volum lângă una cu un calculator. Apasă pe oricare din ele pentru a accesa Setările rapide din Windows 11.

Butonul Setări rapide arată diferit pe un PC desktop

Butonul Setări rapide arată diferit pe un PC desktop

PONT: După cum vezi în captura de ecran de mai sus, ai mai puține Setări rapide pe calculatoarele desktop cu Windows 11 pentru că nu au nevoie de anumite butoane, cum ar fi baterie și Wi-Fi.

Reclamă

Setările rapide disponibile în Windows 11 și cum le folosești

Numărul de Setări rapide disponibile în Windows 11 depinde de dispozitivul tău, iar tu decizi care sunt afișate în panou pentru acces rapid. Cu toate acestea, înainte de a arăta cum adaugi sau elimini Setările rapide, să vedem ce face fiecare din ele. Pentru a simplifica, am activat toate Setările rapide pe laptopul nostru Lenovo și le-am aranjat în ordine alfabetică. În total, există cincisprezece Setări rapide pe dispozitivul nostru: treisprezece butoane și două glisoare în partea de jos.

Setările rapide disponibile pe un laptop Lenovo cu Windows 11

Setările rapide disponibile pe un laptop Lenovo cu Windows 11

 • Accesibilitate - Deschide un meniu unde poți activa funcțiile de accesibilitate din Windows 11: Lupă, Filtre de culoare, Narator, Audio mono și Taste adezive.
 • Asistență pentru concentrare - Trece prin diferite moduri de Asistență pentru concentrare, ceea ce închide notificările din Windows 11. Poți folosi Doar alarme, Doar prioritate sau închide caracteristica.
 • Blocare rotație - Blochează și deblochează rotația ecranului când folosești tablete și dispozitive 2-în-1 cu Windows 11, care au senzori de rotație (accelerometru și giroscop).
 • Bluetooth - Închide sau deschide cipul Bluetooth de pe dispozitivul tău.
 • Distribuiți - Îți permite să extinzi fără fir afișajul pe alte dispozitive, cum ar fi un Smart TV sau Chromecast.
 • Economisire baterie - Pornește sau oprește facilitatea respectivă pentru a economisi energia și a menține dispozitivul pornit mai mult timp.
 • Hotspot mobil - Activează sau dezactivează hotspotul mobil, permițându-ți să utilizezi dispozitivul tău cu Windows 11 ca punct de acces Wi-Fi și să-ți partajezi conexiunea la internet.
 • Lumină de noapte - Activează sau dezactivează modul de afișare Lumină de noapte pentru a reduce solicitarea ochilor într-un mediu întunecat.
 • Mod avion - Activează sau dezactivează Modul avion.
 • Partajare în apropiere - Activează sau dezactivează Partajarea în apropiere, care îți permite să partajezi fișiere și alt tip de conținut cu dispozitive din apropiere prin Bluetooth și Wi-Fi.
 • Proiectare - Foarte folositor cu mai multe monitoare sau un proiector. Deschide un meniu unde poți decide cum îți proiectezi ecranul pe alt afișaj.
 • Structură tastatură - Deschide un meniu unde poți alege între mai multe șabloane de tastatură instalate în Windows 11.
 • Wi-Fi - Te ajută să te conectezi la o rețea Wi-Fi disponibilă, ca și să te deconectezi de la una. Pentru mai multe detalii, citește ghidul nostru despre cum te conectezi la Wi-Fi în Windows 11.
 • Luminozitate - Îți permite să modifici nivelul de luminozitate al afișajului tău mutând comutatorul din partea de jos a panoului.
 • Volum - Te ajută să ajustezi volumul de pe dispozitivul tău. Poți folosi și săgeata de lângă comutator pentru a deschide un meniu și a alege boxe diferite în Windows 11.
Reclamă

Dacă dai clic dreapta sau apeși și menții apăsat pe majoritatea Setărilor rapide, se deschide un meniu contextual. Apasă pe „Mergeți la Setări” pentru a deschide secțiunea corespunzătoare din aplicația Setări.

Accesează Setări din meniul contextual

Accesează Setări din meniul contextual

PONT: Poți folosi și pictograma rotiță dințată din colțul din dreapta jos al panoului Setări rapide pentru a accesa aplicația Setări. Pentru mai multe metode, poți citi despre 17 moduri de a deschide Setări în Windows 11.

Anumite aplicații, ca Microsoft Edge sau Spotify, pot adăuga controale media la Setările rapide într-un panou diferit, aflat deasupra celui principal, ca mai jos.

Microsoft Edge adaugă un panou pentru control media

Microsoft Edge adaugă un panou pentru control media

Cum personalizezi Setările rapide din Windows 11

După cum am menționat mai sus, poți decide care Setări rapide sunt afișate în panou. Cel mai simplu mod de a face asta este să apeși pe butonul creion „Editați setările rapide” din colțul din dreapta jos.

Editarea setărilor rapide din Windows 11

Editarea setărilor rapide din Windows 11

Alternativ, poți da clic dreapta sau apăsa și menține apăsat pe un buton sau un spațiu liber din Setările rapide, iar apoi să apeși pe „Editați setările rapide”.

Selectează Editați setările rapide din meniul clic dreapta

Selectează Editați setările rapide din meniul clic dreapta

Asta deschide modul de editare, unde poți personaliza panoul Setări rapide în funcție de preferințele și nevoile tale.

Intră în modul de editare pentru a personaliza Setările rapide din Windows 11

Intră în modul de editare pentru a personaliza Setările rapide din Windows 11

Pentru a elimina o setare existentă, apasă pe pictograma pentru anularea fixării care apare în colțul din dreapta sus al fiecărui buton afișat din Setările rapide. Ține cont că nu poți elimina sau muta cele două glisoare de jos.

Apasă pe pictograma pentru anularea fixării pentru a elimina un buton din Setările rapide din Windows 11

Apasă pe pictograma pentru anularea fixării pentru a elimina un buton din Setările rapide din Windows 11

Pentru a adăuga o nouă setare, apasă pe butonul Adăugați din partea de jos a panoului. Apare o listă cu alte Setări rapide disponibile. Apasă pe oricare din Setările rapide listate pentru a o adăuga imediat la panou.

Apasă pe Adăugați pentru a activa mai multe Setări rapide

Apasă pe Adăugați pentru a activa mai multe Setări rapide

Poți și schimba ordinea Setărilor rapide afișate. În modul de editare, trage și plasează butoanele disponibile pentru a le aranja într-un mod care te ajută.

Trage și plasează Setările rapide afișate

Trage și plasează Setările rapide afișate

Ce Setări rapide ai mai adăuga în Windows 11?

Noi credem că panoul Setări rapide este un mod rapid de a ajusta și activa opțiunile pe care le folosești cel mai mult în Windows 11. Microsoft aduce permanent îmbunătățiri acestei caracteristici încă de la lansarea sa, deci sperăm să adauge mai multe elemente folositoare. Tu ce crezi? Există alte Setări rapide pe care ai vrea să le vezi în acest panou? Care sunt acestea? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows