Schimbă dimensiunea şi culoarea indicatorului de mouse în Windows 10

Indicator mouse

Windows 10 are opțiuni noi și interesante care îți permit să schimbi mărimea și culoarea indicatorului de mouse. Te-ai plictisit de anostul indicator de mouse alb sau negru? Ai prefera unul într-o culoare mai vie, care se potrivește poate mai bine cu fundalul tău? Ce zici de a-l face de până la trei ori mai mare? Află cum schimbi mărimea și culoarea indicatorului de mouse în Windows 10:

NOTĂ: Opțiunile ilustrate în acest ghid se aplică la Windows 10 May 2019 update sau mai nou. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Pasul 1. Mergi la setările Windows 10 pentru Cursor și indicator

Deschide aplicația Setări pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 PC. Un mod rapid de a face asta este apăsând tastele Windows + I de pe tastatură. În Setări Windows, apasă pe Simplificare acces.

Setările Windows 10

Alege "Cursor și indicator" din opțiunile din partea stângă.

Setările pentru cursor și indicator din Windows 10

Pasul 2. Schimbă mărimea indicatorului de mouse

În secțiunea "Modificare dimensiune și culoare indicator", folosește comutatorul afișat sub "Modificați dimensiunea indicatorului" și poți vedea cum indicatorul tău își schimbă mărimea în timp real. În mod implicit, Windows 10 folosește cea mai mică dimensiune disponibilă, dar poți alege orice dimensiune de la 1 la 15 și îți poți face indicatorul de trei ori mai mare decât cel implicit.

Folosește comutatorul pentru a alege mărimea dorită

După cum poți vedea, mutarea comutatorului la dreapta face indicatorul mai mare, în timp ce mutarea la stânga îl micșorează.

Pasul 3. Schimbă culoarea indicatorului de mouse

În partea dreaptă a ferestrei Setări pentru "Cursor și indicator", caută secțiunea "Modificați culoarea indicatorului" și alege una dintre cele patru opțiuni disponibile pentru a modifica culoarea indicatorului tău.

Schimbă culoarea indicatorului tău din Windows 10

După cum sugerează imaginile, primele două opțiuni sunt alb cu bordură neagră, care este indicatorul implicit, și negru cu bordură albă. A treia opțiune, ilustrată ca negru pe fundal alb și alb pe fundal negru, are un efect de inversiune, care asigură permanent vizibilitatea indicatorului tău de mouse, schimbându-i culoarea într-una complementară culorii de fundal. Asta nu se întâmplă doar pentru alb și negru: pe fundal albastru indicatorul tău devine portocaliu, un fundal roșu îl face cyan, etc. Ultima opțiune adaugă o bordură neagră culorii pe care o alegi. Dacă o selectezi, descoperi un curcubeu de "Culori sugerate pentru indicator" din care poți alege. Dacă îți place o culoare din listă, apasă pe ea. Dacă te gândești la altă culoare, apasă pe "Alegeți o culoare de indicator particularizată".

Alege una dintre Culorile sugerate pentru indicator

În fereastra "Alegeți o culoare de indicator particularizată", alege orice culoare din spectrul RGB pentru a-i vedea numele. Ai libertate absolută în alegerea ta și un comutator în partea de jos care te ajută să reglezi fin culoarea aleasă.

Apasă oriunde pentru a selecta o culoare și a-i vedea numele

Dacă ai nevoie de precizie și știi deja codul RGB al culorii pe care vrei să o folosești, apasă pe Mai multe.

Alege o culoare particularizată pentru indicatorul tău de mouse

Sunt afișate opțiuni adiționale, unde poți introduce codul culorii pe care vrei s-o folosești. Schimbările tale sunt afișate în timp real, deci, când ești mulțumit, apasă pe Gata și bucură-te de noul tău indicator.

Introdu codul pentru o culoare de indicator particularizată

NOTĂ: Dacă nu ești mulțumit(ă) de aspectul indicatorului tău, află Cum folosești cursoare și indicatori de mouse personalizați în Windows 10. Dacă vrei să înveți mai multe despre personalizarea mouse-ului în Windows 10, citește: Cum îți configurezi mouse-ul în Windows 10.

Modifică dimensiunea şi culoarea indicatorului de mouse, din Panoul de control

Îți poți personaliza indicatorul și din opțiunile mai limitate disponibile din "Panoul de control", deși acestea sunt mai puțin utile decât cele din aplicația Setări.

Pentru a personaliza mărimea și culoarea indicatorului de mouse, deschide Panoul de control și accesează secțiunea Simplificare acces.

Panoul de Control din Windows 10

În secțiunea numită "Centrul Simplificare acces", apasă pe legătura "Modificare mod de lucru pentru mouse".

Setările pentru simplificare acces

Se deschide o fereastră numită "Simplificarea utilizării mouse-ului". Aici găsești o listă de opțiuni pentru personalizarea mouse-ului, începând cu mărimea și culoarea indicatorului tău de mouse. În secțiunea "Indicatori de mouse", poți alege între combinații de trei culori și mărimi diferite. A treia are un efect de inversie, care schimbă culoarea mouse-ului în funcție de culoarea pe care muți indicatorul, pentru un maximum de vizibilitate. Alege mărimea și culoarea pe care vrei să le folosești.

Fă mouse-ul mai ușor de folosit în Windows 10

Nu uita să apeși pe OK sau Se aplică, pentru a salva modificările. Acum poți închide Panoul de control, ca să te bucuri de utilizarea noului indicator de mouse pe care l-ai ales.

Ce culoare și mărime folosești pentru indicatorul tău de mouse?

În timp ce scriam acest tutorial, am fost plăcut surprinsă de efectul de inversie discutat mai sus, care schimbă culoarea indicatorului în culoarea opusă fundalului, asigurând mereu un maximum de vizibilitate. Momentan, am decis să folosesc această opțiune. Dar tu? Cum ți-ai personalizat indicatorul de mouse? Ai ales o culoare veselă? Spune-ne într-un comentariu.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows