Cum folosești cursoare și indicatori de mouse personalizați în Windows 10

Cursorul mouse-ului tău joacă un rol vital când îți folosești calculatorul și ar trebui să fii complet confortabil cu aspectul lui. Poate vrei un cursor mai mare, care este mai ușor de găsit într-un text fără să-ți forțezi ochii, sau poate te-ai plictisit de același indicator pe care îl folosești dintotdeauna. Oricum ar fi, acest tutorial îți arată cum personalizezi cursoarele de mouse pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid se aplică la Windows 10 Version 1903 (May 2019 Update) sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea ta de Windows 10 și, dacă e necesar, ia-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Ce este un cursor de mouse în Windows?

Un cursor de mouse este un indicator folosit pentru a ilustra pe ecranul tău fie poziția curentă pentru interacțiunea utilizatorului, fie mișcările dispozitivului de indicare. În Windows 10, poți schimba grosimea cursorului, modifica dimensiunea și culoarea indicatorului tău sau alege să folosești indicatori complet diferiți. Windows folosește fișiere ".ani" (indicator animat) și ".cur" (cursor) pentru cursoarele mouse-ului. Cursoarele încorporate în Windows 10 au, de obicei, o dimensiune de 9-10 KO, iar indicatorii animați pot ajunge și la 500-600 KO.

Cursoare încorporate în Windows 10

Folderul implicit pentru aceste fișiere este "C:WindowsCursors" și, dacă nu îți place niciuna din opțiunile disponibile și decizi să descarci o nouă schemă de indicatorii de mouse, este bine să o extragi în subfolderul ei, în acest folder implicit.

Cu indicatori și cursoare personalizate, noile scheme pentru indicatorii de mouse sunt mult mai distractive decât ce are de oferit Windows 10, deși ar trebui să ții cont că indicatoarele animate pot ocupa aproape de patru ori mai mult spațiu (aproximativ 2MO).

Cum schimbi schema de indicatori de mouse din Windows 10

Dacă vrei să schimbi schema de indicatori de mouse și să înlocuiești pictogramele pe care le folosești în acest moment, deschide aplicația Setări apăsând tastele Windows + I de pe tastatură și apasă pe Dispozitive.

Accesează Dispozitive din aplicația Setări în Windows 10

Alege fila Mouse din partea stângă și apasă pe "Opțiuni de mouse suplimentare" din josul paginii.

Apasă pe Opțiuni de mouse suplimentare

Se deschide fereastra de Proprietăți Mouse. Apasă pe fila Indicatori și ar trebui să vezi niște forme familiare în lista schemei de indicatori Windows Implicit.

Fereastra Proprietăți Mouse

În secțiunea Schemă, apasă pe săgeată pentru a accesa un meniu cu toate schemele preinstalate.

Sunt doisprezece scheme în total. Pentru a vedea o previzualizare a fiecărei scheme, selecteaz-o din meniu și, dacă derulezi în secțiunea Particularizare, poți vedea toate pictogramele folosite de ea.

Apasă pe săgeată pentru a deschide meniul

Poți de asemenea să bifezi caseta din dreptul opțiunii "Activare indicator umbrit", de sub secțiunea Particularizare, pentru a activa această funcție care adaugă o umbră indicatorului tău de mouse.

Activează o umbră sub cursorul tău

Când ai găsit o schemă pe care vrei să o folosești, apasă fie pe OK, fie pe Se aplică.

Cum îți creezi schema ta de indicatori în Windows 10

Dacă nu găsești o schemă pe placul tău, ți-o poți crea combinând pictogramele existente. Mai întâi, accesează fila Indicatori din fereastra Proprietăți Mouse urmând instrucțiunile descrise în secțiunea precedentă a acestui tutorial. Apoi, în lista Particularizare, apasă pe indicatorul pe care vrei să-l înlocuiești, urmat de butonul Răsfoire.

Selectează o pictogramă și apasă pe Răsfoire pentru a o înlocui

Asta deschide folderul "C:WindowsCursors", care găzduiește toate pictogramele disponibile. Derulează prin indicatori până găsești ceea ce cauți. Anumite pictograme arată similar, dar, dacă le selectezi, poți să le vezi mai bine cu ajutorul secțiunii Examinare din colțul din stânga jos. Când ești mulțumit de alegerea ta, apasă pe Deschidere.

Găsește cursorul pe care vrei să-l folosești și apasă Deschidere

Poți începe de la o schemă apropiată de ce îți dorești și înlocui pictogramele care nu îți plac. Dacă te răzgândești, apasă pe butonul Implicit, urmat de OK sau Se aplică, iar schema se resetează la cursoarele originale, înlăturând toate schimbările pe care le-ai făcut.

Apasă Implicit pentru a reseta schema

Dacă alegi chiar și un cursor personalizat pentru a-l înlocui pe unul implicit, Windows îți tratează setările ca pe o schemă complet nouă. Pentru a salva această schemă ca să o folosești pe viitor, apasă pe butonul Salvare ca din secțiunea Schemă, dă un nume schemei tale și dă clic pe OK.

Denumește schema ta personalizată

PONT: Poți șterge orice schemă personalizată creată de tine, dacă o selectezi și apeși butonul Ștergere din secțiunea Schemă. Schemele de sistem nu pot fi șterse.

Cum modifici mărimea și culoarea indicatorului în Windows 10

După ce ai ales pictogramele perfecte pentru indicatori, e posibil să vrei să le ajustezi dimensiunea și culoarea. În fila "Cursor și indicator" a setărilor Simplificare acces, Windows 10 îți oferă o largă varietate de culori și destul de multe mărimi din care poți alege.

Schimbă mărimea și culoarea indicatorului pentru o vizibilitate mai bună

Pentru a afla cum să modifici dimensiunea și culoarea indicatorului tău, citește: Schimbă dimensiunea şi culoarea indicatorului de mouse în Windows 10.

Cum modifici grosimea cursorului atunci când tastezi în Windows 10

Mai rămâne un singur cursor de personalizat și acesta primește multă atenție, mai ales dacă petreci timp scriind pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10: cursorul intermitent folosit atunci când tastezi. Dacă petreci mult timp în compania literelor sau a numerelor, e posibil să apreciezi opțiunea de a face acest cursor mai ușor de văzut, modificându-i grosimea. Deschide aplicația Setări apăsând tastele Windows + I de pe tastatură. În Setări Windows, apasă pe Simplificare acces.

Accesează Simplificare acces din Setări Windows

Din filele din stânga, alege "Cursor și indicator". Există doar o singură opțiune în secțiunea numită inspirat "Faceți cursorul mai ușor de văzut atunci când tastați": "Modificați grosimea cursorului". Pentru a te decide, mută comutatorul și urmărește previzualizarea în caseta din stânga.

Mută comutatorul pentru a ajusta grosimea cursorului

NOTĂ: Windows 10 oferă și alte opțiuni de personalizare când vine vorba de mouse-ul tău. Află cum să configurezi setările de bază ale mouse-ului sau folosește-l pentru a deschide fișiere cu un singur clic.

Cum arată indicatorul tău de mouse?

Indicatorul de mouse este unul din lucrurile pe care le vezi constant când îți folosești calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, deci nu ar trebui neglijat. Personalizarea lui după preferințe te poate face mai productiv(ă) și îți poate oferi o experiență de utilizator mai plăcută. Înainte de a închide acest tutorial, lasă-ne un comentariu și spune-ne ce indicatori de mouse folosești și de ce ai decis să-i schimbi.

Descoperă: Divertisment Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows